Οδηγός Αρχηγίας του Shlomzi

  • Δημιουργός θέματος DeletedUser6838
  • Ημερομηνία έναρξης

DeletedUser6838

Γεια,

Έχω αποφασίσει ότι σταματώντας τελικά την αρχηγεία,μπορώ να ποστάρω έναν οδηγό πάνω σε ότι έχω μάθει από τις εμπειρίες μου.

Οδηγός Αρχηγίας:

Αυτός ο οδηγός είναι κάτι που αποφάσισα να κάνω επειδή υπάρχουν πολλοί που θέλουν να δημιουργήσουν φυλές,και καταλήγουν να κάνουν τα ίδια λάθη ξανά και ξανά.Έχουν υπάρξει μερικοί οδηγοί αρχηγίας,αλλά κατά τη γνώμη κανένας δεν είναι επαρκής.

Είναι πολύ μεγάλος,οπότε θα δώσω τα περιεχόμενα στην αρχή και προτείνω να διαβάσετε μόνο τα μέρη που χρειάζεστε να διαβάσετε.Πρώτα απ' όλα,πιστεύω ότι πρέπει να δώσω την εμπειρία μου ως αρχηγός ώστε να μην πιστεύετε ότι είμαι ένας άπειρος ηλίθιος.

Θα ξεκινήσω χωρίς πολλές λεπτομέρειες,πολύ γενικά,και σταδιακά πιο συγκεκριμένα.



Περιεχόμενα

1)Σχετικά με εμένα
2)Τα στοιχειώδη
3)Η βάση μελών
4)Προπαγάνδα
5)Αντιπροσωπεία
6)Πόλεμοι
7)Διπλωματία
8)Ανενεργία
9)Εικόνα προς τα έξω(image)



1)Σχετικά με εμένα

Ο πρώτος μου κόσμος ήταν ο κόσμος 10.Ηγήθηκα μιας φυλής στην περιοχή της Κ64.Φυσικά,όντας η πρώτη μου φυλή,ήταν χάλια.Ξέρω πως είναι να ξεκινάς μια φυλή και να μην έχεις ιδέα τι κάνεις,και αυτός είναι ο λόγος που γράφω αυτόν τον οδηγό.

Αργότερα μπήκα στον κόσμο 11,και ξαναέφτιαξα την φυλή του 10.Φυσικά,ήταν αρκετά καλύτερη αλλά ποτέ πολύ καλής ποιότητας.Φτάσαμε στις πρώτες 50 θέσεις πριν αφήσω τον αυτόν τον κόσμο.

Έτσι,μπήκα στον 12.Ταχύτητα 2 και πάλι,και ήμουν πολύ χαρούμενος.Ήταν ο αγαπημένος μου κόσμος και ήμουν αρχηγός μια φυλής εδώ.Ήταν στις θέσεις 9-10 για πολύ καιρό και ήμουν ευχαριστημένος.Έκανα κάποια λάθη,αλλά έμαθα πολλά.Η ήπειρος είχε τη βάση της στην Κ55 και είμαστε μεγάλη δύναμη,θέση 3 εκεί.Αφότου οι παίκτες φτάσανε περίπου στις 50.000 πόντους,αποφάσισα ότι ήταν ώρα για έναν καλό πόλεμο.Έτσι κήρυξα πόλεμο στην φυλή στη 2η θέση,Κ55.Οι 1η/4η/5η/6η και 7η φυλή μπήκαν στον πόλεμο,και μας βοηθούσε η 8η.Αναγκάσαμε την 4η/5η/6η και 7η φυλή οπισθοχωρήσουν,και η 2η και εμείς διαλυθήκαμε.

Ξαναμπήκα στον 12 αργά στο παιχνίδι,ήμουν στην Κ97 και έφτιαξα μια φυλή με το όνομα Skittl .Ήμασταν μια πολύ μικρή φυλή με περίπου 40 μέλη.Στην θέση 250 αποφάσισα να κηρύξω τον πόλεμο στην 20η φυλή.Είχε πλάκα.Νικούσαμε μέχρι που έπρεπε να σταματήσω λόγω περιορισμένου χρόνου και η φυλή διαλύθηκε.

Η επόμενή μου εμπειρία αρχηγείας ήταν στον κόσμο 17.Είμαι λογικά πιο γνωστός για την αρχηγεία στην CHE!!! εκεί.Μπήκα στην CHE!!! ως υπεύθυνος φόρουμ την μέρα που ξεκίνησε ο κόσμος 17.Σταδιακά,δούλεψα και ανέβηκα στις τάξεις της φυλής και έγινα διπλωμάτης.Τα πράγματα έγιναν καλύτερα για εμένα.Άρχισα να κάνω συντονισμό άμυνας,διπλωματία,διαχείριση φόρουμ,έγινα μέλος του συμβουλίου και εκπρόσωπος Πολιτικής και Προπαγάνδας (PnP).Αργότερα προάχθηκα σε βαρόνος και υπαρχηγός.

Έχω ηγηθεί διαφόρων άλλων φυλών στον κόσμο 24(Skittl),29(Skittl) και έχω υπάρξει σε ηγετικές θέσεις σε φυλές όπως στον κόσμο 19 (VIRUS) και 15(VODKA).

