The TeachU TW Textbook/Μεταφραση

  • Δημιουργός θέματος GOUDIS
  • Ημερομηνία έναρξης

DeletedUser

Αυτα που ακολουθουν αποτελουν την μεταφραση ενος κλασσικου οδηγου πλεον στο κοσμο του TW, η επιλογη μου να τον μεταφρασω εχει να κανει ακριβως λογω αυτου του γεγονοτος θεωρωντας οτι ηταν ενα απαραιτητο στοιχειο για την κοινοτητα και επισης η επιθυμια μου να ερθουν πιο κοντα με την αληθινη φυση του παιχνιδιου που εχει να κανει με την στρατηγικη αλλα και ενα σωρο αλλους παραγοντες οπως θα διαπιστωσετε διαβαζοντας τα μαθηματα που ακολουθουν οσοι παιχτες δεν εχουν την δυνατοτητα η την υπομονη να περναν τις ωρες τους διαβαζοντας τοπικς απο τον διεθνη (.net)

Ιδιαιτερη προσοχη πρεπει να δωθει σε ορισμενα κομματια του οδηγου που αναφεροντε στους ονομαζομενους παλιους κοσμους, αν και αυτα τα κομματια εχουν μια αλλη φιλοσοφια λογω των διαφορων μεταξυ των ρυθμισεων των κοσμων, παραμενουν ενα πολυτιμο εργαλειο μεχρι και τωρα

Στο τελος του οδηγου υπαρχει ενα ενθετο, το οποιο δεν περιλαμβανεται στον πρωτυπο οδηγο, αλλα αποτελει μια συζητηση που αναπτυχθηκε στο .net σχετικα με την χρησιμοποιηση της στρατηγικης που υιοθετει ο οδηγος με σημειο αναφορας ομως τους νεους κοσμους (αν και στρεβλωμενη κατα την δικη μου αποψη), δινοντας ετσι την ευκαιρεια στον δημιουργο αυτου του οδηγου να κανει μια μικρη τοποθετηση σχετικα με τα νεα δεδομενα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Δραστηριότητα

Το μεγαλύτερο κλειδί της επιτυχίας στο παιχνίδι είναι η δραστηριότητα. Δυστυχώς απλώς δεν μπορείτε να το παρακάμψετε αυτό. Ότι ποσό επιδεξιότητας και να διαθέτετε δεν θα σημαίνει τίποτα αν δεν είστε πάρων.

Μια φόρα την ημέρα για ταχύτητα κόσμου 1 (1 ώρα την ημέρα)
2 φορές την ημέρα για ταχύτητα κόσμου 1.5 (1-2 ώρες)
Η περισσότερο από 3 φορές την ημέρα για ταχύτητες κόσμου 2 (2-3 ώρες)

Αυτή είναι μα πρόχειρη εκτίμηση, ίσως να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε με λιγότερο χρόνο αλλά όχι αν θέλετε να παραμείνετε ανταγωνιστικοι.Επισης αυτοί οι χρόνοι είναι οι μέσοι όροι, μέρες που θα δεχοσαστε επιθεσεις η θα εξαπολυετε επιθεσεις θα είστε προφανώς πολύ περισσότερο δραστηριοι ενώ τις υπολοιπες μέρες πιθανον να μην χρειαζετε να διαθεσετε περισσότερο από 10 λεπτα απλα για να ελεγξετε ότι τιποτα δεν ερχεται.

Σημείωση: Επίσης ανεξάρτητα από τους ποσους επιτηρητες εχετε που να μπορουν να ελεγχουν “κάθε φορα που θα εισαστε εκτος” μην πιστεψετε ότι θα είναι ικανοι να παιξουν καλα. Οσο ο λογαριασμος σας και οι δικοι τους θα αναπρτυσοντε θα εχετε δυσκολες και δυσκολοτερες στιγμες για να βρείτε επιτηρητες. Βασιστειτε στον χρονο σας και όχι στον χρονο των φιλων σας. Ασχετως από ότι πολλοι πιστευουν, πως οι καλοι παιχτες έχουν επιτηρητες για κάθε ωρα του ρολογιου συνηθως αυτο δεν είναι αληθεια,τις περισσοτερες φορες ισχύει το να στερουντε αρκετο υπνο και να έχουν ξυπνητηρια για τις 02:00 τα ξημερωματα

Οπότε διαλεξτε τι ταχυτητα κοσμου ταιριαζει καλυτερα για εσας και τι μονάδες/ρυθμισεις σας αρεσουν περισσοτερο επιλεξτε αυτό τον κοσμο και κολληστε μαζι του, μην παιζετε σε πολλους κοσμους. Απλα επειδή ο Χ κοσμος είναι ο νεωτερος η μολις ξεκινησε, δεν σημαινει ότι είναι ο καταλληλος κοσμος για εσας. Πολύ πιθανον ο κοσμος ο οποιοις τρεχει για 6 μήνες θα ήταν καλύτερος, απλα επειδή δεν ξεκινησετε στην αρχη η στον πυρήνα ενός κοσμου δεν σημαινει ότι δεν μπορειτε να ειστε πετυχημενοι και να αποκτησετε μια μεγαλη βαθμολογια καταταξης (αν αυτό είναι που επιδιωκετε ). Στην πραγματικοτητα πολλες φορες είναι ευκολοτερο να φτιαξετε ένα μεγαλο και πετυχημενο λογαριασμο από το rim, καλυτερα λοιπον αργοτερα παρα από το ξεκινημα

Επίσης ασχοληθειτε με τα πολιτικα και τα P & P του κοσμου για να βγαλετε το ονομα σας προς τα εξω, αλλα αποφυγετε από το να γινετε spammer. Δημοσιευστε ΜΟΝΟ λελογικευμενα κομματια, είναι καλυτερο το να μην λετε τιποτα παρα να spammarete η να λετε κατι ηλιθιο. Υπάρχουν καλοι παιχτες οι οποιοι δεν εγιναν ποτε γνωστοί επειδή δεν μιλουσαν δημοσια, αυτό δεν είναι από μόνο του κατι κακο, αλλα η προσωπικη αναγνωριση μπορεί να ανοιξει πορτες οι οποιες θα εμεναν αλλιως κλειστες, όπως καινουριες φθλες, φιλοι και συμμαχιες. Επιπλέον θα σας βοηθησει να παραμεινετε περισσοτερο συνδεδεμενοι με την παγκοσμια πολιτικη ατμοσφαιρα γεγονος που μπορει να σας βοηθησει όταν το παιχνιδι θα έχει ωριμασει και θα ψαχνετε για νεα περιοχη που θα αποκισετε
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Αρχικη Στρατηγικη Οικοδομησης

Επομενη κορυφαια εννοια που θα χρειαστειτε να κατανοησετε είναι η στρατηγικη οικοδομησης, όχι μόνο τι θα χτισετε αλλα ποτε να το χτισετε. Η στρατηγικη οικοδομησης μπορεί να διαφερει δραματικα ανάλογως πολλων παραγοντων: την σταρατηγικη του παιχτη, την ηλικια του κοσμου, τους γειτονες, το farming, την δραστηριοτητα και πολλους ακομα παραγοντες. Θα αναφερθω επίσης στην αρχικη παραγωγη στρατευματων, αν και θα ασχοληθω περισσοτερο με αυτό το θέμα σε επομενο μαθημα

Καθώς εμφανιζεστε με το πρώτο σας χωρίο ο πρωτος σας στοχος είναι να αυξησετε την εισροη των πορων σας. Καθώς εσεις (και προφανώς και οι γειτονες σας) εισαστε ακομα υπο προστασια εχετε μολις 2 κατευθυνσεις για να το πετυχετε. Ειτε 1) Αναβαθμιζοντας τα κτιρια των πορων η 2) ληστευοντας(farming) τα εγκατελειμενα γκρι. Δυστυχως δεν μπορειτε να σχεδιασετε σχετικα με τα εγκατελειμενα, ειτε ειστε τυχεροι αρκετα για να τους μαζεψετε η
διαφορετικα τους χανετε

Τα πρωτα λιγα κτιρια θα πρέπει να στοχευουν στα ορυχεια πορων. Βασισμενοι στην δραστηριοτητα σας μπορεί να αναγκαστειτε να αναβαθμισετε ένα με δυο επιπεδα την αποθηκη σας, αλλα πολύ πιθανον θα μπορεσετε να διατηρησετε τα αποθεματα αρκετα χαμηλα ώστε να μην σας απασχολησουν για λιγο. Μην ασχοληθειτε με το τειχος η την κρυψωνα,στην αρχη της μισης περιοδου της προστασιας εφόσον δεν υπάρχει τρόπος να δεχτειτε επιθεση. Αν ειστε σε ένα προχωρημενο κοσμο και το αποθεμα σας δεν παραμενει ισσοροπημενο ισως να βρείτε ένα με δυο επιπεδα της αγορας να αποπληρωνονται σε συντομο διάστημα.

Αν εχετε ένα εγκατελειμενο κοντα σας θα σας βοηθουσε να κτισετε στρατωνα/αγαλμα και paladin νωρις, να φτιαξετε μερικους δορατοφορους και να ξεκινησετε το farming για επιπλεον πορους.Βασισμενοι στον αριθμό των εγκατελειμενων, την μεταφορκη σας ικανοτητα, και στην δραστηριοτητα σας προσπαθηστε να ισσοροπησετε την παραγωγη δορατοφορων ετσι ώστε α μην εχετε περισσοτερους από οσους χρειαζονται για να γινει η δουλεια. Αν παιζετε από το ξεκινημα του κοσμου μην προσπαθηστε να μην δημιουργησετε περισσοτερα από 500 δορια, σε πιο ωριμους κοσμους όχι περισσοτερα από 1000. Αν νομισετε ότι επιπλεον στρατευματα χρειαζονται για farming εστιαστε στα τσεκουρια η ακομα καλυτερα στο ελαφρυ ιππικο.

Μολις θα μπορειτε να διατηρησετε ένα ρυθμο οικοδομησης 24/7 τότε θα μπορεσετε να αρχισετε να αναβαθμιζετε το επιτελειο σας. Δεν υπάρχει λογος να το αναβαθμιστε πιο πριν. Επίσης σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να κτιστε το στρατωνα σας και το οπλοποιειο και να να τα χρησιμοποειτε σε 24/7 βάση έχοντας θεση ως στοχο τα τσεκουρια για οσο το δυνατον πιο γρηγορα (* ο οδηγος όπως αναφερεται και στο εισαγωγικο είναι για παλιους κοσμους και για αυτό πιθανον κανει αναφορα χρησης του οπλοποιου σε 24/7 λειτουργια). Ως υπενθημηση δεν θα πρέπει να χτισετε περισσοτερα από 500 δορια η ξιφοι (νεοι κοσμοι) η 1000 δορια και ξιφοι (προχωρημενοι κοσμοι) και θα πρέπει στην κυριολεξια να επιδιωξετε να σταματησετε στα μισα αυτων των αριθμων (250/500).

Καθώς πλησιαζετε στο τελος της προστασιας θα πρέπει να αρχισετε να χτιζετε το τοιχος για να προστατευτειτε. Το τοιχος είναι περισσοτερο χρησιμο στην αμυνα από οσο τα στρατευματα σας καθώς όχι μόνο προσθετει μια βασικη αμυντικη δυναμη αλλα επίσης προσθετει ένα πολλαπλασιο στην αμυντικη δυναμη των στρατευματων (αν και αυτο μπορεί να μην μετρατε σαν κατι μεγαλο). Επιπλέον το τοιχος σας θα βλαψει οποιονδηποτε αντιπαλο ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ στιγμη που θα επιχειρησει να σας ληστεψει εκτος αν εχει πολιορκικητικες μηχανες(τις οποιες θα πρέπει να νικησετε επισης). Αυτό σε συνδυασμο με την δραστηριοτητα σας θα είναι αρκετο για αποθαρυνει μια πρωιμη επιθετικη πρξη εναντιον σας.

Καθώς συνεχιζετε να αναπτυσεστε μην ειστε σε μεγαλη ανυπομονησια, το κλειδι είναι η ισσοροπια. Αν αγωνιζεστε να φτιαξετε έναν αριστοκρατη η να αναβαθμιστε τα ορυχεια σας, η τα στρατωνα/σταυλο πολύ γρηγορα χωρίς να υπολογίσετε επιπλεον παραμετρους θα βρειτε τον εαυτο σας να βρισκετε σε μειονεκτικη θεση σχετικα με αλλους παιχτες. Βασισμενοι στο farming, δραστηριοτητα, και τους γειτονες συνεχιστε να αναπτυσεστε έχοντας ως στοχο “την λειτουργια του στρατωνα του σταυλου και του επιτελειου σε 24/7” θα πρέπει όλα αυτά να παραγουν οσο περισοοτερα γίνεται οσο πιο συχνα γινετε. Αν δεν χρησιμοποιειτε τους πορους τοσο συχνα οσο τους αποκτατε τότε χρειαζεστε μεγαλυτερο επιπεδο σε στρατωνα, σταυλο και επιτελειο. Αν περιμενετε για πορους τότε πρέπει να αναβαθμισετε τα ορυχεια, αγορα και να φαρμαρετε πιο συχνα και αποτελεσματικα(το οποίο συχνα σημαινει περισσοτρα στρατευματα).

Σημείωση: αυτό είναι που εννοω με ισσοροπια. Η ισσοροπια μεταξύ εσοδων και εξοδων, όχι η ισσοροπια μεταξύ των επιπεδων και των αναβαθμισεων. Μπορεί να εχετε μολις επιπεδο 15 στα ορυχεια, επιπεδο 20 στο στρατωνα και μολις επιπεδο 10 στο επιτελειο η αντ αυτού να εχετε 20 στα ορυχεια, και μολις επιεπεδο 5 στο στρατωνα, αλλα επιπεδο 15 στο επιτελειο. Όλα εξαρτωνται από το τις φαρμες σας, τους γειτονες σας και την προσωπικη σας δραστηριοτητα. Δεν υπάρχει καποια μαγικη φορμουλα, χτισε x επιπεδα από το Α, y επιπεδα από το Β και ιδου η επιτυχια. Ως συμπερασμα μην νομιστε πως ειστε αποτυχημενοι αν σας παρουν το χωρίο η αν σας ληστεψουν στις πρώτες λιγες φορες. Μερικες φορες κανοντας τα όλα σωστα παρολα αυτά η αποτυχια ερχεται ως καταληξη.

