Οδηγός T.W. stats

  • Δημιουργός θέματος DeletedUser5028
  • Ημερομηνία έναρξης

DeletedUser5028

Θα σας παρακαλούσα να μην ποστάρετε εδώ μέχρι να τελειώσω τον οδηγό.
(Επίσης να μου αναφέρετε λάθη και ελλείψεις)


1ο μέροςΨαχνοντας παίκτη
Πάτε στην ιστοσελίδα του T.W. stats
Στη συνέχεια σε αυτό το σημείο στα δεξιά,
29o047q.jpg

επιλέγετε τον κόσμο τον οποίο σας ενδιαφέρει.Επιλέγω κατά τύχη τον κόσμο 1.
Το σημείο που μας ενδιαφέρει είναι αυτό:{Έχοντας τσεκαρισμένο το Player}
adhgtl.jpg

Στη συνέχεια γράφετε το ονομα του παίκτη που σας ενδιαφέρει.Γράφω τελείως τυχαία το όνομα του 1ου στην κατάταξη,του velis.
Βγαίνετε εδώ:
w9fmlk.jpg


<<Έχετε συμπεριλάβει πάρα πολλές εικόνες στην υπογραφή σας ή στο προηγούμενο μήνυμά σας. Παρακαλώ επιλέξτε επιστροφή, διορθώστε το πρόβλημα και συνεχίστε πάλι.

Στον όρο εικόνες συμπεριλαμβάνονται η χρήση των smilies, του κώδικα vB, της ετικέτας και των ετικετών HTML <img>. Η χρήση των προαναφερομένων εξαρτάται από το αν έχουν ενεργοποιηθεί οι αντίστοιχες λειτουργίες από το διαχειριστή>>
ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ.ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser5028

1ο μέροςΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΚΤΗ-ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Κάνετε κλικ στο όνομα του παίκτη και είστε εδώ:

ipp0jt.jpg

2irt07r.jpg




Κάνετε λοιπόν κλικ στο όνομα του παίκτη και είστε εδώ{ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ}

Rank: Θέση
Name: Όνομα(στο παιχνίδι),username
Tribe:φυλή
Points: πόντοι
Villages: χωριά
Average points per village: ποντοι κατα μέσο όρο ανά χωριό
Tribe Changes: Αλλαγές φυλών
Conquers: κατακτήσεις
Join date: Ημερομηνία εγγραφής
Best Rank: Καλύτερη θέση στην κατάταξη
Most Points: Περισσότεροι πόντοι
Most Villages: Περισσότερα χωριά
OD Rank:=OD={Opponents Defeated}
OD Attack Rank:=ODA={Opponents defeated As attacker}Θέση στα επιθετικά OD
OD Defense Rank:=ODD={Opponents defeated As defender} Θέση στα αμυντικά OD
Profile: προφίλ
World Tools: {Σε έπόμενο μέρος η αναπτυξη}


Player's other worlds:Άλλοι κόσμοι που παίζει ο παίκτης
Profile views:Εμφανίσεις του προφίλ του.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser5028

1ο μέροςΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΚΤΗ-Η ΠΡΟΟΔΟΣ

Στο πάνω δεξιό άσπρο σημείο φαίνεται η πρόοδος του παίκτη σε γράφημα.Κάνοντας κλικ στο άσπρο πλάισιο και επιλέγοντας ένα σύνδεσμο(OD,ODD,ODA κ.α.)βλέπετε επίσης την πρόοδό του σε αυτόν τον τομέα.(Επόμενο screenshot)

2h4etfd.jpg
 

DeletedUser5028

1ο μέροςΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΚΤΗ-WORLD TOOLS-WORLD MAP

Σε αυτή την παράγραφο εξετάζουμε τα εργαλεία που προσφέρει ο κόσμος.Βρισκόμαστε εδώ:

24g3sq9.jpg


Στη συνέχεια κάνετε κλικ στο ''World Map'',και είστε εδώ:

34fmslx.jpg


Ας πάρουμε μία μία τις επιλογές...
Zoom level=Επίπεδο του μεγέθους.Το ιδανικό είναι μεταξύ 250-300%
Centre X=Συντενταγμένη Χ(Προσωπικά δεν τα πειράζω)
Centre Y=Συντενταγμένη Y(Προσωπικά δεν τα πειράζω)
Show abandons=Με αυτή την επιλογή στο χάρτη θα φαίνονται και τα εγκαταλελειμένα χωριά
Markers only=Το φόντο θα είναι μαύρο και στο χάρτι θα φαίνεται μόνο ο παίκτης.(Με χρώμα)
Background colour=Το χρωμα φόντου του χάρτη.(Λειτουργεί μόνο έχοντας επιλεγμένη την επιλογή''Markers only''
Continent grid=Στο χάρτη θα φαίνονται τα όρια των ηπείρων.
 