Ο κόσμος 15 ήταν πολύ μπερδεμένος.Μπήκα ως μέρος της Empira και αργότερα έφυγα.Το φταίξιμο για το πέσιμο της ρίχτηκε πάνω μου.Τέλος πάντων,μπήκα στην VODKA (πρώην R@Ki) να βοηθήσω στην οργάνωση της.Μου δώσανε πλήρη έλεγχο και ξόδεψα 3 εβδομάδες για να την οργανώσω.


2)Τα στοιχειώδη.

Υπάρχουν μερικά στοιχειώδη που πρέπει να ξέρει κάποιος για να είναι αρχηγός σε μια φυλή.Είναι πολύ βασικά και εύκολα να τα καταλάβεις.Παρ' όλα αυτά,παραδόξως πως,πολλοί άνθρωποι φτιάχνουν φυλές χωρίς να ξέρουν τα στοιχειώδη και ως εκ τούτου οι φυλές είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

Ορίστε τα 3 πιο σημαντικά πράγματα κατά τη γνώμη μου.

i)Η βάση μελών είναι πολύ σημαντική.Μια φυλή δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς σταθερότητα και οργάνωση.Αν υπάρχουν συνεχείς ενώσεις και "ανακύκλωση" μελών,η φυλή δεν έχει αυτή τη σταθερότητα.Σκεφτείτε τη φυλή σαν ένα μωρό.Το μωρό θέλει ένα βασικό άτομο να το προσέχει,αλλιώς δεν θα έχει σταθερότητα στη ζωή του,κάποιον στον οποίο να μπορεί να βασιστεί.Έχοντας πολλά διαφορετικά άτομα να το προσέχουν δεν έχει σταθερότητα και συχνά αναπτύσσει προβλήματα αργότερα στη ζωή του.Το ίδιο ισχύει και για τη φυλή,αν δεν υπάρχει ένας δυνατός πυρήνας πιστών μελών και συνεχίζουν να γίνονται συνεχείς ενώσεις και/η να "ανακυκλώνονται" χάνεται η σταθερότητα και επικοινωνία που πρέπει να υπάρχει.

ii)Η διοίκηση είναι μάλλον το πιο σημαντικό.Πολλοί λένε ότι είναι τα μέλη,αλλά διαφωνώ.Ένα σώμα χωρίς κεφάλι είναι άχρηστο.Ένας καλό αρχηγός χρειάζεται για να επιβιώσει η φυλή.Χωρίς έναν καλό αρχηγό η φυλή δεν μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά,και έτσι δεν είναι ικανή να γίνει μια μεγάλη δύναμη,

iii)Η επικοινωνία είναι άλλος ένας τομέας που είναι συχνά απαίσια σε νέες φυλές.Αν η φυλή δεν επικοινωνεί καλά είναι αδύνατο να επιτύχει.Ένα απολύτως ενεργό φόρουμ που το διαβάζουν όλοι είναι απαραίτητο,και μια μορφή εξωτερικής επικοινωνίας μπορεί να είναι ωφέλιμη ή και όχι.Πολλές σύγχρονες φυλές χρησιμοποιούν το Skype,και φαίνεται να τους βοηθάει πολύ.


3)Η βάση μελών

Ας μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά μ' αυτό,αφού είναι συχνά ένα από τα δυσκολότερα μέρη μιας φυλής.

Χρειάζεται ένας καλός πυρήνας πιστών μελών,αυτό είναι το πιο σημαντικό.Δεν γίνεται να έχεις μια καλή φυλή χωρίς μια βάση πιστών μελών,είναι απλά αδύνατο.Η πίστη πρέπει να κερδηθεί,δεν γίνεται απλά να την παραγγείλεις και να σου δοθεί.Δυστυχώς κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και πρέπει να βρεις πως θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη του καθενός.Πάντως η δημιουργία μιας προσωπικής σχέσης με κάθε μέλος είναι μια καλή αρχή.Δεν είναι πολύ χρονοβόρο να έχεις συζητήσεις με τα μέλη της φυλής,ακόμα και αν είναι μια απλή καθημερινή συζήτηση.Παίρνει λίγο χρόνο,αλλά συνήθως εκτιμείται πολύ.Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι νοιάζεσαι γι' αυτούς είναι συχνά πιο πιστοί απ' ότι αυτοί που δεν έχουν κάποιο δέσιμο μαζί σου.

Οι παίκτες είναι άνθρωποι,δεν είναι ρομπότ που θα ακολουθούν κάθε σου διαταγή ενώ δεν έχεις την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό τους.Αυτό οδηγεί στο πρώτο μας συμπέρασμα,την εμπιστοσύνη και το σεβασμό που πρέπει να κερδηθεί.Χωρίς αυτά ένας αρχηγός είναι ένα τίποτα.Δεν μπορεί να δώσει οδηγίες στα μέλη του και η φυλή είναι καταδικασμένη να αποτύχει.Πρέπει να δείξεις στα μέλη σου ότι ξέρεις τι κάνεις και σέβεσαι τις απόψεις τους.Τα φόρουμ συζητήσεων για τη φυλή είναι συχνά ένας τρόπος να το κάνεις.Το να θυσιάσεις όλο σου τον στρατό για τη φυλή είναι ένας άλλος.Μόλις έχεις τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους είσαι στο σωστό δρόμο.