Καθώς συνεχιζετε να αναπτυσεστε αφου εχετε κυριευσει ένα χωρίο και αρχιζετε να εξαπλωνεστε υπαρχουν μερικοι βασικοι κανονες που θα πρέπει να γνωριζετε:


1) Οι κρυψωνες είναι κατά κυριο λογο αχρηστες. Μην ασχολειστε με αυτές και κατά προτιμηση να τις γκρεμιζετε

2)Δεν υπάρχει λογος να χτισετε ένα επιτελειο περισσοτερο από το επιπεδο 20. Είναι μόνο ποντοι τους οποιους δεν τους θελετε

3)Δεν υπάρχει λογος να χτισετε ένα εργαστηριο στο μέγιστο. Το επιπεδο 5 είναι τις περισσοτερς φορες το περοσσοτερο που θα χρειαστειτε

4)Ένα χωρίο που συγκεντρωνει το μεγαλυτερο όριο ποντων δεν είναι κατι καλο. Στην πραγματικοτητα τις περισσοτερες φορες δεν θα πρέπει να εχετε 10Κ ποντους ανα κάθε χωριο

5) Δεν είναι οι ποντοι που καθοριζουν την αξια ενός χωρίου, αλλα κυριως τα στρετευματα που μπορεί να προσφερει είναι ο καθοριστικος παραγοντας

6)Πραγματα που πρέπει να αναβαθμισετε στο μέγιστο επιπεδο χωρίς αποκλιση: Στρατωνα, Φαρμα, Αποθηκη, Ορυχεια

Ο στοχος σας στο καθορισμο της οικοδομησης κτιριων είναι να βρείτε την ισσοροπια μεταξύ των ποντων, στρατευματων, και αποτελεσματικοτητας. Κάθε κτιριο προσθετει ποντους και αφαιρει από το συνολικα διαθεσιμο χωρο για στρατευματα. Τωρα ο μικρος αριθμος ποντων τους οποιους προσθετει κάθε κτιριο η των αριθμό των στρατευματων που αφαιρει μπορεί να μην δειχνουν πολλα στο τελος αλλα η επιπτωση είναι πολύ μεγαλύτερη στην συνεχεία.Οι 500 ποντοι και τα 125 στρατευματα δεν είναι πολλα για ένα χωρίο αλλα αν εχετε 100 χωρια είναι 50k ποντοι και 12.5k στρατευματα οι οποιοι μπορεί να έχουν μια πολύ σοβαρη επιπτωση στο ηθικο σας. Αυτή είναι μαλλον μια μικροτερου μεγεθους διαφορα, συχνα μπορειτε να εξοικονομησετε 1000 ποντους η και περισσοτερους από τα χωρια σας και να προσθεσετε αντίστοιχα 250 η και περισσοτερα στρατευματα αναπροσαρμοζοντας αυτές τις εκτιμησεις. Έτσι εφόσον χτιζετε το χωρίο σος σκεφτειτε σχετικα με την μεγαλύτερη εικόνα και ζυγιστε την αξια των κτιριων προωου τα κτισετε. Για παράδειγμα, αν δεν εχετε ελειψη από κριους πιθανον να εχετε μικρή αναγκη από επιπελεον αναβαθμιση του εργαστηριου, Στην περιπτωση ενός αμυντικου χωρίου πιθανον τα εργαστηρια να είναι τελειως αχρηστα, και πιθανον σε ακραιες περιπτωσεις ακομα και ο σταυλοι(αν και δεν θα το προτεινα) εξαρταται από την στρατιωτικη σας στρατηγικη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Farming

Αν ποτε αναρωτηθηκατε πως οι “μεγαλοι” παιχτες πετυχαινουν τοσο καλή αρχη μην ψαχνετε περισσοτερο. Αυτή είναι η απάντηση: Farming και μαλιστα πολύ. Απαιτει δραστηριοτητα και επιθετικη δραση. Ο σκοπος σας είναι να τροφοδοτησετε την αναπτυξη σας με πορους αλλων ετσι ώστε να μπορεσετε να αναπτυχθητε γρηγοροτερα. Η κεντρικη ιδεα αυτού είναι είναι να μαζεψετε και να χρησιμοποιησετε οσους περισσοτερους πορους οσο πιο γρηγορα γίνεται. Ο πιο αποτελεσματικος τροπος για να συγκεντρωσετε πορους δεν είναι πάντα να αναβαθμισετε τα ορυχεια σας. Στην πραγματικοτητα είναι το να τους κλεψετε από τους γειτονες σας. Νικηπερισοτερα στρατευματαπερισσοτεροι ποροιπερισσοτερες φαρμεςπερισσοτερα στρατευματαπερισσοτεροι ποροιστρατευματαποροι

Πιεζοντας το ΕΙ

Αν ειστε δραστηριοι αυτό θα μπορεί να σας φανει χρησιμο. Αν συνδεεστε όμως για περιπου μια ωρα την ημερα, επιλεξτε άλλες πιο αργες επιθεσες από αυτές του ελαφρυ ιππικου. Όπως ολοι θα πρέπει να ξερετε, το Ελαφρυ Ιππικο είναι η καλυτερη μοναδα για farming. Είναι γρηγορα, και μεταφερουνε την μεγαλύτερη ποσότητα για την ποσότητα του πληθυσμου που προστιθετε στο χωρίο(αλλιως μπορειτε να φτιαξετε 4 δορια, αλλα είναι πολύ ευκολο να σκοτωθουν). Το ΕΙ είναι επίσης φανταστικο στις επιθεσεις, κατι το οποίο μπορεί να ειναι ένα τεραστιο πλεονεκτημα αν ο αντιπαλος σας έχει φτιαξει paladin και μερικα ξιφοι, στα όποια οι τσεκουρομαχοι θα ειχαν σφαγιαστει αν ερχοντουσαν αντιμετωποι μαζι τους. Αυτή η στρατηγικη μπορεί όμως να μην είναι καταλληλη για εσας, αλλα αν την εκτελεστε εδώ θα βρείτε μερικες προχειρες οδηγιες.

Η Στρατηγικη-

Στοχευετε για δορατα από το ξεκινημα σας (μετα από τον paladin φυσικα, αλλα αυτό είναι αυτονοητο), και συνεχως τους παραγετε. Χρειαζετε να ειστε ενεργοι οσον αφορα το φαρμαρισμα των χωριων που είναι στην περιοχη σας. Επίσης χρειαζεται να χτισετε τα ορυχεια σας σε οριακα μικρες τιμές, οταν τα φτασετε σε ένα επιπεδο 9/10 απλως ξεχαστε τα. Από αυτό το σταδιο αρχιστε να χτιζετε τα κτιρια που χρειαζονται για τον σταυλο.

Επιπεδο 10 Επιτελειο (Χτιστε αυτό πρωτα)
Επιπεδο 5 Στρατωνα
Επιπεδο 5 Οπλοποιειο

Κατόπιν χτιστε το σταυλο σας, περαστε τους Ανιχευτες και απλα αναβαθμιστε τον σταυλο σας στο επιπεδο 3. Εξευρευνηστε το ΕΙ και αρχιστε να τα παραγετε. Απλως παραξτε δορια και φαρμαρετε σαν τρελλοι. Παλι, θα προσδωσω εμφαση στην αναγκαιοτητα της ενεργητικοτητας για αυτην την στρατηγικη- εφόσον δεν μπορειτε να ειστε οσο δραστηριοι χρειαζεται μπορειτε να ακολουθησετε αλλους πιο παραδοσιακους τροπους αναπτυξης.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Αμυντικη Στρατηγικη

Υπάρχουν τεσσερεις κυριοι τροποι για να αμυνθειτε και ειλικρινα ένας μεγαλος παιχτης θα χρειαστει να είναι master σε ολες


Πρωτα υπάρχει το στοιβαγμα. Είναι η πιο βασικη δεξιοτεχνια στην αμυνα και επίσης η περισσοτερο αποτελεσματικη. Σημαίνει το να ενισχυεις χωρια που δεχονται επιθεση σε μια προσπαθεια να εξουδετερωσεις τους εχθρικους στρατους. Το προβλημα είναι ότι οσο απλο και να δειχνει πολύ παιχτες αποτυγχανουν. Ειτε μετακινουν μικρή βοηθεια η επιλεγουν ακαταληλα χωρια για να υπερασπισουν.


Όταν στοιβαζετε αμυνες θα πρέπει να αποφευγετε:
-Να υπερασπιζεστε χωρια τα όποια δεν έχουν ολοκληρωμενα τοιχοι
-Να υπερασπιζεστε ένα χωρίο με λιγοτερες από 30k πληθυσμου αμυντικες δυναμεις
-Να αμυνεσται μόνο με ΒΙ
-Να χρησιμοποιειτε επιθετικες μονάδες για αμυνα
-Να υπερασπιζεστε απομακρυσμενα χωρια

Ο στοχος με την στοιβαξη αμυντικων μοναδων είναι να μεγιστοποιησετε τις απωλειες του αντιπαλου σας ενώ ελαχιστοποιειτε τις δικες σας. Η αμυνα, σε αντιπαραθεση δυστυχως με την επιθεση, σας επιτρεπει να συσωρευσετε οσο μεγαλους στρατους θελετε. Κατι το οποίο λαμβανοντας υποψην πως το σύστημα μαχης υπολογιζει είναι ένα τεραστιο πλεονεκτημα. Κανενας επιθετικος στρατος δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από 20k πληθυσμο (εκτος των χωριων με μπονους στο αγροκτημα) το οποίο όταν συνδυαστει με το μπονους του τοιχους μπορεί να ανατρεψει την ισσοροπια προς οφελος του αμυνομενου. Αν ειστε εξυπνοι με την Α μπορειτε να βγαλετε τα δοντια του επιτιθεμενου με ελαχιστες απωλειες για τα δικα σας στρατευματα.. Χρειαζετε μόνο να θυμαστε, την περισσοτερη Α που θα μπορεσετε να φερετε τοσο μικροτερες απωλειες θα δεχτειτε. Όταν κανετε Α το ολο θέμα είναι προστατευετε τα στρατευματα κατι το οποίο το στοιβαγμα σας επιτρεπει να το πετυχετε πολύ αποτελεσματικα

Μετά υπάρχει το μπλοκαρισμα των αριστοκρατων. Αυτή η αμυντικη μεθοδος είναι ένα μεγαλο βημα μακρυα από το απλο στοιβαγμα και συχνα απαιτει πολύ ακριβη συγχρονισμο και σχεδιασμο. Επιπλέον αν δεν μπορειτε να ξεχωρισετε πώς να προσδιορισετε τις εισερχομενες αυτή η μεθοδος θα αποτυχει για εσας. Ο στοχος σας εδώ δεν είναι να σκοτωσετε τον επιθετικο στρατο. Αντ αυτού προσπαθειτε να αποφυγετε οσες περισσοτερες επιθεσεις γινετε και να αμυνθειτε στους αριστοκρατες. Αυτή είναι μια πολύ ριψοκινδυνη στρατηγικη αλλα μπορεί να χρησιμοποιηθει για να σας αγορασει σημαντικο χρονο αν χρειαζετε να κρατησετε για λιγο ακομα και εχετε μικρες δυναμεις στρατευματων.

Αυτο γινετε μαρκαροντας στην αρχη τις εισερχομενες nuke και noble επιθεσεις διακρινοντας τες από τον χρονο που θελει η καθεμια από αυτές, ετσι ώστε να μπορειτε αργοτερα να αποφυγετε (dodge) τις εκκαθαριστικες που θα προηγουντε των αριστοκρατων. Πολλες φορες αυτό θα προυποθετει να ειστε ακριβης εως το δευτερολεπτο, σε μερικες περιπτωσεις μέχρι και τα κλάσματα του δευτερολεπτου για να σιγουρεψετε ότι θα δημιουργησετε ρηγμα μεταξύ των μικρων διαστηματων χρονου που θα έχουν οι επιθεσεις.
Αυτή η τακτικη δουλευει επειδή οι αριστοκρατες (ιδιως οι μεσαιοι αριστοκρατες ενός τρενου) συχνα έχουν μικρή συνοδεια κατι που τους κανει πολύ ευκολους στοχους και αν οι αριστοκρατες δεν επιζησουν δεν υπάρχει και απωλεια ηθικου,

Όμως όπως ηδη ειπα αυτή η μεθοδος είναι ριψοκινδυνη. Τα χωρια σας συχνα, αν όχι πάντα, χανουν τα τοιχοι τους, πραγμα που κανεις τις μελοντικες αμυντικες προσπαθειες πολύ ριψοκινδυνες. Επιπλέον αυτή η μεθοδος απαιτει ο λογαριασμος να ελεγχεται 24/7 επειδή αν δεν μπορειτε να διακρινετε τις επιθεσεις των αριστοκρατων θα γίνεται καθιστη παπια. Επιπροσθετα υπάρχει πάντα πιθανοτητα ότι αυτοι οι αριστοκρατες θα συνοδευονται από ολοκληρες nukes οι οποιες θα καθιστησουν κάθε αμυνα αχρηστη αφού τα τοιχοι θα έχουν χαθει. Διαφορετικα μπορουν να εισαγουν μια ακομα εκκαθαριστικη επιθεση στην μεση ενός τρενου. Αλλα αν όσα ειπωθηκαν εκτελεστουν σωστα τότε ένας παιχτης μπορεί να αντεξει σχεδον για πάντα με μια ελαχιστη ποσότητα στρατευματων.

Η επομενη μεθοδος αμυνας είναι η αντεπιθεση. Αν συνεχως αμυνεστε δεν θα μπορεσετε ποτε να ανταποδωσετε τα χτυπηματα. Οι επιθετικοι στρατοι δημιουργουντε γρηγοροτερα από τους αμυντικους ετσι αν δεν ανταποδωσετε θα πολεματε σε μια χαμενη μαχη. Επιπλέον μπορειτε να χρησιμοποιησετε τα επιθετικα σας για να αμυνθειτε ουσιαστικα αποτελεσματικα στοχευοντας στα επιθετικα του εχθρου. Πρώτο βημα για να εχετε σωστα αποτελεσματα σε αυτή την μεθοδο απαιτει να προσδιορισετε ποια χωρια είναι επιθετικα και ποια αμυντικα. Μετά πρέπει να στειλετε τις nukes σας στοχευοντας αυτά τα επιθετικα χωρια για να εξουδετερωσετε τις αντιπαλες nukes ενώ θα είναι σπιτι. Είναι ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικος τρόπος για να σακατεψετε τον αντιπαλο σας. Στο σημείο που πρέπει να δωσετε προσχη είναι ότι θα είναι ευκολο για τους αντιπαλους σας απλως να αποφυγουν τις επιθεσεις σας.. Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλισετε ότι δεν υπάρχει περιπτωση να συμβεί αυτό είναι να συγχρονισετε τις επιθεσεις σας να φτασουν ακριβως αμεσως αφού η στοχος nuke θα έχει επιστρεψει πισω για να αποτρεψετε από αυτούς να την στειλουν εκτος εγκαιρα.

Η τελευταία μεθοδος αμυνας είναι η πιο ανορθοδοξη, αλλα από τις πιο αποτελεσματικες: Ριχνωντας το ηθικο του δικου σας χωριου (Renobling). Αυτή η μεθοδος περικλειει την θεληματικη απωλεια του χωρια η ακομα κανοντας το και πιο ευκολο για αυτούς κατεβαζοντας από πριν το ηθικο του. Αυτή είναι ακομα μια από αυτές τις ριψοκινδυνες μανουβρες. Είναι πραγματικα ιδιαιτερα αποτελεσματικη ιδιως σε κοσμους χωρίς νομισματα. Ο στοχος είναι να κανετε τον αντιπαλο να παρει το χωρίο ξοδευοντας τον αριστοκρατη,κατοπιν με λιγη τυχη θα το ξανακυριευσει πολλες φορες το νέο του χωρίο από τον εαυτο του ξανα και ξανα και τελικα εσεις θα το ξαναπαρετε πισω. Αυτό κανει στον αντιπαλο σας να χασει τους αριστοκρατες ξοδευοντας ολο το πακετο που του κοστισε για να δημιουργηθει γεγονος που λογο των απωλειων που θα έχει στους πορους μπορει να επιβραδυνθει η επιθετικη του δραστηριοτητα εναντιον σας. Επιπλέον μπορειτε να στρεψετε τα στρατευματα του εναντιον του καθώς εκδηλωνονται οι συνεχομενες επιθεσεις του και επανακατακτησεις.