DeletedUser5028

1ο μέροςΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΚΤΗ-WORLD TOOLS-WORLD MAP

Αφού λοιπόν επιλέξετε τις ρυθμίσεις της αρεσκείας σας,γράφετε το όνομα του παίκτη που θέλετε να δείτε στον χάρτη.(velis)

10r5urm.jpg


Κάνετε κλικ στο μαύρο κουτάκι δίπλα από το όνομα και επιλέγετε ένα χρώμα που σας αρέσει.Με αυτό το χρώμα θα εμφανίζεται στο χάρτη ο παίκτης και τα χωριά του.
331olyd.jpg

Πατώντας το ''New Marker'' μπορείτε να γράψετε το όνομα και άλλου παίκτη ο οποίος επίσης θα εμφανιστεί στον χάρτη.Επίσης μπορείτε να αλλάξετε πάλι το χρώμα με το οποίο ο/οι παίκτες που προσθέσατε θα εμφανίζονται.Κάπως έτσι:

5vrbs7.jpg


Πατάτε το ''Generate new map'' και με ζουμ 250% έχετε αυτήν την εικόνα{Δεν μου χωρούσε όλη}.Επίσης μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω σε ένα χωριό στο χάρτη και να εμφανιστούν πληροφορίες γι'αυτό:

2qwd7qo.jpg
 

DeletedUser5028

Μου φαίνεται ότι τελειώσαμε με αυτο το εργαλείο που προσφέρει ο κόσμος,το ''World Map'' που είναι και το πιο συνηθισμένο και κοινό.
1ο μέροςWORLDS TOOLS-ATTACK PLANNER

Επιστρέφουμε λοιπόν σε αυτό το σημείο

24g3sq9.jpg


και επιλέγουμε το δεύτερο''Attack Planner''{Σχέδιο επίθεσης}

Στη συνέχεια στην επιλογή ''Attacking player:''{επιτιθέμενος παίκτης}γράφετε το όνομα του παίκτη που επιτείθεται.Στο ''Target village:''{χωριό-στόχος}γράφετε το χωριό το οποιό είναι ο στόχος τις επίθεσης.{Εδώ αφήνουμε το 500|500}
Στο '' Arrival Date:''{χρόνος άφιξης. Ενν.στρατευμάτων}επιλέγετε την ημερομηνία που θέλετε να γίνει η επίθεση ενώ στο ''Arrival Time:'' την ώρα και πατάτε ''Next''

1495pco.jpg



Στο 2ο βήμα,στην πρώτη από αριστερά στήλη,επιλέγετε τα χωριά από τα οποιά θέλετε να επιτεθείτε,καθώς και τις μονάδες{τσεκούρια,δόρατα κ.α.}.Ενδιάμεσα από αυτές τις 2 στήλες υπάρχουν άλλες στις οποίες φαίνονται οι συντεταγμένες,η ήπειρος,αλλά και οι πόντοι του/των χωριών.

2lmkmj7.jpg


Στο τρίτο και τελευταίο βήμα αυτού του εργαλείου βλέπετε τις επιλογές που έχετε κάνει μέχρι στιγμής,το στόχο σας και την ημερομηνία της άφιξης.
Βέβαια όλα αυτά ισχύουν σε ένα unit από κάθε κατηγορία μονάδας,{1 ξιφομαχος,1 τσεκουρομαχος}αλλά ο χρόνος είτε 1 είτε 1.000 είναι ό ιδιος.

50l35t.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser5028

Τελειώνοντας και με αυτό το εργαλείο{Attack Planner}πηγαίνουμε στο επόμενο.Επιστρέψτε εδώ και κάντε κλικ στο ''Mailing List Generator ''

m0uut.jpg


Δίπλα από το το ''Tribe' 'γράφετε την φυλή την οποία σας ενδιαφέρει να δείτε τα μέλη.

abiira.jpg


Τυχαία βάζω την 24x7SE.Στη συνέχεια πατάτε το ''Add tribe''.Την επιλέγετε από το καφέ πλαίσιο στα δεξιά και βλέπετε τα μέλη της.{Όπως εμφανίζονται όταν πατάτε από το παιχνίδι ''Αποστολή μηνύματος σε όλη τη φυλή''.Με το χαρακτηριστικό ερωτηματικό ανάμεσα}

14bqrh3.jpg


Τώρα στη γωνία στα δεξιά υπάρχει η επιλογή ''Start over''.Επιλέγοντάς την,πάτε από την αρχή στο πλαίσιο του εργαλείου.