Όπως δεν μπορείς να κάνεις συνεχείς ενώσεις και αλλαγές μελών και να ελπίζεις σε επιτυχία.Μπορεί να συμβεί,αλλά με υπερβολική τύχη,αφού καταστρέφονται οι προσωπικοί δεσμοί και η επικοινωνία.

Αν και το να έχεις μια "εκλεκτή" φυλή φτιαγμένη μόνο από "εκλεκτά" μέλη είναι μια συνταγή για την επιτυχία,δεν είναι ο μόνος δρόμος προς την επιτυχία.Υπάρχουν λίγοι εκλεκτοί παίκτες και ακόμα λιγότερες εκλεκτές φυλές.

Το να έχεις μια φυλή αποτελούμενη από εντελώς αρχάριους ή λιγότερο έμπειρους παίκτες δεν είναι ένα άμεσο σημάδι καταστροφής.Αν κανείς είναι πρόθυμος να δουλέψει μ' αυτά τα μέλη,να τους βοηθήσει και τα λοιπά μπορείς να επιτύχεις.Πάντως είναι αρκετά δύσκολο.Μια φυλή από αρχάριους συχνά έχει και αρχάριο αρχηγό.Αν όμως έχει έναν έμπειρο αρχηγό,υπάρχει περιθώριο για επιτυχία.Οι "διδακτικές φυλές" το έχουν δείξει,αν και τείνουν να διαλύονται μόλις τα παρατάει ο αρχηγός.

Οπότε το καλύτερο είναι να ψάξεις για μέλη που δεν είναι ούτε πολύ έμπειροι ούτε εντελώς αρχάριοι.Θα βρεις μερικούς τέτοιους αλλά δεν θα φτάσεις τον αριθμό μελών που θες,οπότε θα πάρεις μερικούς αρχάριους.Αν έχεις μερικούς έμπειρους μπορούν να εκπαιδεύσουν τους αρχάριους και θα έχεις μια φυλή με καλούς παίκτες.

Να θυμάστε,οι έμπειροι παίκτες δεν είναι το παν.Μια φυλή μπορεί να επιτύχει χωρίς μια εξαιρετική σύνθεση μελών.

Μαζική στρατολόγηση:

Ως υποενότητα της ενότητας "Βάση Μελών" αποφάσισα να μιλήσω για την λεγόμενη μαζική στρατολόγηση.

Πρώτα απ' όλα να δούμε τι είναι.Αν το πάρουμε κυριολεκτικά θα σήμαινε να προσκαλέσεις πολλά άτομα σε μικρό χρονικό διάστημα.Όμως στις Φυλετικές Μάχες έχουμε δικές μας σημασίες για τα πράγματα.Μαζική στρατολόγηση είναι όταν κάποιος στέλνει πολλές προσκλήσεις σε όλους χωρίς να ψάχνει την εμπειρία τους και συχνά ούτε καν στέλνουν επίσημη πρόσκληση με μήνυμα.Είναι δύσκολο να δοθεί το ακριβές νόημα αφού ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις.Θα δώσω τις εμπειρίες μου.

Δεύτερον:Να δούμε τι κάνει η μαζική στρατολόγηση.Όπως είπαμε έπαιζα στον κόσμο 10.Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής έκανα μαζική στρατολόγηση.Έστειλα προσκλήσεις σε πολλά άτομα και δεν έκανα τον κόπο να τους στείλω μήνυμα.Προφανώς οι περισσότεροι απέρριψαν την πρόσκληση και όσοι δέχτηκαν ήταν εντελώς αρχάριοι.Προφανώς αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην αποτυχία της φυλής.Είναι προφανές ότι η μαζική στρατολόγηση δεν δουλεύει.Γεμίζει τη φυλή σου με αρχάριους που δεν έχουν ιδέα τι κάνουν και συνήθως δεν είναι πιστοί και θα αφήσουν τη φυλή όταν εμφανιστούν τα πρώτα προβλήματα.Αν δεχτούν να έρθουν στη φυλή χωρίς καν ένα μήνυμα,είναι σίγουρο ότι θα φύγουν αν δεχτούν πρόσκληση από μια μεγαλύτερη φυλή.

Τρίτον:Ας δούμε τις συνέπειες της μαζικής στρατολόγησης.Συχνά καταλήγει σε πλήρη αποτυχία της επικοινωνίας στη φυλή,μια έλλειψη εμπιστοσύνης και σεβασμού και η φυλή διαλύεται εύκολα.Άτομα που μπαίνουν σε μια φυλή χωρίς καν να τους σταλεί μήνυμα δεν έχουν εμπειρία και δεν σκοπεύουν να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια,με αποτέλεσμα την έλλειψη επικοινωνίας η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε έλλειψη εμπιστοσύνης και σεβασμού,αφού τα μέλη δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και δεν βοηθούν ο ένας τον άλλο,οπότε η φυλή μπορεί να διαλυθεί εύκολα.Είναι ένας φαύλος κύκλος.