Αν χρησιμοποιειτε αυτή την μεθοδο πρέπει να γνωριζετε ότι όλα τα στρατευματα του χωρίου που χρησιμοποιουντε καπου αλλου θα χαθουν χωρίς μαχη όταν το χωρίο θα κατακτηθει. Επίσης εχετε υποψην σας ότι ότι θα αισθανθειτε κι εσεις επισης το κοστος για να επανακατακτησετε το χωρίο σας σε ένα non-coin κοσμο. Επίσης να εχετε υποψην σας ότι όταν το χωρίο χαθει θα κανετε μια βουτια στους ποντους το οποίο μπορεί να βαλει το ηθικο σας σε χαμηλοτερο επιπεδο και να σας βοηθησει στην αμυντικη σας προσπαθεια καπου αλλου κατι το οποίο μπορεί να ερθει σε μια πολύ χρησιμη χρονικη στιγμη σε μια κλειστη μαχη. Μετά επιστρεφετε με την δικια σας επιθεση/αριστοκρατη και παιρνετε το χωρίο πισω. Απλα να ειστε σιγουροι πως θα το κανετε αυτό γρηγορα (μεσα σε δευτερολεπτα αν αυτό είναι δυνατο) αλλιως μπορεί να καταληξετε αντικρυζοντας ενισχυσεις που θα έχουν φτασει στο χωρίο και δεν θα μπορειτε να τις νικησετε ενώ θα ξαναδημιουργειτε η οχυρωση του χωρίου. Όπως και στις περισοτερες αμυντικες μεθοδους ο συγχρονισμος είναι το κλειδι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Αριστοκρατες

Αρχικη Κατακτηση(Nobling)

Ενταξει εφοσον εισαστε ετοιμοι να κατακτησετε και εισαστε κοντα στο να αποκτησετε το δευτερο χωριο σας ειναι ωρα να αρχισετε να ψαχνετε για χωρο να εξαπλωθειτε. Αλλα ποια χωρια ειναι τα καταλληλα; Τι να κατακτησετε και τι να κρατησετε για φαρμες; Να κατακτησετε κοντα η μακρυα; Αξιζει να καθαρισετε αυτα τα χωρια για να τα κατακτησετε στη συνεχεια;

Πρωτα απο ολα χρειαζεστε να φτιαξετε εναν αριστοκρατη και να καταλαβετε πως θα τον χρησιμοποιησετε. Υποθετω οτι ολοι σας το γνωριζετε αυτο απο την βοηθεια, αλλα εδω ειναι ακομα μια φορα.

επιπεδο 20 Επιτελειο
επιπεδο 20 Οπλοποιειο
επιπεδο 10 Αγορα

Τοτε μπορειτε να χτισετε την ακαδημια σας και μετα ενα νομισμα η ενα πακετο και τελικα τον αριστοκρατη σας.

Τωρα που εχετε εναν αριστοκρατη χρειαζεστε εναν στοχο. Αρχικα φυσιολογικα δεν θα επρεπε να κατακτησετε μια απο τις φαρμες σας σαν πρωτο στοχο. Τι προσδιοριζει μια καλη φαρμα και τι ενα καλο στοχο για κατακτηση ειναι 2 διαφορετικα πραγματα. Μια καλη φαρμα εχει υψηλους πορους, ενας καλος στοχος για κατακτηση εχει καλη παραγωγη στρατευματων. Αυτο που ψαχνετε δεν ειναι "το ολοκληρωμενο πακετο". Ο στοχος σας μπορει να εχει χαμηλα ορυχεια, η κακη φαρμα, η παρομοια αλλα να παραμενει καλος στοχος. Θα μπορεσετε να το κανετε καλο χωριο αργοτερα.
οποτε κοιτατε τριγυρω στις αναφορες ανιχνευσης που εχετε, ψαχνετε για χωρια με ψηλα επιπεδα στους σταυλους και στον στρατωνα. Το Οπλοποιειο και η Φαρμα ειναι επισης σημαντικα. Το Επιτελειο και τα Ορυχεια θα βοηθουσαν, αλλα μπορουν να ειναι αρκετα χαμηλα χωρις να σας ζημιωνουν ιδιαιτερα. Αυτοι ειναι οι βασικοτεροι παραγοντες που καθοριζουν ενα δευτερο καλο χωριο. Θα πρεπει να φαρμαρετε αρκετα ετσι ωστε να μπορειτε να εφοδιαζετε απο το πρωτο το δευτερο εως οτου να μπορεσετε να φτιαξετε τους πορους σας και το farming στο δευτερο χωριο, αλλα αυτο που χρειαζεστε ειναι στρατευματα, για farming και για εξωτερικες απειλες. Εισαστε πολυ ευαλωτος σε αυτο το σταδιο, ακριβως αμεσως μετα που θα εχετε κατακτησει το δευτερο χωριο σας. Μολις εχετε κανει μια τεραστια επενδυση για να παρετε αυτο το δευτερο χωριο και πιθανοτατα χασατε ενα σημαντικο ποσοστο απο τα στρατευματα σας για να το αποκτησετε. Επιπλεον τωρα τα στρατευματα σας ειναι χωρισμενα μεταξυ 2 χωριων, αν και εσεις εχετε διαθεσιμο τον στρατο μονο ενος χωριου. Για αυτους τους λογους θελετε ενα δυνατο στρατιωτικα χωριο για δευτερο χωριοπ παρα ενα χωριο πορων. Επισης αν φαρμαρετε σωστα θα πρεπει να παιρνετε τους περισσοτερους απο τους πορους απο αυτα και ας μην βρισκοντε κατω απο την κυριαρχια σας, οποτε κατακτωντας τα δεν θα σας βοηθουσε ιδιατερα.
Εχοντας αυτα στο νου σας χρειαζετε να ειστε προσεχτικοι ποιον θα βαλετε ως στοχο, αν κινηθειτε εναντιον ενος ενεργου παιχτη.

Κανοντας επιθεση σε εναν ενεργο παιχτη χρειαζεται να ειστε προσεχτικος απεναντι του οπως και προς τους γειτονες του. Βρειτε ποσους παιχτες απο την φυλη του εχει στην περιοχη, υπαρχει η πιθανοτητα οτι οι περισσοτεροι απο αυτους θα τον ενισχυσουν κατα την διαρκεια αυτου. Επισης αν εχετε μια ενδειξη οσον αφορα τις ωρες που ειναι ενεργος αλλα και του ποσο δραστηριος ειναι σε καθημερινη βαση μπορειτε να το χρησιμοποιησετε εναντιον του. Επισης η εγγυτητα ειναι ενα τεραστιο θεμα. Αν ειναι κοντα (1-3 πεδια) θα μπορειτε να κινηθειτε γρηγορα και θα μπορουσατε να τους βγαλετε εκτος προτου καν καταλαβουν τι εγινε. Αν ειναι στην ακρη του 13x13 σας, καλη τυχη μπαινετε σε μαχη.
Να θυμαστε καθε πεδιο που στοχευετε μακρυα ειναι ακομα 60-90 λεπτα που ΚΑΘΕ επιθεση θα σας παρει. Αυτο δεν σημαινει οτι θα υπαρχει περισσοτερος χρονος για ενισχυσεις να φτασουν, αλλα επισης η φυσιολογικη αναπληρωση του ηθικου με την οποια θα εχετε να παλεψετε επιμηκυνοντας ετσι την προσπαθεια. Επισης πρεπει να σκεφτειτε την απωλεια των στρατευματων. Κατακτωντας εναν ενεργο παιχτη συχνα απαιτει να καθαρισετε ενα σημαντικο ποσο στρατευματων (αλλιως θα ηταν ηδη φαρμα).
Χρειαζεται να ειστε προσεκτικοι και να μπορειτε να διαχειριστειτε τις απωλειες σας και να ανταπεξελθετε στην πιθανότητα μιας ενισχυσης. Η χρήση του προσομειωτη μπορεί να σας οδηγησει να παρετε μια εξυπνη αποφαση τωρα. Δεν είναι σπανιο να επιτιθεστε σε ένα παιχτη και αυτό να στραφει εναντιον σας κανοντας σας στοχο επειδή βαρεθηκατε να χανετε τόσα πολλα και σκοτωσατε τον στρατο του λογαριασμου σας. Έχω δει πολλους παιχτες να καθαριζουν ένα καλο στοχο για κατακτηση στον οποίο όμως σταλθηκαν στην συνεχεία ενισχυσεις βοηθοντας το ετσι να προσπερασει τα αποδεκατισμενα στρατευματα του, η να κατακτουντε η και να γινονται φαρμες αμεσως μολις κατεκτησαν το δεύτερο χωρίο τους επειδή δεν ειχαν κρατησει τιποτα σας εφεδρεια.. Επίσης μην ξεχνατε ότι αυτά είναι τα στρατευματα του farming που σκοτωνοντε, πρέπει να ειστε προσεχτικοι ώστε να μην τα σκοτωσετε όλα διαφορετικα το farming σας τελειωσε. Δεν υπάρχει καποιος μαγικος αριθμος, ζυγιστε την δραστηριοτητα το επιπεδο της περιοχη σας και τις απειλες..

Οπου σε μια περιπτωση ισως να μπορειτε να δεχτειτε 50% η ακομα και 75% απωλειες ενώ σε καποια άλλη 25% η 20%. Όπως πάντα κανοντας τα όλα σωστα δεν οδηγει πάντα στην επιτυχια.

Τροποι Κατακτησης (Nobling)

Υπάρχουν δυο βασικοι τροποι για Nobling στις Φυλετικες Μαχες, το τρενο και το κυμα. Το τρενο είναι η καθιερωμενη μεθοδος και προυποθετει την αποστολη 4-5 αριστοκρατων με μια πολη καλή πιθανότητα να παρετε ένα χωρίο με 100% ηθικο οσο πιο γρηγορα μπορεί αυτό να γινει. Η άλλη, η μεθοδος το κυματος, προυποθετει την αποστολη αριστοκρατη(ων) πολλαπλες φορες για να ριξετε το ηθικο και να παρετε περισσοτερα του ενός χωρίου με την μια. Η κάθε μια έχει τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα της. Κάθε μια έχει την καταλληλη στιγμη της και μπορουν να είναι πολύ αποτελεσματικες αν χρησιμοποιηθουν σωστα.

Τρενα:
+ Γρηγορα, λιγος χρονος για να σταλουν ενισχυσεις στον αντιπαλο
+ Με πολύ καλο συγχρονισμο είναι πολύ δυσκολο να αντιμετωπιστει
+ Επικεντρωνοντας τις επιθεσεις σας μπορειτε να συγκντρωσετε τις nukes σας
+ Αποτελεσματικη σε κάθε αποσταση
- Εύκολα αναγνωρισημες
- Κακος συγχρονισμος μπορεί να έχει ασχημη αποδοση
- Προσφερει την ευκαιρεια να “μπλοκαριστουν” οι αριστοκρατες
- Απαιτει περισσοτερους Αριστοκρατες

Κυμα:
+ Λιγοτεροι Αριστοκρατες χρειαζονται
+ Όχι τοσο εύκολα αναγνωρισιμοι
+ Διαχεεται την αμυνα σε περισσοτερα του ενός χωρια
+ Δεν χρειαζεται τοσο ακριβη συγχρονισμο
+ Δουλευει με το ηθικο
- Χρειαζεται περισσοτερο χρονο, επιτρεποντας για μαζικες ενισχυσεις στον αντιπαλο
- Αποτελεσματικη μόνο σε κοντινες αποστασεις
- Διαχεεται την επιθετικη σας συναμη σε περισσοτερα του ενός χωρια
- Απαιτει να ειστε συνδεδεμενος περισσοτερη ωρα καθώς θα χρειαζεται να εξαπωλυετε συνεχως τους στρατους/Αριστοκρατες σας
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Η στρατηγικη του Openeye ΒΙ/Κατ

Μερικα πραγματα που πρέπει να ξερετε για να μπορεσετε να με παρακολουθησετε


1) Πριν από όλα αυτή η στρατηγικη δεν έχει την καλυτερη μαθηματικη λογικη. Λυπαμαι αλλα πραγματα που δουλεουν στο χαρτι σπανια δουλευουν στην αληθινη ζωη. Για οσους νομιζουν ότι λειτουργουν, ειλικρινα χρειαζεστε περισοτερη πείρα με την RL και το TW. Δεν ξερω καποιον που να κανει χρήση 20k τσεκουριων αν και χρησιμοποιώντας τα μαθηματικα δειχνει να είναι η πιο αποτελασματικη στρατηγικη.

Αυτή η στρατηγικη δεν δουλευει για ανθρωπους που παραμενουν μετεωροι. Είναι κυριως ένα για όλα η τιποτα παιξιμο απλα λογω των τεχνικων οριων. Αν τα χωρια σας δεν έχουν σαν επιπεδο για το ΒΙ το 3 τότε δεν μπορειτε να στειλετε εκει το ΒΙ για να αμυνθει. Χανετε παρα πολλα για να παραμεινετε αποτελεσματικοι και με το ΕΙ στην επιθεση χανετε την ικανοτητα να αυξησετε το επιπεδο του ΒΙ στο 3. Επίσης η ομοιογενεια είναι πιο απλη.


2) Αυτή είναι αρχικα η στρατηγικη του Thar (τουλάχιστον στο .net) την όποια την μετετρεψα κυριως οσον αφορα τους καταπελτες, όπως ο καθενας θα εκανε στο περασμα του χρονου.

3) Αν δεν μπορειτε να απομονωσετε τις fakes και δεν μπορειτε να συγχρονισετε/στοιβαξετε αποτελεσματικα τις αμυνες σας θα αποτυχετε στις φυλετικες μαχες και ιδιαιτερα σε αυτή την στρατηγικη.
4)Αυτή η στρατηγικη δουλευει καλυτερα αν όλα τα χωρια ονομαζοται το ίδιο, απλα επειδή επιδεινωνει την συγχηση που αυτή η στρατηγικη προκαλει στον αντιπαλο σας.
5) Επίσης λαμβανω υποψην μου ότι θυμαμαι από την ταχυτητα του κοσμου 4(W4) μπορεί να είναι διαφορετικα στον κοσμο σας αλλα οι αναλογιες παραμενουν ιδιες.

6) Προφανώς αφορα παλιες μοναδες


----------------------
Η στρατηγικη του ΒΙ


Φτιαχτε ομαδες των 10 χωριων βασισμενες στην μεταξύ τους γειτνιαση (Κατά κυριο λογο για πετυχετε συστηματοποιηση και να διατηρησετε τις αναλογιες). 6:3:1 Επιθετικα:Αμυντικα:Ανιχνευτικα

Επιθετικα Χωρια:
1250 ΒΙ
11500 Τσεκουρια
200 Κριους

Αμυντικα Χωρια:
1250 ΒΙ
11500 Δορατα
200 Καταπελτες

Ανιχνευτικα Χωρια:
5000 Ανιχνευτες
8500 Δορατα
200 Καταπελτες

Τεχνολογικη Αναπτυξη
Επιθετικα: Δορ:Ξιφ:Τσεκ:ΒΙ:Κριος
Αμυντικα/Ανιχνευτικα:Δορ:Ξιφ:Ανιχνευτης:ΒΙ:Κατ

Το πρώτο πραγμα που θα ηθελα να επισημανω είναι ότι ανεπτυξα αυτή την στρατηγικη ακομα και όταν τα 100+ χωρια μου ήταν όλα συγκεντρωμενα κοντα το ένα προς το άλλο. Αυτή δεν είναι στρατηγικη μόνο για απλωμενους παιχτες στην πραγματικοτητα λειτουργει ακομα καλυτερα για παιχτες που έχουν μεγαλη συγκεντρωση σε ένα χωρο. Ο τρόπος που αυτή η στρατηγικη κερδιζει τις υπολοιπες δεν είναι η δυναμη. Προφανώς, ο μεσος ορος του στρατου σας είναι αναλογικα πιο αδυναμος από τους παιχτες που χρησιμοποιουν Δορ/Ξιφ & Τσεκ/ΕΙ. Αυτό που κερδιζει είναι η ικανοτητα για κινηση, η ταχυτητα, η ευκινησια, το να αποδυκνυειστε εξυπνοτεροι και να αποθαρυνετε τους αντιπαλους σας.