Τέταρτον:Ας κοιτάξουμε την εικόνα που δείχνει μια φυλή που στρατολογεί μαζικά.Αντιμετωπίζει περιφρόνηση και οι άλλοι γελάνε μαζί τους.Πολλοί το αρνιούνται,αλλά η εικόνα σημαίνει πολλά σ' αυτό το παιχνίδι.Όταν μια φυλή δεν έχει καλή εικόνα μπορεί να στρατολογήσει μόνο αρχάριους και είναι πιθανό μέλη να φεύγουν,αφού όλοι γελούν μαζί τους και δεν τους αρέσει να εξευτελίζονται,ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι δεμένοι με τη φυλή.

Τέλος ας δούμε τη κατάληξη των περισσοτέρων φυλών που κάνουν μαζική στρατολόγηση.Όπως είπαμε,υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης,σεβασμού και επικοινωνίας,και αυτά οδηγούν σε έλλειψη πίστης.Αυτό σημαίνει ότι χάνεις συνεχώς μέλη και η κακή εικόνα της φυλής μπορεί να βοηθήσει στην στρατολόγηση μόνο κακών μελών.Πολύ λίγοι καλοί παίκτες θα θέλουν να μπουν σε μια φυλή με την οποία γελάει όλος ο κόσμος λόγω της μαζικής στρατολόγησης.Αυτός δεν μπορεί και δεν θα οδηγήσει σε επιτυχία.Υπάρχουν πολύ λίγες φυλές που έχουν επιζήσει με μαζική στρατολόγηση και αυτές κυρίως στην άκρη του κόσμου(rim).Συνήθως οι αρχηγοί είναι άπειροι.Πολλές φορές με άπειρους αρχηγούς γίνονται πόλεμοι για ασήμαντους λόγους σε ακατάλληλη στιγμή και η κατάληξη είναι ήττα από μια ελαφρώς πιο έμπειρη φυλή.

Θυμηθείτε,η ποσότητα δεν νικάει πάντα την ποιότητα.Αυτό δεν πάει να πει ότι η ποιότητα νικάει πάντα τη ποσότητα όμως.Πάντως,η μαζική στρατολόγηση είναι κακή και συνταγή για την αποτυχία.Θα σας συνιστούσα να την αποφύγετε.

4)Προπαγάνδα

Ένας από τους τομείς της αρχηγίας που παραβλέπονται συχνότερα είναι η προπαγάνδα.Για όσους από εσάς δεν ξέρετε,προπαγάνδα είναι η χρήση των μέσων για να επηρεάσετε τη γνώμη των άλλων και να συμφωνήσουν μαζί σας.Στις Φυλετικές Μάχες χρησιμοποιούμε το φόρουμ σαν τα μέσα μας.

Η προπαγάνδα είναι εξαιρετικά σημαντική.Αν και γενικά παραβλέπεται μπορεί συχνά να σου δώσει τη νίκη σε έναν πόλεμο,να κάνει τη φυλη πιο ελκυστική για νέα μέλη,να βοηθήσει για μερικές καλές συμμαχίες κ.ο.κ. .Η προπαγάνδα όμως είναι χρήσιμη μόνο όταν χρησιμοποιείται σωστά.Αν χρησιμοποιηθεί λάθος ή άσχημα,μπορεί να είναι καταστροφική.

Φανταστικοί οδηγοί προπαγάνδας:[Στα αγγλικά]
Οδηγός προπαγάνδας του Burns
καιi

Οδηγός προπαγάνδας του TicToc

Πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προστεθούν σε αυτούς τους οδηγούς,και μπορεί ή όχι να φτιάξω έναν οδηγό στο μέλλον.

Παρακαλώ να θυμάστε ότι υπάρχουν 2 απόψεις σχετικά με το πως πρέπει να χρησιμοποιείται η προπαγάνδα και πολλοί διαφορετικοί τύποι προπαγάνδας.

Μερικά παραδείγματα αποτελεσματικής προπαγάνδας [αγγλικά].Παρακαλώ θυμηθείτε ότι οι πολλές εικόνες δεν κάνουν καλή προπαγάνδα.

Αποτελεσματική Προπαγάνδα #1

Αποτελεσματική Προπαγάνδα #2

Αποτελεσματική Προπαγάνδα #3

Αποτελεσματική Προπαγάνδα #4

Αποτελεσματική Προπαγάνδα #5

Όπως μπορείτε να δείτε,η προπαγάνδα,αν χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά,μπορεί να κάνει τους άλλους να συμφωνήσουν μαζί σας.Αν συμφωνήσουν μαζί σου,είσαι έτοιμος.Πάντως σιγουρέψου για την πλειοψηφία.Δεν είναι σκοπός σου να αποδείξεις ότι ο αντίπαλος έχει άδικο,είναι να κάνεις την πλειοψηφία να συμφωνήσει μαζί σου.


5)Αντιπροσωπεία

Υπάρχουν 2 επιλογές εδώ,θα τις καλύψω και τις 2.

Με αντιπροσωπεία

Όλοι οι αρχηγοί είναι άνθρωποι.Όλοι οι άνθρωποι έχουν μειονεκτήματα.Δεν είναι σωστό να λέμε ότι κάθε αρχηγός μπορεί να είναι καλός σε όλους τους τομείς της αρχηγίας,είναι απλά πολύ δύσκολο και τεράστια προσπάθεια.Κάθε τομέας στον οποίο δεν είναι καλός ο αρχηγός πρέπει να καλύπτεται από κάποιον άλλο καλό σε αυτόν τον τομέα.

Τομείς με αντιπροσωπεία θα μπορούσαν να είναι ο συντονισμός,η προπαγάνδα,η διπλωματία ή η στρατολόγηση.Αυτό σημαίνει ότι έχεις μερικά άτομα που κάνουν μια δουλειά ο καθένας.Έτσι,η φυλή λειτουργεί καλύτερα,αφού ο καθένας συγκεντρώνεται μόνο σε έναν τομέα.Έτσι μπορείς να έχεις κάποιον έμπειρο σε κάθε τομέα.

Χωρίς αντιπροσωπεία.

Οι παλιοί αρχηγοί συχνά επέλεγαν να μην έχουν αντιπροσωπείες.Οι Bloodhood, vpar2 και άλλοι που θεωρούνται οι καλύτεροι αρχηγοί συχνά αναλάμβαναν όση περισσότερη δουλειά γινόταν,αφού ήξεραν και ακόμα ξέρουν ότι είναι πιθανώς οι καλύτεροι στον τομέα της αρχηγείας,και ως εκ τούτου είναι απίθανο ότι κάποιος στη φυλή τους είναι πολύ καλύτερος ή έστω και λίγο καλύτερος,οπότε έχουν εμπιστοσυνη στις ικανότητές τους,και είναι πιο αποτελεσματικό.

6)Πόλεμοι.

Οι πόλεμοι είναι σημαντικό μέρος του παιχνιδιού.Είναι ένας από τους μόνους τρόπους να δούμε αν μια φυλή είναι καλή ή όχι.Πάντως,υπάρχουν κάποια πράγματα να ξέρετε σχετικά με τους πολέμους.


i)Οι πόλεμοι δεν πρέπει να αρχίζουν πριν βγουν οι αριστοκράτες.Είναι γελοίο και χρησιμεύει μόνο για να καθυστερήσει της ανάπτυξη και των 2 φυλών.Μέχρι να βγουν οι αριστοκράτες,δεν μπορείς να κάνεις μεγάλη ζημιά στον αντίπαλο,και έτσι με τα μέλη συγκεντρωμένα στον εχθρό δεν αναπτύσσονται όσο γρήγορα θα αναπτυσσόντουσαν χωρίς πόλεμο.

ii)Ένας πόλεμος ενάντια σε μια φυλή μερικές ηπείρους μακριά είναι ανούσιος.Οι πόλεμοι από μεγάλη απόσταση είναι δύσκολοι.Το μόνο που καταφέρνουν είναι να κουράσουν και τις 2 φυλές και να καταλήξουν σε έναν βαρετό πόλεμο.

iii)Χρησιμοποιείστε την προπαγάνδα για όφελός σας.Ακολουθήστε τις συμβουλές στο μέρος για την προπαγάνδα.Όμως,μην κηρύττετε πόλεμο σε μια πολύ κατώτερη φυλή στο δημόσιο φόρουμ.Θα χαλάσει την φήμη σας ακόμα και αν τους διαλύσετε.Σιγουρευτείτε όμως ότι κηρύττετε τον πόλεμο δημόσια σε μεγαλύτερες φυλές αν ε΄στε σίγοροι ότι θα τους νικήσετε.Δουλεύει πολύ καλά.Ένα παράδειγμα:[αγγλικά]
Αποτελεσματική προπαγάνδα πολέμου.

iv)Προσπαθήσετε να το κρατήσετε μια δίκαι μάχη 1vs1 .Το να φέρετε συμμάχους και τα λοιπά,ή εξωτερική βοήθεια,χαλάει την εικόνα σας.Σίγουρα,οι σύμμαχοι είναι για να βοηθάνε,όμως αν τους χρειάζεστε θα χάσετε λίγο σεβασμό.Δεν θα φαίνεστε φυλή που μπορεί να κερδίσει τους πολέμους της.

v)Ποτέ να μην κηρύττετε πόλεμο που δεν μπορείτε να νικήσετε.Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που απλά δεν γίνεται να νικήσετε,και αν δεν έχετε ως σκοπό της διάλυση ολόκληρης της φυλής σας,μην το κάνετε.

vi)Οι πόλεμοι βασισμένοι σε μια ήπειρο πρέπει να γίνονται νωρίς.Η κυριαρχία στην ήπειρό σας είναι σημαντική.Πρέπει να έχετε ένα οχυρό που μπορείτε να καλείτε "σπίτι σας",από το οποίο μπορείτε να επεκταθείτε.

vii)Σιγουρευτείτε ότι προετοιμάζεστε κατάλληλα για κάθε πόλεμο στον οποίο να βρεθείτε,είτε είναι για πόλεμο που κηρύττετε εσείς είτε για πόλεμο που είναι πιθανό να σας κηρύξουν.