Γιατι είναι τα 1250 ΒΙ ο μαγικος αριθμος; Είναι ένα θέμα ισσοροπιας. Είναι ευκολο να παρασυρθειτε με το ΒΙ και εφόσον είναι πιο αδυναμο από τους αντιπαλους του (ΕΙ/Ξιφ). Δεν θελετε να παρεκλινετε ιδιαιτερα πολύ απλα λογω της αναγκης να διατηρησετε μια ισοροπια. Και παρολο που μια 10k/1250 ΒΙ δεν είναι μια ισοροπημενη αμυνα αλλα από την στιγμη που θα διαθετετε χωρια με 1250 ΒΙ θα μπορειτε να τα καλεσετε από πολύ πιο μακρυα όπως επίσης και από τα επιθετικα σας χωρια και θα ανακαλυψετε ότι η αμυνα του ΒΙ είναι εξισου ισχυρη. Επιλεον συγκρινοντας τα τσεκουρια σας σε σχέση με το ΒΙ είναι πολύ καλυτερα στην επιθεση οπότε είναι καλυτερο να τους δωσετε ένα πλεονεκτημα και να κρατησετε την ισοροπια όπου θα κυριαρχουν αυτά (ακομα περισσοτερο από ότι αν επροκειτο για ΕΙ)

Αμυντικη Στρατηγικη

Εφόσον είναι πιο ευκολο για τον καθενα σας να αντιληφθει τα πλεονεκτηματα της αμυνας πριν από αυτά της επιθεσης θα αρχισω από εδώ. Τα Δορ/ΒΙ παραγονται σχεδον 3x πιο γρηγορα, αυτό από μόνο του είναι κατι το καταλητικο. Σε καιρο πολεμου ψαχνετε να ανανεωσετε το στρατο σας σε λιγοτερο από 2 βδομαδες παρα σε ένα μηνα. Επιπλέον εφόσον τα δορατα μετακινουνται 2x πιο γρηγορα από τα ξιφοι (αυτό δεν είναι αληθεια αλλα σε καιρους αναγκης ετσι δειχνει) οπότε και οι ενισχυσεις σας μετακινουνται με την ταχυτητα της πιο αργης μοναδας που πρέπει να μετακινησετε αρά μπορειτε να μετακινησετε περισσοτερους στρατους σε μακρυνοτεερς αποστασεις όταν θα χρειαστει.

Αυτό γινετε ακομα πιο απαραίτητο όταν μολις εχετε συνδεθει και ανακαλυπτετε ότι απομενουν μια η δυο ωρες προτου το πρώτο χτυπημα φτασει σε εσας. Σε στιγμες όπου δεν μπορειτε να διακρινετε την πιο αργη μοναδα επειδή συνδεθηκατε πολύ αργα αυτή η στρατηγικη στα αληθεια σας χαμογελαει.

Παράδειγμα 1:

Συνδεθηκατε και ανακαλυπτετε επιθεσεις σε ένα από τα χωρια σας, η στο νέο μολις αποκτηθεν χωρίο σας υπάρχουν εισερχομενες που ξεκινησαν προτου το κατακτησατε. Και στις δυο περιπτωσεις δεν υπάρχει τρόπος να προσδιορισετε τα στρατευματα και απομενουν 2 ωρες μέχρι να σας χτυπησουν.


Με μια δορ/ξιφ αμυνα μπορειτε μονα να τραβηξετε ολοκληρες αμυνες από χωρια που είναι μεσα σε 2 πεδια αποσταση από τον στοχο και δορατα από 3 πεδια μακρυα. Οι πιθανότητες είναι να εχετε 1-2 Α χωρια εκει κοντα (αν ειστε τυχεροι και είναι κοντα στον πυρήνα σας). Οπότε μπορειτε να αποφασισετε να τα καλεσετε και να αναμενετε βαριες απωλειες (ιδιως στα νεοαποχτηθεντα χωρια με μικρα τοιχοι) η να περιμενετε και να προετοιμασετε μια αντεπιθεση. Όχι πολλες επιλογες και βρισκετε εκει ακριβως που οι αντιπαλοι σας θα ηθελαν: ειτε χανοντας ένα χωρίο, η χανοντας ένα μεγαλο αριθμό στρατευματων.

Τωρα με την στρατ του ΒΙ εχετε περισσοτερες επιλογες.Σε 2 ωρες μπορειτε να εχετε δορ/ΒΙ από 3 πεδια μακρυα(σχεδον διπλασιαζοντας τον αριθμό των πεδιων από οπου μπορουν να σταλουν ενισχυσεις) και να τραβηξετε ΒΙ από 7 η 8 πεδια μακρυα. Αυτο σας δινει 2-3 αμυντικα χωρια από όπου θα τραβηξετε ολοκληρες αμυνες και, υπολογιζοντας πως από τα επιθετικα σας χωρια το ΒΙ είναι πληρως ικανο να αμυνθει, πιθανοτατα υπάρχουν 4-5 χωρια από όπου θα μπορεσετε να τραβηξετε ΒΙ. (Πιθανον περισσοτερα αν φτιαξετε ένα συμπαγη πυρήνα όπως εκανα κι εγω)

Σε 2 ωρες λαμβανοντας υποψην αυτή την διαφορα 20k/20k και 30k/10k για το ΒΙ. Παρακαλω καντε τα μαθηματικα και πειτε μου ποια αμυνα θα κρατησει καλυτερα… Θα εχετε λιγοτερες απωλειες, μικροτερη απωλεια τοιχους, και επιπλεον θα χασετε στρατευματα σε περισσοτερα από 8 χωρια επιτρεποντας σας να ξαναφτιαξετε τους στρατους σας στο ¼ (η λιγοτερο) από το χρονο που θα απαιτειτο για να αναπληρωσετε τις απωλεις 2 χωριων. Τωρα εχετε 8 χωρια που αντλουν νεες μονάδες από τους στρατωνες και τους σταυλους αντι να ανανεωνονται από τους στρατωνες 2 χωριων. Διασκορπιστε της απωλειες επιμερειστε την ανασυγκροτηση

Αυτή η στρατηγικη στα αληθεια ξεχωριζει όταν τα χωρια σας είναι κοντα λογο αυτων των συνθηκων που ανεφερα. Οσο πιο κοντα ειναι τα χωρια σας τοσο μεγαλύτερη αποσταση θα πρεπει ο αντιπαλος στρατος να καλυψει και τοσο λιγοτερο χρονο θα χρειαστουν οι ενισχυσεις για να φτασουν. Η αμυνα δουλευει επειδή σας επιτρεπετε να στοιβαξετε αμυνες για να ελαχιστοποιησετε τις απωλειες σας και να μεγιστοποιησετε τις απωλειες του αντιπαλου σας. Δεν θελετε να εχετε ισοποσες απωλειες με τον αντιπαλο. Περισσοτερο θελετε να σκοτωσετε 4 η 5 η περισσοτερα από τις μονάδες του εχθρου για κάθε απωλεια που θα εχετε. Με αυτή την αναπτυξη τα στρατευματα σας θα κρατησουν σε πολυ περισσοτερες μαχες σε σχέση με τις μονάδες δορ/ξιφ

Μερικες φορες όμως αιφνιδιαζεστε. 1k+ εισερχομενες σας πλησιαζουν από παντου όλες μαζι. Τα δορ/ΒΙ δεν είναι τοσο ισχυρα οσο τα δορ/ξιφ οπότε πως θα επιβιωσετε;

Παράδειγμα 2:

Ο χειροτερος φοβας σας πραγματοποιειται: Μαζικες εισερχομενες, πολλοι εχθροι και παρα πολλοι αριστοκρατες. Σιγουρα εχετε 24+ ωρες για να αντιδρασετε, αλλα ποια η αξια;


Για αρχη μην πανικοβληθειτε. Απλως αρχιστε να ξεχωριζετε τις εισερχομενες. Περισσοτερες από αυτά τα σκουπιδια είναι fakes κριοι, ανινευσεις, η στρατοι διχως αριστοκρατες. Διαλεξτε τους αριστοκρατες και πιθανον και τις nukes (όπως κάθε σωστος παιχτης θα εκανε, σωστα;) Οι περισσοτερες μεγαλες επιχειρησεις αυτής της φυσης έχουν κακο συγχρονισμο, ισως όχι μεταξύ των επιθεσεων εναντιον ενός ξεχωριστου χωρίου αλλα μεταξύ των επιθεσεων σε διαφορετικα χωρια. Το τρενο αριστοκρατων στο χωρίο Α χτυπαει 5 ωρες μετα το χωρίο Β, τα χωρια Γ και Δ δυο ωρες αργοτερα κτλ κτλ. Μαντεψατε τι είναι το καθενα από αυτά; Μια επαναληψη του 1ου παραδειγματος. Σιγουρα σε μια πιο μαζικη εκδοχη του αλλα δεν είναι ακατορθωτο.
Σε μερικες όμως περιπτωσεις δεν μπορειτε να μαζεψετε αρκετες ενισχυσεις εγκαιρα, τα τοιχοι έχουν πεσει, υπάρχει συγχρονισμος πολλων επιθεσεων σε αρκετα χωρια για την ίδια χρονικη στιγμη. Τότε τι έχουμε; Εχετε την καλυτερη αμυνα για dodge (αποφυγη) διαθεσιμη. Κάθε χωρίο έχει μια αμυνα η όποια περιμενει να σταματησει έναν αριστοκρατη οπουδηποτε Και ενώ παιζετε σκοτωσε τον αριστοκρατη στον τομεα Α, στον τομεα Β μπορειτε να στοιβαξετε στρατους από αποσταση 2 ωρων και να εξουδετερωσετε μια η δυο nukes και 2 ωρες αργοτερα να τα εχετε μετακινησει και να μπλοκαρουνε μια άλλη nuke καπου αλλου(Όχι μόνο οι ενισχυσεις φτανουν δυο φορες πιο γρηγορα αλλα επιστρεφουν πισω το ίδιο γρηγορα για να ανδιπλωθουν και να ξαναξεκινησουσν 2x πιο γρηγορα παλι )

Λυπαμαι αλλα με τα δορ/ξιφ δεν μπορειτε να το πετυχετε αυτο τοσο καλα. Οι επιθεσεις σας σε μια αναπτυξη του στυλ δορ/ξιφ και τσεκ/ΕΙ εξαπολυονται ειτε για να ανακαταλαβουν χαμενα χωρια (αν και αυτό που χρειαζεστε τελευταιο σε αυτή την φαση είναι χωρια χωρίς στρατο) η πηγαινουν σε αποστολες αυτοκτονιας οι οποιες κυριως θα εξοργισουν τους επιτιθεμενους (οι οποιοι αν είναι αρκετα εξυπνοι απλα θα κανουν μερικα dodge). Με την στρατηγικη του ΒΙ από την άλλη πλευρα μπορεί αν και δεν είναι προφανες στο χαρτι να κρατησει, με ένα αφοσιωμενο παιχτη στον ελεγχο και επιτηρησεις που παραμενουν αγρυπνες να διατηρησετε μια καλή πιθανότητα να κρατησετε. Αν και υπάρχουν ορισμενες καταστασεις στις οποιες προκειται να πεθανετε ουτες η αλλως (στις οποιες σωζοντας πακετα και να καταφευγετε στο rim είναι πάντα μια επιλογη)

Σταδιακα επιβραδυνουν. Μετά από μια η δυο εβδομαδες εντονης αναμετρησης σαν τα προηγουμενα και ενώ οι αντιπαλοι σας δεν καταφερνουν να βγουν μπροστα είναι στο όριο μια μικρης απογοητευσης. Ακομα αργοτερα μετα από μια εβδομαδα η δυο μπορειτε να εχετε τις περισσοτερες αν όχι όλες τις απωλειες σας “πληρωμενες” και να βρισκοντε στην ουρα κατασκευης για αναπτυξη μεσα στην επομενη εβδομαδα

Και αν εισαστε σμπαραλιασμενος, ηττημενος και κατεστρεμενος ακομα κι ετσι μπορειτε να απολαυσετε ένα παρετεταμενο παιχνιδι του στυλ “σκοτωσε τον αριστο” Μπορειτε να ρωτησετε τον Thar (Ο καλύτεροςπου υπηρξε ποτε στον συγχρονισμο) αμυνθηκε στους MCD και στους w00t περισσοτερο από 3 μήνες αποφευγοντας αριστοκρατες. Μπορουσε κυριολεκτικα να σκοτωσει τους αριστοκρατες σε τρενα διαρκειας ενός δευτερολεπτου (αλλα ξεφευγω από το θεμα). Και δεν υπάρχει καλυτερη μοναδα από το ΒΙ για τετοιες καταστασεις Εινα τα πιο γρηγορα και έχοντας μερικα σε κάθε χωρίο δινετε στους εαυτους σας πολλαπλες επιλογες σε περιπτωση που χασετε το παραθυρο χρονισμου στις πρώτες προσπαθειες σας
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

OE ΒΙ/Κατ συνεχεια

Επιθετικη Στρατηγικη:

Προφανώς οι επιθετικες σας nukes είναι πιο αδυναμες αφού δεν εχετε ΕΙ.Η συγκριση του ΒΙ προς το ΕΙ είναι συγκρισημη με την συγκριση του ΕΙ με τα Τσεκουρια. Μαθηματικως θα ήταν περισοτερο λογικο να αποτελουνταν όλες σας οι nukes από τσεκουρια μόνο. Αλλα λογω του περιορισμου του χρονου χρησιμοποιουμε ΕΙ, το οποίο με την σειρα του μας επιτρεπει να έχουμε περισσοτερες nukes διαθεσιμες και να τις ξαναφτιαξουμε σε λιγοτερο χρονο από ότι αν χρησιμοποιουσαμε nukes με τσεκουρια. Ομοιως το ΒΙ δινει την ίδια επιλογη. Χρησιμοποιώντας ΒΙ αντι του ΕΙ μας επιτρεπει να διαθετουμε περισσοτερα επιθετικα χωρια εναντι των αμυντικων χωριων μας κατι το οποίο μας επιτρεπει να έχουμε περισσοτερες nukes στο αποθεμα μας χωρίς να θυσιαζουμε την αμυνα μας. Ακομα και με τα 3:2 Επιθετικα:Αμυντικα χωρια μου ακομα ειχα αμυνα καλυτερη από 1:1 (μετρησιμη) και πιο κοντα προς την 2:3 (λαμβανοντας υποψην το πλεονεκτημα της στοιβαξης) στο αποθεμα μου. Ακομα περισσοτερο προσθετοντας το ΒΙ από τα αμυντικα χωρια και τους καταπελτες (αν χρησιμοποιηθουν σωστα) διορθωνετε κι άλλο τα μειονεκτημα που έχουν οι nukes μου.