viii)Πάντα να ξέρουν τα μέλη σας ότι τα πάντα είναι υπό έλεγχο.Η συνεργασία χρειάζεται σε έναν πόλεμο,και τα μέλη σας θα νιώθουν καλύτερα αν συνεργάζεστε.Η έλλειψη συνεργασίας οδηγεί σε έλλειψη αποτελεσματκότητας της φυλής.Αν χάνετε πολύ,τα μέλη σας θα είναι εύκολο να φύγουν αν δεν τους κρατάει τίποτα στη φυλή.

ix)Σιγουρευτείτε ότι είστε έτοιμοι για πόλεμο.Είναι ανούσιο να κηρύξετε πόλεμο όταν δεν έχετε αρκετό στρατό.Αυτό πάει να πει μην αρχίζετε νέο πόλεμο μόλις τελειώνετε τον προηγούμενο.Δώστε στα μέλη σας χρόνο να αναπληρώσουν το στρατό τους,πάρτε λίγο χρόνο να κυριαρχήσετε στις νέες σας περιοχές,χαρείτε για τη νίκη.

x)Σιγουρευτείτε ότι όλα τα μέτωπα είναι γεμάτα άμυνες πριν κηρύξετε πόλεμο.Αυτό επιτρέπει στα μέλη σας στο μέτωπο να συγκεντρωθούν στην άμυνα και στο νομπλάρισμα των εχθρών.Μετά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους άμυνες για να υποστηρίξουν τα νέα τους χωριά,αφού η φυλή σας υποστηρίζει τα αρχικά τους.

7)Διπλωματία.

Παρόλο που αυτό το παιχνίδι είναι σχετικά με πολέμους,η διπλωματία είναι πιθανόν το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζεται για την επιβίωση.Πρέπει να ξέρετε με ποιους και πότε να κάνετε συμμαχίες,με ποιους και πότε να κάνετε ΣΕ,με ποιόν και πότε να κάνετε πόλεμο.

Πέντε βασικές συμβουλές σχετικά με τις ΣΕ/Συμμαχίες.

Συμμαχίες:

1)Ποτέ μην κάνετε συμμαχίες με φυλές που βρίσκονται αποκλειστικά στην ήπειρό σας.Αυτό αναμφίβολα θα οδηγήσει σε προβλήματα στην εξάπλωσή σας και θα καθυστερήσει την ανάπτυξή σας.

2)Σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε υπερβολικό αριθμό συμμάχων.Μία ή δύο συμμαχικές φυλές είναι αρκετές,δεν χρειάζεστε περισσότερες.Δεν θέλετε να κάνετε πολλές συμμαχίες,επειδή για να εξαπλωθείτε θα πρέπει να τις διακόψετε και να τους επιτεθείτε(πισώπλατο μαχαίρωμα).Θα φαίνεστε σαν να μην έχετε τιμή και να μην σέβεστε τις συμφωνίες και θα είναι δύσκολο να κάνετε νέες συμφωνίες.

3)Σιγουρευτείτε ότι οι σύμμαχοί σας είναι πραγματικοί σύμμαχοι.Συχνά γίνονται συμμαχίες,και όταν είναι να βοηθήσουν δεν κάνουν τίποτα.Θέλετε σύμμαχο που θα σας βοηθήσει όταν το χρειάζεστε,θα δουλέψει μαζί σας και θα σας είναι πιστός.

4)Σιγουρευτείτε ότι έχετε συχνή επικοινωνία με τους συμμάχους σας.Αυτό οδηγεί στο τρίτο συμπέρασμα.Αν δεν έχετε επαφή,η σχέση σας θα γίνεται όλο και πιο αδύναμη.Αυτό θα οδηγήσει σε προβλήματα αργόγερα,και είναι πιθανό να οδηγήσει στην διάλυση της συμμαχίας.

5)Σιγουρευτείτε ότι σκέφτεστε μακροπρόθεσμα.Μην κάνετε συμμαχία με φυλή σε περιοχή όπου θέλετε να επεκταθείτε.Κάντε συμμαχίες με φυλές στην αντίθετη πλευρά από εκεί όπου θέλετε να επεκταθείτε.Δεν θέλετε να μπείτε η μια στο δρόμο της άλλης,αφού έτσι θα καθυστερήσει η ανάπτυξη και των 2.

Συμβάσεις ειρήνης:

1)Οι ΣΕ πρέπει να χρησιμοποιούνται σπάνια.Εμποδίζουν την ανάπτυξή σας και πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο αν φτάνετε σε ανακωχή στο τέλος ενός πολέμου ή αν θέλετε να αποτρέψετε μελλοντικό πόλεμο.

2)Οι ΣΕ σπάνε εύκολα.Θυμηθείτε το.Αντίθετα με τις συμμαχίες,δεν θεωρείται ιδιαίτερα "ανήθικο" να σπαστεί μια ΣΕ και δεν θα έχετε "πάτημα" για προπαγάνδα.Οι ΣΕ πραγματικά θεωρούνται προσωρινές.