Αυτή η στρατηγικη επιτρεπει για πολλες διαφορετικες στρατηγικες οι οποιες μπορουν να χρησιμοποιηθουν ετσι ώστε να κανει τις αποπειρες συγχρονισμου των αντιπαλων σας πολύ πιο δυσκολη

Παράδειγμα 3:

Προελαυνοντες εκκαθαριστικες/αριστοκρατες ως έχουν κατά 99% η αληθινες επιθεσεις


Πρέπει να παραδεχτω ότι το μόνο μειονεκτημα (που βρηκα) με χτυπησε καταμουτρα. Οι nukes σας δεν είναι τοσο δυνατες οσο θα μπορουσαν να είναι. Λύση: στειλτε περισσοτερες nukes. Τωρα εχετε περισσοτερα επιθετικα χωρια, οπότε χρησιμοποιηστε τα. Δεν υπάρχει αναγκη να κρατησετε τιποτα πισω εχετε τα αμυντικα σας ακομα σαν εφεδρεια (το ΒΙ των αμυντικων δεν θα πρέπει να εμπλεκετε εκτος σαν fakes, το ίδιο και οι κατ.)

Οι αριστοκρατες μπορουν να σταλουν από παντου, αμυντικα η επιθετικα, και εφόσον εξασφαλισετε ότι δεν θα αφησετε τον ευατο σας τελειως απροστατευτο(κατι το οποίο είναι τελειως ασχετο ανεξαρτητος τι ειδος στρατηγικη θα επιλεξετε, ΒΙ η Ξιφ/ΕΙ) δεν θα πρέπει να εχετε καποιο προβλημα. Στην πραγματικοτητα σε αυτές τις περιπτωσεις σας δίνεται η δυνατοτητα να χρησιμοποιησετε το ΒΙ των επιθετικων σας σαν γρηγορη ενισχυση σε ένα νεοαποκτηθεν χωρίο η σε ένα λιγο πριν το κατακτησετε χωρίο. Λαμβανοντας υποψην ότι ηδη έχουν καταγραψει το χωρίο σας Α σαν επιθετικο μπορεί να προσπερασουν σαν ψευτικη την ενισχυση και να θεωρησουν ολοκληρο τα τρενο σαν ψευτικο (κατι που έχει συμβεί σε εμενα). Επιπλέον δινει στα αμυντικα σας την δυνατοτητα να πετυχουν ένα μικρο δαγκωμα στα γαυγισματα τους όταν 1k ΒΙ συνοδευουν τον αριστοκρατη κανοντας την στρατηγικη του dodge λιγο περισσοτερη δαπανηρη για τους αντιπαλους σας (επίσης έχει συμβει)


Τωρα μερικες πιο ανορθοδοξες στρατηγικες. Τι γίνεται με τους καταπελτες; Πολλοι(99.999%) ανθρωποι σταματουν να χρησιμοποιουν καταπελτες με το περας των αρχικων σταδιων του farming (αν τους χρησιμοποιησαν και τότε καθολου) για οτιδηποτε περαν των fakes. Πιστευω ότι αυτό είναι λαθος. Αν οι καταπελτες ήταν χρησιμοι τότε μπορουν να είναι χρησιμοι και τωρα. Πρωτον εχετε ένα ανεξαντλητο αποθεμα για πολλαπλες fakes (αυτές οι ενοχλητικες 100+ fakes με τυχαιους χρονους εκτοξευσης απλα για να μπερδεψουν και να καταβαλουν)


Δευτερον: Ξερετε τι μπορουν να κανουν 4 κυματα από καταπελτες των 200 σε καθαρισμενα χωρια; Αντιο Επιτελειο, Αντιο Φαρμα. Ξερετε ποσο καιρο κανει να ξαναχτισθει ένα ολοκληρωμενο χωρίο όταν η φαρμα και το επιτελειο έχουν ισοπεδωθει; Πάνω από 3 μήνες. Όταν η φαρμα πεφτει κάτω από το όριο επιπεδο του πληθυσμου του χωρίου δεν μπορουν καν να ξεκινησουν να χτιζουν το τοιχος η το επιτελειο μέχρι η φαρμα να επιστρεψει σε θετικους δεικτες. Χωρίς να αναφερω τα στρατευματα. Σε λιγοτερο από 5 δευτερολεπτα μπορειτε να μετατρεψετε ένα ευημερευον παραγωγής στρατευματων χωρίο σε μια ερημωμενη χαμενη περιοχη καλή μόνο για πορους αριστοκρατων, σκοτονωντας οι ιδιοι τα στρατευματα τους, και για farming/αποστολη πορων (εκτος και αν εχετε χτυπησει την αγορα και την ακαδημια επισης)

Παράδειγμα 4:

Σκοπευετε να επιτεθειτε στον παιχτη Χ είναι μια αρκετα ομορφη μαχη ισοι ποντοι και ιδιος αριθμος χωριων. Θελετε να τελειωνετε με αυτό οσο πιο γρηγορα γίνεται αλλα δεν εχετε εξωτερικες βοηθειες. Περαν από ελαχιστες ενισχυσεις ειστε αποκλειστικα μονοι σας.


Εξαπωλυετε την αρχικη σας επιθεση εναντιον του, μοιαζει σαν ένα πολύ ωραιο ευθυ χτυπημα. Καλος συγχρονισμος, τρενα αριστοκρατων με διάρκεια μικροτερης των 5 δευτ. κλπ κλπ. Η αμυνα κινειται προς τον αντιπαλο και όλα πανε όπως σχεδιαστηκαν, μέχρι εως οτου η επιθεση να χτυπησει. Η “κριος, κριος, αριστοκρατης, αριστοκρατης αριστοκρατης, αριστοκρατης” επιθεση αποκαλυπτεται ότι είναι τιποτα αλλα 2 κριοι και 4 αριστοκρατες σας κοστισαν τους αναλογους πορους. Η επιθεση όμως των 6 κριων στην σειρα η όποια εμοιαζε με ένα fake τρενο κατεληξε να είναι 2 nukes που τις ακολουθουσαν 4 επιθεσεις από 50 ΒΙ και 200 κατ, εμοιαζε σαν την λιγοτερο ρεαλιστικη απειλη. Ποτε ήταν η τελευταια φορα που χωρίο που αντιμετωπιζε 10 επιθεσεις ταχυτητας κριου αμυνθηκε ενώ υπηρχαν άλλες με ταχυτητα αριστοκρατη για αλλους στοχους;

Πιθανοτατα δεν υπηρχε τιποτα εκει για να αμυνθει, μερικες φορες γινοντε και τεμπεληδες και αφηνουν τα επιθετικα στρατευματα μεσα νομιζοντας ότι δεν έχουν να φοβηθουν τιποτα από μερικες fakes. Στο αρχικο κυμα, αυτή η απωλεια πολλων αριστοκρατων (και τα πακετα κατασκευης τους) και ο χρονος που χρειαζεται για να τους ξαναφτιαξετε, τελειωσετε χωρίς να εχετε καταλαβει καποιο χωρίο αλλα καταφερατε να καταστρεψετε αποτελεσματικα το 5-20% από την μαχητικη ικανοτητα των χωριων (αναλογως της χρησης που κανατε με τους κατ). Θυμηθειτε τα περισσοτερα κυματα που στελνετε με καταπελτες τοσο λιγοτερους χρειαζεστε σε κάθε κυμα. 200 σε ένα κυμα κανουν μια αξιοπρεπη δουλεια, αλλα θα προτιμουσα 50 καταπελτες σε κάθε κυμα. Τωρα ακομα και αυτή η μαχη είναι πιο ευνοικη για εσας.

Αυτό προσφερει πολλα πλεονεκτημα για εσας αν το εκτελεστε σωστα. Στο επομενο κυμα επιθεσεων ο αντιπαλος σας προκειται να είναι πιο προσεχτικος σε αυτές τις fakes επιθεσεις των κριων. Μπορειτε να το χρησιμοποιησετε αυτό προς ωφελος σας όταν θα επιτεθειτε με τους αληθινους σας αριστοκρατες καθώς θα αναμενετε μικροτερα ποσοστα στοιβαξης. Και όχι μόνο αυτά, ευτυχως για εσας εχετε 30/30/30 φαρμες (καλος στοχος για τα ΒΙ των αμυντικων) οι οποιες δεν μπορουν να διαθεσουν τους πορους τους στο να σας κρατησουν μακρυα τους. Πιθανον ισως να ειστε τοσο τυχερος που να προσπαθησουν να ενισχυσουν το χωρίο για να σας αποτρεψουν από να το φαρμαρετε. Όχι τοιχοι και οχι δυνατοτητα να κανει τοιχοι μια σπουδαια παγιδα για τις ενισχσεις, ομορφα γρηγορα και εύκολα για να σκοτωσετε αυτά τα ενοχλητικα στρατευματα. Αυτό συνηθως δεν πιανει σε καλους παιχτες, αλλα οι αρχαριοι μισουν το να χανουν χωρια, και οι φυλετικες ενισχυσεις, (ιδιως οι αρχαριες φυλες) είναι πάντα πιθανες. Επιπλέον είναι στα αληθεια απογοητευτικο να βλεπεις τα χωρια σου να καταστρεφονται στο βαθμό της αχρηστιας και μπορεί ακομα και λογά αυτού να εγκαταλειψει την αμυντικη προσπαθεια μολις αυτό συμβει (έχει συμβεί αρκετες φορες)

Τελευταιο και πιο σημαντικο εχετε ένα σημαντικο μεσο στο τομεα του ηθικου. Επιτρεψτε μου να σας εξηγησω τι εννοω. Δεν μπορουν να ξεφορτωθουν αυτά τα χωρια, εκτος αν καποιος άλλος ήταν αρκετα ηλιθιος για να τα κατακτησει. Οπότε μενουν κολλημενοι με τους 8-9k ποντους που το καθενα από αυτά προσθετει στην βαθμολογια καποιου χωρίς τα πλεονεκτηματα της στρατολογησης μοναδων που υπο φυσιολογικες συνθηκες αυτοι ο ποντοι θα εδιναν. Συνεπώς έχουν παραμεινει φουσκωμενοι με ψευτικους ποντους, διατηρωντας τους ψηλοτερα στα επιπεδα ηθικου και αποτρεποντας τους από τα να χρησιμοποιησουνε την στρατηγικη του “καβουκιου μέχρι να εισαι πολύ μικρος για να μπορεσεις να επιτεθεις ”

Αυτό είναι ένα ακομα πολύ σπουδαιο μεσο για να σταματησουν οι εκνευριστικες ενισχυσεις η διαφορετικα να αποθαρυνουν αλλους από το να ενισχυσουν χωρια που συντομα θα έχουν προσαρτηθει σε εσας. You don’t support too much after getting hit in one or two villages this way, and in itself can really throw a question mark up for people to consider when they send out support or attacks against you. . Μπορειτε ειλικρινα να επιβραδυνετε μια φυλη μεγεθους μισου τερτατημοριου απλα θετοντας τον παραγοντα ότι η επιθεσεις σε ταχυτητα κριου μπορουν να έχουν το ενδεχόμενο της φονικοτητας

Επιπλέον είναι σπουδαιο γιατι είναι ένα πυροβολα και ξεχνα οπλο. Μολις ένα χωρίο καθαριστει και ισοπεδωθει από τους καταπελτες δεν είναι απειλη για κανα δυο μήνες. Οπότε μπορειτε να μετακινηθειτε σε αλλα χωρια και να συνεχισετε να καθαριζετε το πεδίο η να αυξανετε της επικρατεια σας, αναλογως του τι χρειαζεστε. Κλεινοντας αν εχετε στο μετωπο σας ένα κομματι στο οποίο σιγουρα δεν θα θελατε να εξαπλωθειτε κατακτωντας το αλλα χρειαζεστε λιγη ασφαλεια, απλα καταστρεψτε όλα τα χωρια στα συνορα. Όχι παραγωγη στρατευματων όχι ανησυχιες. Στα αληθεια σπουδαιο για να δημιουργησητε κανενος ανθρωπου γη η να αναγκασετε τους παιχτες που είναι τριγυρω σας να παραιτηθουν.


Οικονομικα πλεονεκτηματα;


Αν και το ΒΙ κοστιζει περισσοτερα από τα ξιφοι και το ΕΙ, είναι σχεδον αποκλειστικα ολο σιδερο, το οποίο είναι ο πιο ευκολος και πιο φθηνος πορος στην αγορα. Ο πηλος καταναλωνεται από τους χτιστες όπως και το ξυλο. Και το ξυλο εχει πάντα περιορισμενη διαθεσιμοτητα σε σχέση με το σιδερο, αν υπάρχει κατι σε αφθονια αυτό είναι το σιδερο. Και είναι στα αληθεια ευκολο να αποκτησετε επιπλεον σιδερο στην αγορα. Further the high iron cost does well to balance the high clay cost of buildings and the high wood cost of axes and spears, and when you’re storing packages its iron that always ends up in surplus so it’s nice to be able to have a stockpile in your maxed villages to help rebuild the armies on your border and newly acquired villages
----------

Ο πιο σημαντικος λογος για να μαθετε την στρατηγικη του ΒΙ είναι επειδη αργα η γρηγορα θα στοχοποιηθειτε σε ένα πολεμο. Όταν αυτό συμβεί δεν θα ενδιαφερεστε σχετικα με αναλογιες και στρατηγικες. Σε αυτό το σημείο το μόνο πραγμα που μετραει είναι ποση αμυνα ανα ωρα μπορειτε να συγκεντρωσετε για να αναπληρωσετε τις απωλειες σας.


Ο απολυτως πιο γρηγορος τρόπος για να φτιαξετε αμυνα είναι φτιαχνοντας δορατα, ΒΙ και κατ. όλα συγχρονως. Οσο ο πολεμος εξελισεται προκειται να ανακαλυπτετε τους εαυτους σας με πολλα δορατα, ΒΙ και κατ. ακομα και αν δεν ήταν αυτό το αρχικο σας σχεδιο. Αυτή η στρατηγικη σας διδασκει πώς να τα χρησιμοποιησετε αυτά αποτελεσματικα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Προσωπικες Συμμαχιες (PA)

Οι προσωπικες συμμαχιες μπορεί να είναι ενα πολύ χρησιμο εργαλειο στις ΦΜ όπως και ένας πολύ ωραιος τρόπος για να περασεις την ωρα σου. Αλλα πως διαλεγετε την σωστη προσωπικη συμμαχια (PA); Ποσες; Και πως/ποτε τις βρισκετε;


Ενώ δεν υπάρχει “σωστος” τρόπος (τιποτα στο TW δεν έχει ένα “σωστο” τροπο δυστυχως) υπάρχουν πολλοι δεικτες που μπορουν να μας δωθουν στο θέμα.


1) Μην ειστε βιαστικος στο να αποκτησετε μια PA. Και μην δεχτειτε τον καθενα σαν PA. Όπως στις συμμαχιες μεταξύ των φυλων χρειαζεται να είναι προς κοινο ωφελος και τα πραγματα περνουν χρονο για να αναπτυχθουν. Μια βιαστικη PA συμφωνια πολλες φορες καταληγει με εσας να ενισχυετε ένα πιο αδυνατο παιχτη. Ειλικρινα δεν μπορειτε να εχετε μια καλή κριση για έναν παιχτη μέχρι η περιοδος του farming έχει για τα καλα τελειωσει.


2) Μην κανετε παρα πολλες PA. Όπως οι συμμαχιες μπορουν να μπλοκαρουν μια φυλη και να αποτρεψουν την εξαπλωση, παρα πολλες PA μπορουν να έχουν το ίδιο αποτελεσμα. Είναι πολύ καλυτερο να εχετε 1-2 Προσωπικους συμμαχους που να ξερετε ότι μπορειτε να υπολογίσετε παρα 5-6 υπο αμβισβητηση. Η ποιοτητα υπερανω της ποσοτητας.


Οι πολλοι ποντοι δεν σημαινουν ότι καποιος είναι καλος. Μην ειστε ανοητοι. Καλυτερα να περιμενετε να δειτε αν ο “καλος” παιχτης είναι στα αληθεια καλος παρα να πηγαινετε με αυτό που δειχνει καλο.



Για να δουλεψει μια PA θα πρέπει να μπορειτε να επικοινωνησετε αποτελεσματικα. Αυτό μπορεί να καλυψει χρονους συνδεσης, γλωσσα, στρατηγικες, η ένα μεγαλο αριθμό θεματων. Στη βάση της μιας PA προυποθετει ότι δεν χρειαζεται επιπλεον εργασια.


5) Όταν ταχυδρομειτε στον μελλοντικο σας PA (Αυτό στα αληθεια πηγαινει για τον καθενα που αλληλογραφειτε) να ειστε ευγενικοι και προσπαθειστε να κανετε μια καλη πρωτη εντυπωση. Εχετε μόνο μια ευκαιρεια στην πρωτη εντυπωση, καντε την να μετρησει.

Για παράδειγμα στις αιτησεις δεν ενδιαφερομουνα τοσο με το περιεχομενο η αν η προηγουμενη πείρα σας ήταν μεγαλη οσο πως επικοινωνουσατε και κατά ποσο η όχι αφιερωσετε τον χρονο σας για να γραψετε κατι εξυπνο.

Αυτο περικλειει:

Κεφαλαιοποιηση (καταχωρηση με κεφαλαια γραμματα)
- Εσεις ξερετε ποιος ειστε
Συνταξη και γραμματικη (δεν χρειαζεται να είναι τελεια, απλως καλα)
Να σκεφτεστε τις απαντησεις σας – μην ξερνατε απλως γενικολογα η αηδιες copy/paste
ΣΕΒΑΣΜΟΣ--> Ο καλύτερος τρόπος για να κερδισετε τον σεβασμο των παιχτων ειναι να τον ανταπωδωσετε ομοιως.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Ανιχνευση

Πρωτον. Εχετε ένα μόνο χωρίο με ανιχνευτες. 3k για τους πρωτους μήνες είναι αρκετοι, μετα προσπαθηστε να το αυξησετε σιγα σιγα. Ποτε δεν ειχα περισσοτερους από 8k αλλα μπορειτε να το τραβηξετε οσο μακρυα θελετε.

Αυτό είναι για αληθινες ανιχνευσεις εναντιον μεγαλων χωριων, βαρια ενισχυμενων η εναντιων επιθετικων παιχτων που κρυβουν τα ιχνη τους με ανιχνευτες καθώς είναι πολυ εκτεθειμενοι.


Δευτερον. Αμυντικοι ανιχνευτες. Εξαρταται από την θεση των χωριων σας, θα πρέπει να τα καλυπτετε με 50-400 ανιχνευτες, ισως και περισσοτερους για τα πολύ εκτεθειμενα χωρια. Είναι αληθεια ότι μπορειτε να στειλετε μερικα από τα ανχνευτικα σας χωρια αλλα υπάρχουν μερικα προβληματα το οποίο γίνεται εμφανες με την αυξηση των χωριων. Ξεχνατε να στειλετε σε μερικα, μερικα σας σκοτωνοντε και παλι ξεχνατε να τα ξαναστειλετε και ουτω καθεξης. Αλλα αν πατα στην περιοχη στρατολογησης και δεν δειτε ανιχνευτες, και εφόσον εχετε αποσισει να χτιζετε ανιχνευτες σε κάθε χωρίο, θα ξερετε πάντα ότι θα πρέπει να υπάρχουν εκει. Ένα άλλο προβλημα είναι ότι αρχιζετε να διασπατε τις δυναμεις των ανιχνευτικων χωριων κανοντας τα λιγοτερα αποτελεσματικα. Οτα επιτιθεστε με ανιχνευτες, οι απωλειες σας εξαρτωνται στην αναλογια των 2 ποσων. Το πολύ αι το περισσοτερο. Και αν ενδιαφερεστε τοσο πολύ για χωρο στο αγροκτημα. Με την αμυνα δεν έχει σημασια, θα χτισετε λιγο περισσοτερα σε ένα ανιχνευτικο χωρίο αν θελετε να εξισοροπησετε τους αριθμούς.

Τριτον και πολύ σημαντικο.
Οι ανιχνευτες χρησιμοποιουντα σαν επιθετικα. Στα επιθετικα χωρια αν τοποτθετησετε καπου μεταξύ των 50 και 200 ανιχνευτων θα εχετε bonus πληροφορησης που θα έχει μεγαλη σημασια για εσας, ακομα και να κερδισετε την μαχη: στρατευματα σε μεταφορα, επιπεδα ορυχειων, ποροι στην αποθηκη και ουτω καθεξης. Αν χασετε και επιζησουν και το καταφερνουν πολλες φορες, ξερετε τουλάχιστον τι εμεινε εκει περα. Οπότε για τα επιθετικα χωρια, οι ανιχνευτες απαραιτητη προυποθεση που πρέπει να δημιουργηθουν σε αυτά τα χωρια.

Αρά ο κυριος λογος για τους ανιχνευτες είναι να μαζευουν πληροφορίες- κατι που χρειαζεται περισσοτερο από επιπλεον στρατευματα. Οπότε χρησιμοποιστε τους σωατα


Σημείωση: Εχετε υποψην σας ότι αυτά είναι γραμμενα για τις παλιες μονάδες και τους παλιους κανονες περι ανιχνευσης. Με τους νεους κανονες ανιχνευσης και την αναικανοτητα (χωρίς paladin) του να δουν εξωτερικες μονάδες και το γεγονος ότι επιτρεπει γενικα dodges η αποτελεσματικοτητα των ανιχνευτων είναι αρκετες φορες χαμηλοτερη.
 

DeletedUser

Καλες Φυλες

Όταν ψαχνετε για μια μια φυλη η όταν προσπαθειτε να καθοδηγησετε μια εσεις, χρειαζεται να ειστε ικανος να ξεχωρισετε τι είναι μια ”καλη” φυλη και τι ικανοτητες θα πρέπει να ψαχνετε σε αυτην.


Με μια λεξη: Δραστηριοτητα


Τιπτα δεν προκειται να γινει χωρις δραστηριοτητα. Αν τα μελη και κυριως η αριστοκρατια δεν είναι ενεργοι εισαστε χαμενοι. Δεν με ενδιαφερει αν εχετε τους 100 καλυτερους παιχτες στο TW, εχετε μια αποτυχημενη φυλη αν δεν συνδεοντε. Αυτό ισως να σας μοιζει να στερειτε λογικης, αλλα θα εκπλαγειτε ποσες φυλες εχουν κιτρινους παιχτες η ακομα και κοκκινους. Και δεν αναφερομαι ουτε για τους νεους κοσμους, σε πιο προχωρημενα σταδια του παιχνιδιου όταν οι παιχτες αρχιζουν να βαριουντε γίνεται ακομα πιο εντονο. Ένα εκατομυριο ποντοι δεν κανουν την φυλη σας καλυτερη αν δεν υπάρχει καποιος πισω από τον ελεγχο του λογαριασμου.

Σαν αρχηγος θα χρειαστει να το αναγνωριζετε αυτό και να διωχνετε τα αμαρτωλα μελη. Βρείτε έναν νέο δραστηριο παιχτη που θα γεμισει το κενό. Μπορεί να μην είναι το καλυτερο για τις βαθμολογιες της φυλης, αλλα όταν ερθει η ωρα του πολεμου θα ειστε πολύ περισσοτερο δυνατος και πολύ περισσοτερος ικανος. Επιπλέον έχοντας ενεργους παιχτες θα διατηρησετε το εσωτερικό σας φορουμ περισσοτερο ενεργο και θα διατηρησετε καλυτερα το ενδιαφερον των παιχτων για την φυλη. Νεκρα φορουμς συχνα μεταφραζοντε σε νεκρες φυλες. Επιπλέον αυτη η δραστηριοτητα είναι απαραιτητη για επιπλεον αναγκες της φυλης όπως σωστη επικοινωνια και για την ικανοτητα πολεμου.


Επομενο πραγμα που αποτελει κλειδι για μια φυλη είναι να σιγουρευτει ότι οι τακτικες της και οι στρατηγικες της ταιριαζουν στο προσωπικο σας τροπο παιξιματος. Ένας δραστηριος επιθετικος παιχτης τις περισσοτερς φορες δεν προκειται να είναι ευχαριστημενος σε μια Κ φυλη που στρατολογει η συγχωνευει τους γειτονες της παρα να τους πολεμησει. Ομοιως ένας αμυντικος παιχτης δεν προκειται να είναι πολύ ανετα σε μια ταχεως εξαπλωμενη επιθετικη ελιτιστικη(“elite”) φυλη.

Επίσης σιγουρευτειτε ότι οι στοχοι της φυλης ταιριαζουν με τους δικους σας. Αν συμμετεχετε στο παιχνιδι για να εχετε διασκεδαση παιξτε σε μια φυλη που θα σας το εξασφαλισει αυτό. Αν θελετε να κυριευσετε και να κρατησετε μέχρι τελους στο σερβερ, μπειτε σε μια φυλη με παρομοιοιυς στοχους. Υπάρχουν πολλοι τροποι για να ”παιξετε” φυλετικες μαχες πετυχημενα βεβαιωθειτε ότι η φυλη σας λειτουργει με τον τροπο που εσεις θελετε να παιξετε. Δεν ειμαι εδώ για να διαφωνησω σχετικα με το ότι ένας συγκεκριμενος τυπος φυλης είναι καλύτερος από καποιον άλλο. Απλα να ειστε σιγουροι ότι ο τυπος της φυλης ταιριαζει με το δικο σας τροπο παιξιματος. Αν δεν διασκεδαζετε με την φυλη σας θα είναι πολύ δυσκολο να διασκεδασετε το υπόλοιπο παιχνιδι. Σαν αρχηγος θα χρειαστειτε να αναγνωρισετε αυτά και να στρατολογησετε το τύπο των παιχτων που ταιριαζουν με το στυλ της φυλης σας.


Επομενο μεγαλο θέμα για μια φυλη για να τα παει καλα είναι η συνενοηση και μαζι με αυτό η κοινοτητα της φυλης. Αν τα μελη της φυλης δεν διασκεδαζουν την παρεα των υπολοιπων δεν προκειτε να κολλησουν για πολύ καιρο η θα είναι πολύ επιθυμητο να ενισχυσουν και να συνεργαστουν με καποιους αλλους. Πρέπει να διαθετετε την επιθυμια να βοηθησετε ο ένας τον αλλον, όχι επειδή ο δουκας η ο επικεφαλης πολεμου η ο οποιοσδηποτε άλλος το διεταξε. Αν αυτή η επικοινωνια γίνεται μέσω igm, forums, IRC, msn, skype, η και με αλλους τροπους δεν έχει σημασια.


Συνεχιζοντας, η αριστοκρατια μια φυλης μπορεί να φτιαξει η να καταστεψει μια φυλη το ίδιο εύκολα οσο μπορεί και η βάση μελών της. Ακομα πιο γρηγορα σε μερικες περιοδους αναλογως των καταστασεων. Υπάρχουν πολλοι παραγοντες που πρέπει να ερμηνευθουν όταν καθοριζεται η δυναμη της αριστοκρατιας.



Πρωτον η αριστοκρατια πρέπει να δημιουργηθει από την ηγεσια της φυλης και όχι αναποδα. Κανοντας καποιον βαρωνο δεν σημαινει ότι εγινε και αρχηγος. Είναι ο σεβασμος των μελών που έχει εκδηλωθει και η θεληση τους να τον ακολουθησουν που κανει καποιον αρχηγο. Η ηγετικη ικανοτητα οδηγει στην αριστοκρατια, η αριστοκρατια δεν σε κανει ηγετη. Επίσης είναι πολύ κοινο να υπάρχουν πολλοι ηγετες μεσα σε φυλη που δεν έχουν καποια επισημη θεση παρολα αυτά όμως εμπλεκοντε παρα πολύ στις αποφασεις και στην πολιτικη της φυλης. Πολλες φορες αυτοι οι παιχτες είναι από τους καλυτερους ηγετες της φυλης και μερικες φορες έχουν μεγαλύτερη επιρροη ακομα και από τον δουκα.


Επιπλέον η αριστοκρατια πρέπει να καταλαβει ότι υπάρχει για το οφελος των μελών και ότι χωρίς την συγκαταθεση των μελών δεν θα υπηρχε φυλη. Πολλοι καλοι παιχτες γινονται κακοι δουκες όταν περνουν την διοκηση της φυλης και προσπαθουν να λειτουργησουν σαν ανωτατοι αρχοντες. Μοιαζει σαν να έχουν ξεχασει ότι προκειται για ένα παιχνιδι και πως αυτοι που παιζουν αυτούς τους λογαριασμους το κανουν για διασκεδαση. Χωρίς να παω μακρυτερα αποκαλυπτουν ένα υπερμετρο εγωισμο. Η ηγεσια θα πρέπει να ακουει τις ανησυχιες των μελών της και να μην παιρνει εγωιστικες αποφασεις αγνοοντας τα μελη της φυλης. Όλα αυτά οδηγουν στην αποξενωση της από την βάση των παιχτων και στο τελος θα προξενησουν την διασπαση της φυλης. Αυτό δεν σημαινει ότι πρέπει να εχετε δημοκρατια μεσα στην φυλη. Στην πραγματικοτητα από οσο ξερω οι περισσοτερες δημοκρατικες φυλες έχουν την χειροτερη ηγεσια. Είναι αργοι στο να αντιδρασουν και χωρίς κεντρικη ηγεσια, συχνα ανικανοι για να συνεργαστουν σωστα μεταξύ τους.



Η ηγεσια πρέπει να είναι δυνατη, να εμπνεει σεβασμο, και πάνω από όλα δραστηρια. Αν η αριστοκρατια δεν είναι εκει τριγυρω δεν θα μπορεσει να ηγηθει.. Και μια φυλη που δεν έχει διοικηση αναποφευκτα θα πεσει. Η ηγεσια υπάρχει για ένα λογο, ο οποιος είναι βασικος, να συντονισει και να ενωσει την φυλη για να πετυχει τους στοχους της. Αν ένα κομματι από αυτό λειπει η διοικηση της φυλης έχει αποτυχει και η φυλη θα χασει λογο της διοικησης.


Στην διπλωματια μια φυλη δεν θα πρέπει να έχει περισσοοτερες συμμαχιες από οσες χρειαζεται. Αν και μια μακρυα λιστα από φιλους που θα πολεμησουν για εσας μοιαζει σαν ένας δυνατος παράγοντας έχει πολλα αρνητικα αποτελεσματα τα όποια ισως πολύ να μην τα ζυγισουν σωστα προτου αναπτυξουν μια διπλωματικη λιστα. Επιπλέον δεν εχουν εξετασει τις μακροχρονιες επιπτωσεις μια συμμαχιας όταν την υπογραφανε. Ότι εδειχνε καλο πριν 2 μήνες συχνα αλλαζει με το περασμα του χρονου.