3)Σιγουρευτείτε ότι έχετε πάρει τα κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση που σπάσει μια ΣΕ.Αφού σπάνε εύκολα,ειδικά αν ήταν ανακωχή,σιγουρευτείτε ότι τα μέλη σας στο μέτωπο είναι έτοιμα για πόλεμο.

4)Μην χρησιμοποιείτε διαρκώς τις ΣΕ για να σταματάτε πολέμους.Δεν φαίνεται καλό.Προσπαθείστε να τελειώνετε τους πολέμους σας.Μην τους τελειώνετε με ΣΕ όλη την ώρα.

5)Σιγουρευτείτε ότι μια ΣΕ σας ευνοεί.Πολλοί κάνουν ΣΕ επειδή φαίνεται το καλύτερο να κάνουν,αλλά συχνά δεν είναι.Σιγουρευτείτε ότι το ψάχνετε καλά πριν κάνετε οτιδήποτε.





8)Ανενεργία.


Συχνά καταστροφική,πολλές φυλές αποτυγχάνουν να κάνουν κάτι γι' αυτή,και είναι από τους πιο συχνούς παράγοντες στην καταστροφή μιας επιτυχημένης φυλής στο μεσσαίο προς τελευταίο στάδιο ενός κόσμου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιμετωπιστεί,θα καλύψω τους 2 πιο συχνούς.

1)Μπορείτε να διώχνετε τους ανενεργούς παίκτες και να στρατολογείτε νέους.Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:΅

Πλεονεκτήματα:

i)Ξεφορτώνεστε τους ανενεργούς και παίρνετε νέο αίμα.
ii)Τα νέα μέλη θα προσπαθήσουν πολύ αφού θα έχουν ανεβάσει μόνοι τους τον λογαριασμό τους και θα έχουν προσπαθήσει για να μπουν στη φυλή.
iii)Μπορείτε να στρατολογήσετε σε περιοχές που θέλετε να δυναμώσετε και να νομπλάρετε τους ανενεργούς λογαριασμούς αν είναι σε περιοχή όπου είστε οι κυρίαρχοι.

Μειονεκτήματα:

i)Είναι "ανακύκλωση" μελών.Αναμφισβήτητα θα βλάψει την επικοινωνία στη φυλή και θα χαλάσει την ατμόσφαιρα,ειδικά αν το μέλος που διώχτηκε ήταν στην φυλή για πολύ καιρό.
ii)Οι νέοι παίκτες μπορεί να είναι όσο καλοί όσο οι παλιοί ή και όχι.
iii)Οι νέοι παίκτες μπορεί να μην είναι τόσο ομαδικοί όσο οι παλιοί.

2)Μπορείτε να προσπαθήσετε να πάρετε τον κωδικό από τον λογαριασμό που τα παράτησε και να τον δώσετε σε κάποιον που ξέρετε.

Πλεονεκτήματα:
i)Παίρνεις ένα νέο,έμπειρο παίκτη που κρατά ενεργό τον λογαριασμό ώστε να μην χρειαστούν αλλαγές στη φυλή,και δεν χρειάζεται να διώξεις κανέναν.
ii)Ο νέος παίκτης είναι ίσως πιο έμπειρος αφού είναι γνωστός σου.
iii)Έχεις μια φρέσκια προθυμία και έτσι λιγότερη πίεση στους επιτηρητές.Αυτό σημαίνει ότι έχετε κάποιον αρκετά έμπειρο ώστε να πιέσει τους εχθρούς.

Μειονεκτήματα:
i)Πολλές φορές οι νέοι παίκτες νιώθουν πιο έμπειροι από όλους τους άλλους και έχουν πολλές ιδέες αφού νιώθουν ότι έχουν περισσότερα να προσφέρουν απ' ότι κάποια λιγότερο έμπειρα μέλη.
ii)Υπάρχει έλλειψη αφοσίωσης μερικές φορές αφού δεν ανέβασαν τον λογαριασμό μόνοι τους και δεν είναι δεμένοι μαζί του.
iii)Μπορεί να χαλάσει την ισορροπία στην ατμόσφαιρα της φυλής.



9)Εικόνα προς τα έξω(image)

Η εικόνα της φυλής είναι πολύ σημαντική.Θα μιλήσω για 2 τομείς.

Προφίλ:

Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να γίνουν σε καμία περίπτωση.Σιγουρευτείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε ποτέ σπαθιά ASCII στο προφίλ σας.Ποτέ μην γράφετε τις Συμμαχίες/ΣΕ στο προφίλ σας.Ποτέ μην έχετε τα ειδικά σχέδια στο προφίλ σας.

Υπάρχουν και μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε.Γράψτε τα σωστά άτομα στο προφίλ σας με τα οποία πρέπει να έρθουν σε επαφή.Κρατείστε το μικρό και απλό.

Φυλετικός θυρεός:

Ένας καλό φυλετικός θυρεός κάνει θαύματα.Τραβά τη προσοχή.Θυμηθείτε,μια εικόνα λέει χίλιες λέξεις.

Σιγουρευτείτε ότι έχει σχέση με τη φυλή σας.Κρατήστε το σχετικό,μην το κάνετε υπερβολικά περίπλοκο.