Κατά κυριω λογο για κάθε μια από αυτές τις συμμαχιες υπάρχει ένας πολεμος ο οποιος περιμενουν να συμβεί. Αυτές οι συμμαχιες αναποφευκτα προκειτε να προκαλεσουν συγκρουσεις καθώς επεκτεινοντε στις υπολοιπες φυλες και τελικα προκειτε να σας καλεσουν να τους βοηθησετε. Εισαστε υποχρεωμενοι εναντι τους διαμεσου της συμφωνιας σας να τους υποστηριξετε. Πολλες φορες θα είναι μια από τις χειροτερες στιγμες σας, όταν εσεις θα πολεματε τους δικους σας πολεμους επεκτασης. Αλλα η πιο ασχημη συνεπεια αυτού του σεναριου είναι πως βρισκεστε με μια κατασταση όπου μολις αποκτησατε για τους ευατους σας ένα νέο εχθρο. Αν αρνηθειτε να μπειτε στον πολεμο τότε συχνα βρισκεστε αντιμετωποι με ακομα χειροτερες συνεπειες για τα P&P και μπαινετε στην μαυρη λιστα των παλιοτερων συμμαχων σας.


Δευτερον κάθε μια από αυτές τις συμμαχιες είναι μια ομαδα παιχτων στην όποια εσεις δεν μπορειτε να επεκταθειτε. Αυτό δεν είναι πάντα κατι κακο, αλλα αν εχετε πρωτευοντες στοχους σε μια συμμαχη φυλη δεν εινα συχνο να σας δωθει η ευκαιρεια να τους παρετε. Αυτό θα σας οδηγησει στο να επιτεθειτε σε μικροτερης αξιας στοχους. Σαν αποτελεσμα η γεωγραφικη και αναλογικη δυναμη σας θα πρέπει να λαμβανοντε υποψην όταν κανετε μια συμμαχια. Χρειαζεται να διαλεγετε φυλες οι οποιες θα σας προσφερουν περισσοτερα θετικα σαν συμμαχοι παρα σαν στοχος. Αν θα μπορουσατε να τους κατακτησετε εύκολα τότε πιθανοτα να μην είναι καλοι σαν συμμαχοι και θα ήταν καλυτερο αν θετατε αυτά τα χωρια υπο την προστασια πιο ικανων φυλετικων σχηματισμων, συγκεκριμενα του δικου σας.


Το επομενο που χρειαζεται είναι να ειστε σιγουροι ότι οι συμμαχοι σας τα πανε καλα μεταξύ τους και μαζι σας. Πολλη ζημια προκαλειτε στις σχέσεις όταν αναγκαζεστε να διαλεξετε μεταξύ 2 συμμαχων επειδή πηγαν σε πολεμο μεταξύ τους. Λιγοι μπορουν να το παιξουν ουδετεροι και ακομα να παραμεινουν σεβαστοι στο τελος. Επιπλέον αν εσεις και οι συμμαχοι σας δεν τα πηγαινετε καλα σε όλα προκειτε να κανουν τις προσπαθειες συνεργασιας πιο δυσκολες και ακομα θα είναι εμποδιο στην προετοιμασια ενός πολεμου. Αν δεν μπορειτε να υπολογιζετε στην ενισχυση μεταξύ των φυλων σας λογο πολιτικων θεματων τότε σιγουρα αυτοι δεν οι ακεραια καταλληλοι συμμαχοι.


Οι εχθροι είναι ακριβως το ίδιο σημαντικοι οσο και οι συμμαχοι. Πάντα θελετε να υπάρχει καποιος στον οποιον η φυλη σας θα επιτιθεται. Ο ανενεργος χρονος για τις φυλες είναι θανατος. Οι παιχτες βαριουντε και φευγουν, και γενικα θα δειτε την φυλη σας να πεφτει γρηγορα στην παρακμη. Χρειαζεστε να αναπτυσεστε και να επιτιθεστε για να παραμεινετε μια μεγαλη φυλη. Αν η ηγεσια σας πάντα περιμενει από αλλους να δοκιμασουν να τους παρασυρουν θα αποτυχουν. Επιπλέον μια φυλη η όποια πάντα αναπτυσεται μέσω συγχωνευσεων και αφομοιωσεων παιχτων σπανια αυτοι θα αποτελούν μια καλή βάση μελών που να ξερει πώς να χειριστει καταστασεις πολεμικων περιοδων. Επειδή στο πατο του TW υπάρχει πάντα ο πολεμος. Για να διαλεξετε εχθρους θα χρειαστειτε να ζυγισετε πολλους παραγοντες.



Θελετε ένα εχθρο ο οποιος να είναι αρκετα κοντα στην φυλη σας ώστε να μπορειτε να του επιτεθειτε εύκολα. Δεν θελετε να πρέπει να στειλετε επιθεσεις στην μιση αποσταση του κοσμου. Επιπλέον αν είναι κοντα θα προσφερουν περισσοτερη στρατηγικη περιοχη η όποια θα βοηθησει την φυλη στο μελλον. Μια φυλη με ένα μοναχα μεγαλο πυρήνα θα έχει καποιο πλεονεκτημα από άλλες φυλες με πολλες συγκεντρωσεις. Επιπλέον η φυλη σας προκειται να χασει το ενδιαφερον αν όλα είναι μπλε. Η μαχη είναι αυτό που κανει το παιχνιδι διασκεδαστικο.


Επισης πρέπει να ζυγισετε τους συμμαχους του στοχου όπως και την παρουσια του στο φορουμ. Μια φυλη με περισσοτερους συμμαχους και καλυτερη παρουσια στο φορουμ θα μαζεψει περισσοτερη εξωτερικη βοηθεια. Ομοιως θα πρέπει να εκτιμησετε τους δικους σας συμμαχους και παρουσια στο φορουμ για να βεβαιωθειτε ότι μπορειτε να αντιμετωπισετε τον αντιπαλο σας. Δεν είναι άγνωστο στο TW μια φυλη να εξουδετερωνει στο πολεμικο πεδίο μια άλλη αλλα να καταστρεφεται τους επομενους μήνες λογο των συμμαχιων του στοχου και της ενισχυσης του φορουμ.


Επίσης πρέπει να ζυγίσετε τις ικανότητες των παιχτών της φυλής στόχου εναντίον των δικών σας. Αντιλήφθητε ότι μερικές φορές μια φυλή μπορεί να μην διαθέτει τους πόντους μια μεγαλύτερης της οι παίχτες της μικρότερης φυλής όμως μπορεί να είναι περισσότερο ικανοί. Ποτέ μην υποτιμάτε μια φυλη εξαιτίας των προσωπικών λογαριασμών των μελών της η του συνολικού αθροίσματος πόντων. Εκτιμήστε τον στόχο σας προσεκτικά. Τίποτα δεν θα καταστρέψει περισσότερο το ηθικό μιας φυλής και την παρουσία της στο φόρουμ από όταν μια αλαζονική με μεγάλη κατάταξη στην βαθμολογία φυλή χάνει ένα πόλεμο με μια μικρή elite φυλή η όποια θα γνωρίζει πώς να χειριστεί τον εαυτό της.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

The Importance of Queen

Don't listen to what these so called "Vets" tell you, about what you need to succeed as a player, they're all horrifically wrong! Ever wondered how players such as Jamm and Thargoran, even that n00b Openeye have managed to do so well in past worlds? They listen to Queen! That's right, I'm about to reveal the most hidden secret in the history of TW!

Now, it's imperative that you pay attention to this part of the thread, as it's more than likely to be the most useful information you'll ever receive as a TeachU, or even TW, member. You can't just listen to any Queen song and expect to do well, oh no! The song has to match what part of TW you happen to be doing at the time. Here are some examples of TW scenarios, and what songs you have to listen to (the links are to YouTube movies):

Scenario 1 - a continent tribe attacks you, you battle them off, then in one night you're set to strike back and rim several players in one blow, and cripple a few more. To win, you have to listen to this song whilst sending your attacks out.
Don't Stop Me Now

Scenario 2 - you're asked to spy on an enemy tribe. You get in, and start passing down information to your tribe leader. Naturally the tribes you're spying on discover there has to be a leak. To prevent being caught, this song must be played. The Invisible Man

Scenario 3 - you and your tribe mates (or perhaps just you) are pressed up against a wall of enemy villages. They've stacked their front line of villages. Using some crazy strategic plan you confuse your enemy into breaking their stacks and calling back support. You and your tribe then strike into their wall of villages. This song must be played. Headlong

Scenario 4 - you have to describe Openeye to another player, or even a family member (I believe I actually wrote one of my exam papers on the guy when they asked me to write about someone I respected). This song will help you out with your description. Killer Queen

Scenario 5 - you've sent out more farming raids than you can count. Play this song to ensure any troops in the villages you sent your men to get slaughtered. Another One Bites the Dust

Scenario 6 - you want to dominate the entire TW world, all by yourself. This will help you achieve this incredible feat. I Want It All

Scenario 7 - you're fulfilling a vital part of your tribe's attack plan on an enemy. If this fails, you're screwed. All your tribe's attacks will be in vain. What's more your enemy will be in a perfect position to strike back at you and inflicting some serious pain on you and your allies. This song will help you to get through it. Under Pressure (can't find a non-live one.)

Scenario 8 - your tribe is about to fall under a massive attack. You need to find a way to restore moral, else your tribe doesn't stand a chance. You send them all this song. Who Wants To Live Forever

There are many more Queen songs, which can help you out in different scenarios, but I'll leave you to find out some for yourselves. Remember, without Queen you WILL fail at TW.

A Passionate Guide, for the Development of TW Player Ability, Written by Lord Hellz


Bottom line: Have fun; this is a game after all.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Ενθετο

Sasuke Uzumakii

...... Οποτε σκεφτηκα να παρω κοματια απο το παζλ των οδηγων μου να τα βαλω μαζι για να δημιουργηθει μια συζητηση και για τα δυο θεματα την αμυνα και την επιθεση για κοσμους με τοξοτες. Οποτε ως συνηθως οταν κατι πηγαινει με ολα, παντα προσπαθω να ανταποκριθω σε οτιδηποτε με ζοριζει, οι 3 πιο σημαντικοι παραγοντες στο TW (χωρις συγκεκριμενη σειρα) ειναι

-ταχυτητα
-αποτελεσματικοτητα
-ευελιξια


θα ξεκινησω με την αγαπημενη μου, την αμυνα. Εκτος αν δεν εχω καταλαβει κατι , οπως θα δειτε ειναι στην κυριολεξια καλυτερη απο αυτη του ΟΕ και καλυτερη απο καθε αλλη αναπτυξη αμυνας που εχω δει και θα εξηγησω το γιατι σε αυτα που ακολουθουν. καταρχην επιτρεψτε μου να ξεκινησω μοιραζοντας την αμυντικη μου αναπτυξη:

-4005 δορατα
-3250 τοξα
-100 ανιχνευτες
-2000 ΒΙ
-160 καταπελτες

Τωρα με αυτη την αμυνα, εχω καλυψει ολους τους τρεις παραγοντες. Η στρατηγικη του ΒΙ του ΟΕ απαιτει 1.2 επιπλεον μερες για να ολοκληρωθει, και παρ ολα αυτα δεν ειναι πιο ισχυρη. Οριστε ριξτε μια ματια στον προσομοιωτη. Θα αναφερομαι στην αμυνα το ΟΕ ως αμυνα 1 και στην δικια μου σαν αμυνα 2. Τωρα την δοκιμασα εναντιον μια αδυνατον να υπαρξει επιθεσης, βασισμενος σε μια μεγαλυτερη κλιμακα απο την συνηθισμενη επιθεση τοσο των καλων οσο και των μετριων παιχτων, κατα αυτο τον τροπο αυξανεται η ευελιξια και η αποτελεσματικοτητα της σε αντιθεση με του ΟΕ που ειναι λιγοτερη ευπροσαρμοστη σε εναν αξιο αντιπαλο

Αμυνα 1
289eqe1.jpg


Αμυνα 2
rsdimo.jpg


Οπως μπορειτε να δειτε η αμυνα 1 σκοτωνει λιγοτερα στρατευματα στο συνολο, σε συγκριση με την αμυνα μου την 2. Η αμυνα 2 σκοτωνει ενα υψηλοτερο αριθμο απο συνολικα στρατευματα. Επιπλεον, η δικια μου εχει περισσοτερο ΒΙ απο αυτη του ΟΕ. Αρα τα συμπερασματα


-Η δικια μου δημιουργειτε 2.7 μερες γρηγοροτερα (ταχυτητα)
-Ειναι καλυτερη στην αμυνα (αποτελεσματικοτητα)
-εχει ανιχνευτες (ευελιξια)(επιτρεπει fakes)

Τωρα σχετικα με την επιθεση μου. Εχω εφαρμοσει το ιδιο σχεδιο στην επιθεση μου, οπως και στην αμυνα. Ταυτητα, αποτελεσματικοτητα και ευλιξια. Ας δουμε τους αριθμους της επιθεσης:


-6250 τσεκουρια
-2940 ΕΙ
-320 ΕΤ(εφιπποι τοξοτες)
-225 Κριοι

Προφανως, αυτη η νιουκ σκοτωνει περισσοτερα απο μια κοινος χρησιμοποιουμε αμυνα που αποτελειται απο 8k δορατα, 2k ΒΙ ομοιως σκοτωνει περισσοτερα εναντιον οποιασδηποτε αλλης συνηθισμενης αμυνας αποτελουμενη απο 6.6k δορατα, ξιφοι και τοξα ολα καλυπτομενα απο τοιχος επιπεδου 20. Δεν ειναι εξυπνο να χρησιμοποιουνται περισσοτεροι απο 500 ΕΤ σε καθε νιουκ (εκτος σπανιων περιπτωσεων). 54 ΕΤ μπορουν να σκοτωσουν 500 τοξοτες πισω απο ενα τοιχος επιπεδου 20. Παλι αυτο δοκιμαστηκε προς την επιθεση που προτεινει ο ΟΕ. Θα ονομασω την δικη του επιθεση 1 και την δικη μου επιθεση 2. Παρακατω ειναι η προσομοιωση εναντιιον μια απιθανου να υπαρξει αμυνας. Εχετε υποψην σας οτι επισης δοκιμασα αυτη την επιθεση εναντιον αυτων που αναφερω πιο πανω:

Επιθεση 1
28iyryx.jpg


Επιθεση 2
1eq70p.jpg


Οπως μπορειτε να δειτε η δικη μου επιθεση η 2 εχει ενα σημαντικο υψηλοτερο αριθμο στρατευματων και πορων που κατεστρεψε σε σχεση με αυτα που χαθηκαν με την επιθεση 1. Αρα σαν συμπερασμα:

-Η δικια μου χτιζετε 6.6 μερες πιο γρηγορα (ταχυτητα)
-Η δικα μου ειναι προφανως πιο δυνατη (αποτελεσματικοτητα)
-Ειναι αποτελεσματικη εναντιον οποιοδηποτε τυπου διαλεξει ο αντιπαλος (ευελικτη).................
--------------------
openeye
Sasuke,


Σου λειπει ο συνολικος σκοπος απο την γνησια στρατηγικη μου και σαν αποτελεσμα αποτυγχανεις να βγαλεις σωστα συμπερασματα σε πολλα σημεια.

1)Αυτη η στρατηγικη αναπτυχθηκε για ενα κοσμο με επιπεδα τεχνολογιας με παλιες μοναδες. Οταν εισαγεις τοξοτες και απλο επιπεδο τεχνολογιας στον συνδυασμο εχεις ενα τελειως νεο πεδιο παιξιματος. Με την παλια τεχνολογια δεν μπορεις να εχεις επιπεδο 3 ΒΙ και επιπεδο 3 ΕΙ στα επιθετικα σου χωρια χωρις να χασεις επιπεδα τεχνολογιας απο καπου αλλου οπως κριοι/σπαθια κανοντας τις υπολοιπες μοναδες σου και τις εξωτερικες ενισχυσεις λιγοτερο αποτελεσματικες. με στοχο να το αντιμετωπισεις αυτο θα επρεπε να αναπτυξεις την τεχνολογια του ΒΙ ετσι ωστε να εισαι ικανος να αμυνθεις στα επιθετικα σου χωρια με την μεγαλυτερη ισχυ. Αυτο ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα πλεονεκτηματα στην στρατηγικη. Σε ενα κοσμο με απλη τεχνολογια ειναι τελειος αχρηστο εφοσον δεν υπαρχει κανενα μειονεκτημα στο να εχεις και τα δυο ΕΙ και ΒΙ εξερευνημενα στο ιδιο χωριο, οπως επισης το να εχεις μια ΒΙ νιουκ εχει λιγη λογικη. Πολλοι παιχτες μου εχουν ζητησει να προσαρμοσω την στρατηγικη μου στους νεους κοσμους και η συμβουλη μου ειναι να μην κολλησουν με αυτη, οι νιουκς ειναι τοσο αδυναμες και τοσο χρονοβορες για να ετοιμαστουν. Στον W33 θα ανακαλυψεις οτι εγω ο ιδιος την εγκατελειψα εξαιτιας αυτων των λογων. Προσπαθωντας να δικαιολογησω την χρηση της σε ενα κοσμο με τοξοτες θα ηταν σαν να προσπαθουσα να δικαιολογησω την χρηση των μεικτων χωριων. Λαμβανοντας υποψην την προσπαθεια που εκανες για να αποκαθηλωσεις την στρατηγικη μου θα περιμενα να ειχες διαθεσει τον χρονο να διαβασεις αυτο που λεω στην στρατηγικη οτι ειναι σχεδιασμενη για ΠΑΛΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ.

2) Αυτος ο επιπλεον χρονος που κερδιζεις ειναι μονο χρησιμος αν εχεις αριστοκρατες για να ακολουθησουν τις νιουκς.Απο τοτε που στους περισσοτερους κοσμους μπορεις παντα να σωζεις ενα ακομα πακετο η και δυο για την επιθεση. Δεν εχω δει ποτε ενα μονο του παιχτη να μπορει να νομπλαρει τοσο γρηγορα οσο οι νιουκς του κανουν να ετοιμαστουν σε ενα συνηθισμενο packet world χωρις να ειναι πρωταρχικος ενας Α παιχτης οποτε σε αυτη την περιπτωση η στρατηγικη μου δεν θα δουλευε για αυτους. Εχει σχεδιαστει για παιχτες που θελουν πολλη Ε χωρις να θυσιαζουν την Α. Αν εισαι ηδη ενας βαρια Α παχτης τοτε δεν προκειται να βγει νοημα αν εξασθενισεις αυτες τις λιγες νιουκς που εχεις ακομα περισσοτερο. Επιπλεον αν εισαι στα αληθεια κολλημενος με τους χρονους παραγωγης τοτε ξεφορτωσου τους τοξοτες, δεν κανουν τιποτα αλλο εκτος του να φρακαρουν τις εργασιες. Τα Δορατα/ΒΙ ειναι ο πιο γρηγορος τροπος παραγωγης, νεες μοναδες η παλιες. Αν μπορεις να δικαιολογησεις τον επιπλεον χρονο για αυτους τους τοξοτες, τοτε γιατι ανησυχεις γιατ τις επιπλεον 2.7 που χρειαζεται για να ετοιμαστει;

3)Το δευτερο κυριο πλεονεκτημα σε αυτη την στρατηγικη δεν εναι υπολογισιμη απο ενα φυλλο του excel, η ευελιξια πανω απο ολα. Δεν υπαρχει καποια μαθηματικη φορμουλα που να καθοριζει ποσο χρησιμο ειναι να εχεις την επιλογη να κοψεις ενα noble train απο καθε χωριο σου, να εισαι ικανος να τραβηξεις ενισχυσεις απο καθε χωριο, να εισαι ικανος να διατηρησεις ενα καθαρισμενο χωριο καθαρο απο καθε χωριο χωριο, με την χρηση των ΒΙ/κατ απο τα αμυντικα χωρια να μπορεις να διατηρησεις τα κατεβασμενα τοιχοι των χωριων κατεβασμενα οπως και τις ενισχυσεις σε αυτα, να εισαι ικανος να επανακατακτησεις τα χωρια σου χρησιμοποιωντας το ΒΙ απο τα αμυντικα για να το καθαρισουν. Αν μπορεις να θεσεςι μια μετρησιμη αξια σε αυτα θα με ενδιεφερε να σε ακουσω. Δεν μπορω να σου πω ποσες φορες χρησιμοποησα τα ΒΙ απο τα Α χωρια μου σαν βοηθεια στα Ε σε ενα καθαρισμενο χωριο, η οτι τραβωντας τα ΒΙ απο τις νιουκς για επιπλεον ενισχυση στην Α μου εσωσε τον κωλο.

4) Προσπαθεις να υπολογισεις το καθενα απο τα χωρια σαν μοναδα. Η αληθεια ειναι οτι αυτη στρατηγικη δεν μπορει να παιχτει ετσι. Θα πρεπει να μετακινεις μοναδες συνεχως να επανατοποθετεις στοιβαξης για να αντιμετωπισεις τον εχθρο. Δεν ηταν ποτε σκοπος να χρησιμοποιησεις 11k δορατα/ 1250 ΒΙ/200 κατ. απο ενα Α χωριο σαν την μονη Α που το χωριο εχει. Ξερεις ποση απωλεια ισσοροπιας ειναι αυτο; Ο σχεδιασμος παιρνει υποψην πως προκειται να προωθεις το ΒΙ απο τα Ε χωρια για ενισχυση σε συνδυασμο με τα αμυντικα χωρια. Παλι το γεγονος οτι δεν παιρνεις υποψην αυτο σημαινει οτι διεγραψες την στρατηγικη και απομονωσες τους αριθμους απο αυτην, χωρις να διαθεσεςι ποτε χρονο για να την διαβασεις.

Σε παρακαλω με ολη την πρεπουσα ευγενεια, κριτικαρε την στρατηγικη μου. Μα αρεσουν νεες τοποθετησεις γιατι μπορουν παντα να ειναι χρησιμες στο να αναπτυξεις περαιτερω την στρατηγικη σου, αλλα προτου ανοιξεις το στομα σου να εισαι σιγουρος οτι το εχεις καταλαβει. Αυτο που κανεις εδω μοιζει καπως με το να συγκρινεις ενα Landrover με μια Ferrari και να μου λες οτι η Ferrari ειναι καλυτερη επειδη νικαει το Landrover σε ενα αγωνα ταχυτητας. Ας δουμε ομως ποσο μακρυα η Ferrari σου θα φτασει στο βουνο. Δεν λεω οτι η στρατηγικη σου ειναι κακη, αγωνισου με την Ferrari αν αυτο ειναι που θες. Αλλα οταν θα ερθεις στο βουνο και με δεις στην κορυφη τοτε μην επιστρεψειες ρωτοντας με πως το καταφερα. Η απαντηση μου θα ειναι απλη:

"Διαβασε την αναθεματισμενη στρατηγικη."
-------------
sidmanu345
.... θελω να πω μονο ενα πραγμα και αυτο ειναι αν μπορεις να φτιαξεις μια στρατ για τους νεους κοσμους;
----------
openeye

Παραξτε στρατευματα δυναμικα. Με αυτο εννοω χτιστε οτι χρειαζεστε οπου το χρειαζεστε,ευελπιστωντας να ειναι ετοιμα προτου τα χρειαστειτε.Δεν υπαρχει περιορισμος στο να μετατρεψετε ενα Ε σε Α οποτε μολις τα στρατευμτα πεθανουν μπορειτε να το επανασχεδιασετε. Κρατηστε τα Ε μπροστα ωστε να μην εχουν πολυ χρονο να ταξιδεψουν καλυπτοντας τα με λιγα Α χωρια που θα εχουν δορατα/ΒΙ για να φτιαξετε γρηγορη Α.

Στα μετωπισθεν χτιστε χρονοβορες αμυνες οπως δορατα/ξιφοι, τοξα/ξιφοι η μονο τοξοτες. Μπροστα θα μετακινουνται λογω της διπλωματιας η οποιασδηποτε αλλαγης στο περιγυρο των χωριων σας. Αν χρειαστειτε να σκοτωσετε μερικα απο την Α για να κανετε χωρο για περισοοτερα Ε στειλτε τα σε ενα φιλο οπου ξερετε οτι προκειται να σκοτωθουν βοηθωντας ενα φιλο. Αν προκειται για Ε-->Α αυτοκτονια στειλτε τα σε εναν μακρυνο αντιπαλο για καποιον φιλο η στην τοπικη χελωνα για καθαρισετε ενα νεο χωριο.

Ενα μεγαλο κομματι της στρατηγικης εχει χαθει στους κοσμους με απλη τεχνολογια, αλλα αντικατασταθηκε με την ικανοτητα να μπορειτε να επαναπροσδιορισετε τα χωρια σας οπως τα χρειαζεστε οταν το χρειαζεστε. Σταδιακα η καλυτερη αμυνα γινονται τα καθαρα αμυντικα τοξων για τα χωρια σας στα μετωπισθεν επειδη προσφερουν την καλυτερη αμυνα σε αναλογια πληθυσμου και εφοσον ειναι backup χωρια ο χρονος κατασκευης τους δεν εχει στα αληθεια σημασια. Λιγοι ανθρωποι κατασκευαζουν ΕΤ βαριες νιουκς οποτε δεν διακινδυνευετε παρα πολλα και ακομα κι ετσι τα δορατα/ΒΙ στα συνορα που μετακινουνται τριγυρω μπορουν να ισσοροπησουν την Α προστατευοντας σας απο αυτους.

Σε ορους Ε, απλα ανακατευστε τσεκουρια και ΕΙ για να γεμισετε την φαρμα οπο πιο γρηγορα γινεται, ριξτε μερικους ΕΤ αν αυτο σας κανει να νιωσετε καλυτερα. Ο μονος στοχος σας ειναι φτιαξετε οσο περισσοτερα στρατευματα μπορειτε οσο πιο γρηγορα γινεται. Αν αυτο σημαινει οτι οι νιουκς σας θα εχουν 10k η 6k τσεκουρια δεν προσθετει καποια διαφορα. Δεν υπαρχει τροπος να προβλεψετε με ακριβεια τι προκειται να χτυπησετε εφοσον με μια απλη μεταφορα στρατευματων απο τριγυρω η μερικες εξωτερικες ενισχυσεις θα αλλαξουν ολες τις αναλογιες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Μπράβο για το κουράγιο σου να κάτσεις να το μεταφράσεις!! Αν έχεις διάθεση. μετέφρασε και τον αντίστοιχο οδηγό του Jamm. Προσωπικά η λογική του Jamm είναι πιο κοντινή σε μένα..
 

DeletedUser1141

Πολύ καλή δουλειά! Ένας πραγματικά χρήσιμος οδηγός από έναν άνθρωπο που ένιωθε βαθύτατα το παιχνίδι. Οι συμβουλές για τα αρχικά στάδια του παιχνιδιού έχουν αρκετά καλή φιλοσοφία και σε βάζουν στο νόημα του παιχνιδιού αμέσως. Η χρήση όμως του Heavy Cavalry (Βαρύ Ιππικού) αμυντικά και επιθετικά χρειάζεται μεγάλη εμπειρία για να εφαρμοστεί σωστά. Κατά τη γνώμη μου κυρίως σε κόσμους με παλιές μονάδες και αναβαθμίσεις που δεν έχουμε δει στον Ελληνικό σέρβερ ακόμα.

Πολλά + από μένα....
 

DeletedUser

Η σωστή ανάπτυξη χωριού, για κόσμους με paladin

Πλήρως δοκιμασμένη και ελπίζω να βοηθήσει όσους ξεκινούν να παίζουν, ώστε να χτίσουν γρήγορα ένα λειτουργικό χωριό.


Χτίσε

Άγαλμα 1 - Paladin Στείλε τον paladin αμέσως στις φάρμες θα πάρεις κάπου 30/30/31
Πηλός 1
Ξύλο 1
Σίδερο 1
Πηλός 2
Ξύλο 2
Πηλός 3
Ξύλο 3
Σίδερο 2
Πηλός 4
Πηλός 5
Ξύλο 4
Ξύλο 5
Ξύλο 6
Ξύλο 7
Επιτελείο 2
Επιτελείο 3
Στρατώνας 1
Χτίσε 15 δορατα
Στείλε στις γύρω φάρμες

Χτίσε 35 δόρατα
Στείλε στις φάρμες

Αποθήκη 2
Αγορά 1 - Προσπάθησε να πουλήσεις 1000 σίδερο για 1200 ξύλο
Ξύλο 9
Αποθήκη 3
Ξύλο 10
Πηλός 6
Αποθήκη 2 - Συνέχισε να εμπορεύεσαι επ' ωφελεία σου στην αγορά
Πηλός 7
Σίδερο 3
Επιτελείο 4
Επιτελείο 5
Οπλοποιείο 1
Οπλοποιείο 2
Εξερεύνησε τσεκούρια
Χτίσε 45 δόραρα 9 στεκούρια και στείλε στις φάρμες

Σίδερο 4
Σίδερο 5
Αγορά 3 -
Σίδερο 6
Σίδερο 7
Αγρόκτημα 2
Αγρόκτημα 3
Αποθήκη 4 Συνέχισε να εμπορεύεσαι επ' ωφελεία σου στην αγορά
Αγρόκτημα 4
Αποθήκη 5
Στρατώνας 3
Στρατώνας 4
Στρατώνας 5
Επιτελείο 6
Επιτελείο 7
Αγρόκτημα 5
Οπλοποιείο 3
Επιτελείο 8
Επιτελείο 9
Επιτελείο 10
Οπλοποιείο 4
Αηρόκτημα 6
Οπλοποιείο 5
Στάβλος 1
Χτίσε 5 ανιχνευτές
Στάβλος 2
Στάβλος 3
Αποθήκη 6
Εξερεύνησε ελαφρύ ιππικό
Χτίσε τείχος 1
Χτίσε ελαφρύ ιππικό
στείλε στις φάρμες συνέχεια χωρίς να σταματάς
 

DeletedUser

Μπράβο ρε GOUDIS!! Το είχα στον νου μου να το κάνω κι εγώ αλλά δεν τα κατάφερα τελικά...νομίζω ότι όλοι, έμπειροι και μη, πρέπει να ρίξουν μια ματιά στον οδηγό αυτό.

Αυτό με τα ΒΙ από ότι είδα είναι καλό να το δοκιμάσεις μόνο σε κόσμους με αναβαθμίσεις στο οπλοποιείο αλλιώς δεν νομίζω να πετύχει. Άσε που όντως χρειάζεται μεγάλη πείρα για να τα συνδυάσεις όλα ταυτόχρονα...
 
Κορυφή