Ο οδηγός δώθηκε σε αρχηγούς φυλών όπως οι:
-Bloodhood
-Mightybrighty
-Emperor Taizu
-vpar2





Οι οποίοι έδωσαν τις απόψεις τους και βοήθησαν να γίνει ο οδηγός πιο ακριβής.


Τέλος.
Από τον Shlomzi





Σχόλια του μεταφραστή
Αρχικός οδηγός
Credits στον συγγραφέα ->Shlomzi



Πιστεύω πως αν και μεγάλος μπορεί να βοηθήσει τους επίδοξους αρχηγούς φυλών γιατί λέει πολλά σωστά πράγματα...
 

DeletedUser

+1 Πολυ καλός οδηγος αν και εχω διαβάσει και αντιστοιχους στα αγγλικα.

Ειναι μια πολυ καλή ευκαιρία για να μάθουν τα βασικα οι μελλοντικοί ηγέτες!

(Παπα ενα move στου οδηγους πλζ ;))
 

DeletedUser

αρκετα καλο φιλε θα ελπιζω να το διαβασουν πολλοι γιατι βλεπω πολλους ασχετους αρχηγους
 

DeletedUser6838

Γι' αυτό τον μετέφρασα και εγώ και ας έκανα πόσες ώρες.Βασικά πριν 20 μέρες άρχισα αλλά λόγω εξετάσεων συνέχισα σήμερα.

αρκετα καλο φιλε θα ελπιζω να το διαβασουν πολλοι γιατι βλεπω πολλους ασχετους αρχηγους

Προσωπικά πιστεύω θα συνεχίσουμε να έχουμε πολλούς άσχετους οδηγούς(EDIT:αρχηγούς :p] όπως λες,αλλά όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει τον οδηγό όλο και κάτι θα μάθει.


+1 Πολυ καλός οδηγος αν και εχω διαβάσει και αντιστοιχους στα αγγλικα.

Κάτι μας είπες και εγώ στα αγγλικά τον διάβασα αυτόν :p .Είναι και άλλος ένας που ίσως τον μεταφράσω κάποια στιγμή να έχουμε περισσότερες απόψεις.Και εδώ βαριόμαστε να διαβάσουμε στα ελληνικά,θα διαβάσει κανένας στα αγγλικά;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Γι' αυτό τον μετέφρασα και εγώ και ας έκανα πόσες ώρες.Βασικά πριν 20 μέρες άρχισα αλλά λόγω εξετάσεων συνέχισα σήμερα.



Προσωπικά πιστεύω θα συνεχίσουμε να έχουμε πολλούς άσχετους οδηγούς όπως λες,αλλά όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει τον οδηγό όλο και κάτι θα μάθει.




Κάτι μας είπες και εγώ στα αγγλικά τον διάβασα αυτόν :p .Είναι και άλλος ένας που ίσως τον μεταφράσω κάποια στιγμή να έχουμε περισσότερες απόψεις.Και εδώ βαριόμαστε να διαβάσουμε στα ελληνικά,θα διαβάσει κανένας στα αγγλικά;

haha δικαιο εχεις αλλα πιστευω θα τον διαβασουν πολλοι αλλα ισως και παλι δεν βαλουν μυαλο
 

DeletedUser

Προσωπικά πιστεύω θα συνεχίσουμε να έχουμε πολλούς άσχετους οδηγούς

%CE%93%CE%A5%CE%9D%CE%91%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%99%CE%9F%2B%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%91.jpg


υγ:μπραβο πολυ καλο,
 

DeletedUser6426

+1
πολυ καλο φιλε!

μιας και ειπες για ασχετους οδηγους,:D:D

parkarisma.jpg
 

DeletedUser

ωραιος αν και βαριομουν να διαβασω αυτα που ελεγε για τις προπαγανδες (αν και δεν νομιζω πως ειναι η σωστη ονομασια αυτη...):D
 

DeletedUser

κοιτα κατα τη γνωμη μου δεν ειναι σωστη η λεξη....και επισης δεν σημαινει οτι ειναι σωστη και επειδη το λεει εκει....τελος παντων δεν ξερω μπορει να κανω και λαθος...

:mad:This forum requires that you wait 180 seconds between posts. Please try again in 5 seconds.:mad:
 

DeletedUser

μπραβο!!

φιλε ειναι ενας πολυ καλος οδηγος και θα βοηθησεις πααρα πολλα ατομα...:)
 

DeletedUser

ΚΑΛΟΣ Ο ΟΔΗΓΟΣ

Αλλά μόνο για τους ξένους.
Με συγχωρείτε αλλα εδώ είναι Ελλάδα και δε θα μας πουν πως να είμαστε αρχηγοί.
Αυτός διέλυε φυλές από ότι κατάλαβα χα χα χα χα .
Στο Ελληνικό παιχνίδι ,ένας καλός αρχηγός πρέπει να ξέρει να ισοροπεί καταστάσεις και να ξέρει να κάνει το ******.
Όχι να είναι όμως.
Παρ' όλ' αυτά μου άρεσαν τα τεχνάσματα που περιέγραψε αν και πιστεύω ακραδαντα ότι Έλληνας του τα έμαθε.
 
Κορυφή