Πιο κάτω διακρίνεται το ''Filter by continent'' και απο κάτω ένα ''K''{continent}.
Εκεί γράφετε με αριθμό την ήπειρο που σας ενδιαφέρει.Θα εμφανιστούν οι πάικτες της φυλής που βρίσκονται στην ήπειρο που γράψατε.

2u3v22b.jpg


Μία ακόμη σημαντική λειτουργιά του εργαλείου αυτού είναι ότι μπορείτε να αντιγράψετε τα ονόματα έτσι όπως σας βγήκαν και να τα επικολλήσετε στο ''Προς'' στο ταχυδρομείο σας όταν πατάτε ''Σύνταξη μηνύματος''
 

DeletedUser

Πες μου όταν τελειώσεις να τον μετακινήσω.
 

DeletedUser5028

Αρκετά χρήσιμο το ''Mailing List Generator '',όμως και το επόμενο εργαλείο είναι επίσης χρήσιμο και προβλέπεται να το τελειώσω σε 2 μέρη.

1ο μέρος WORLDS TOOLS-VILLAGE LOCATOR

Επιστροφή λοιπόν στο γνωστό σημείο και κλικ στο ''Village locator''.

2dsml53.jpg



Στην στήλη δεξια κάνετε κλικ στην επιλογή ''A village''.Απο κάτω μπορείτε να δείτε το ''Coords''{συντεταγμένες}.Εκεί γράφετε τις συντεταγμένες του χωριού που σας ενδιαφέρει να δείτε τα χωριά και τους πάικτες που βρίσκονται δίπλα του.{Το αφήνω 500|500}.Στη συνέχεια κάνετε κλικ στο ''Next'' και είστε εδώ:

2qibxav.jpg



Στην ίδια στήλη στα δεξιά στο ''Step 3''{3ο βήμα},μπορείτε να εμφανίσετε αποτελέσματα πιο συγκεκριμένα.Δηλαδή:
Abandoned only=Στη λίστα θα εμφανίζονται μόνο τα χωριά βαρβαρων που είναι δίπλα στις συντεταγμένες του χωριού που γράψατε.
No tribe=Στη λίστα θα εμφανίζονται μόνο οι παίκτες που δεν ανήκουν σε φυλή και είναι δίπλα στις συντεταγμένες του χωριού που γράψατε.
By tribe=Πατώντας το,θα σας εμφανιστεί ένα τέταρτο βήμα στη στήλη δεξιά όπου θα μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίζονται πάικτες από συγκεκριμένη φυλή δίπλα στις συντεταγμένες του χωριού που γράψατε.{Βάζω την -DK-}Παρακάτω στο ''Min points'' γράφετε από πόσους πόντους και πάνω να είναι τα χωριά από την φυλή που επιλέξατε και τα οποία θα υπάρχουν δίπλα στις συντεταγμένες του χωριού που γράψατε.***
By Player=Θα σας εμφανιστεί επίσης ένα τέταρτο βήμα όπου θα μπορείτε να γράψετε έναν πάικτη ο οποίος θα εμφανίζεται γύρω από τις συντεταγμένες του χωριού που γράψατε.Παρακάτω στο ''Min points'' γράφετε από πόσους πόντους και πάνω να είναι τα χωριά του παίκτη που γράψατε.******



***
2eykyhk.jpg


******
16bzgpc.jpg
 

DeletedUser5028

Ανάλογα με τις επιλογές που κάνατε παραπάνω διαμορφώνεται και η λίστα που υπάρχει στα δεξιά.Στην πρωτη στήλη βλέπετε την ώρα που θα κάνουν να φτάσουν τα στρατεύματα{τσεκουρομάχοι}.Στην δεύτερη το όνομα του χωριού το οποιό βρίσκεται στις συντεταγμένες που γράψατε προηγουμένως.Στην τρίτη ο πάικτης στον οποίο ανήκει το χωριό.Στην τέταρτη η φυλή στην οποιά ανήκει.Στην πέμπτη τα ονόματα των κοντινών χωριών που υπάρχουν κοντά στις συντεταγμένες του χωριού που γράψατε.Στην επόμενη ο πάικτης στον οποίο ανήκει το κοντινό χωριό και στην επόμενη η φυλή του.Στην τελευταία στήλη υπάρχουν οι πόντοι του χωριού το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό που γράψατε.Σας δείχνω μόνο ένα παράδειγμα:


33lmlgz.jpg
2mqnfqf.jpg



Τώρα,στο αρχικό σημείο,πατώντας το ''A player'' θα σας εμφανιστεί ένα δεύτερο βήμα στο οποίο μπορείτε να γράψετε το όνομα του πάικτη που σας ενδιαφέρει να βρείτε τι χωριά υπάρχουν δίπλα του.
Εγώ γράφω του ''velis''.Στη συνέχεια πατήστε ''Next''
ileyye.jpg


Με τον ίδιο τρόπο ψάχνετε και τι χωριά υπάρχουν γύρω από μία φυλή με την επιλογή ''
A tribe''


Συμβουλές για το εργαλείο
Να ξέρετε ότι το εργαλείο εμφανίζει μέχρι 500 αποτελέσματα.Οπότε δεν είναι δυνατόν να καλυφθείτε εντελώς.Ακόμα,αποφύγετε να ανανεώνετε την σελίδα.Τα αποτελέσματα σιγά σιγά θα εμφανιστούν.
 

DeletedUser5028

1ο μέροςWORLD TOOLS-WAR STATS

Αυτό το εργαλείο είναι αρκετά σημαντικό σε καιρό πολέμου.Από εδώ μπορείτε να βρείτε στατιστικά για τα χωριά που έχουν κατακτηθεί μεταξύ 2 αντίπαλων φυλών.
Αφού λοιπόν πάτε στο γνωστό σημείο με τα ''World Tools'',επιλέγετε το προτελευταίο με όνομα ''War stats''{στατιστικά πολέμου}.Τώρα,στο ''Side one'' γράφετε τη μία φυλή από τις 2 που θέλετε να συγκρίνετε.{24x7SE}.Από κάτω στο ''Player'' μπορείτε πιο συγκεκριμένα να γράψετε έναν πάικτη από τη μία φυλή και να τον συγκρίνετε με έναν άλλο από την αντίπαλη.{Σε αυτή την περίπτωση δεν το χρησιμοποιώ}


fvirnr.jpg




Πατώντας τη φυλή κάτω από το Tribes: {click to remove} αυτή διαγράφεται από την λίστα των 2 φυλών σας.{remove}

Τώρα στην απέναντι μεριά στο ''Side 2'' γράφετε μία άλλη φυλή{λογικά αντίπαλη}ώστε στο τέλος να δείτε την διαφορά τους στις κατακτήσεις.{B.P.}.Από κάτω στο ''Player'' μπορείτε πιο συγκεκριμένα να γράψετε έναν πάικτη από τη μία φυλή και να τον συγκρίνετε με έναν άλλο από την αντίπαλη.{Σε αυτή την περίπτωση επισης δεν το χρησιμοποιώ}
Κατα τα άλλα ισχύουν οι ίδιες ρυθμίσεις που κάνατε και στην πρωτη μεριά{Side 1}


2pziicj.jpg




Τώρα στην μεσαία στήλη στο ''Choose time period'' υπαρχει προεπιλεγμένο το ''Forever''.Δηλαδή θα εμφανίζεται η διαφορά στις κατακτήσεις που έχουν κάνει μεταξύ τους οι 2 φυλές από τότε που τις ξεκίνησαν.Πατώντας το βελάκι βλέπετε και άλλες επιλογές που δεν χρειάζεται να τις εξηγήσουμε.Πολύ σημαντικό θα σας φανεί το ''Refresh''

5l2bk4.jpg


ΣΥΝΕΧΕΙΑ........
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser5028

Συνεχίζω....
1ο μέροςWORLD TOOLS-WAR STATS

Επιλέγοντας λοιπόν από πότε θέλετε να φαίνονται τα στατιστικά{Forever,Last 24h κ.τ.λ.}
πατάτε το ''Refresh'' και είστε εδώ:

1zywihi.jpg

2elcemg.jpg



Και τώρα λίγη μετάφραση:

Total conquers=Συνολικές κατακτήσεις*** τις οποιές έχουν κάνει οι φυλές, όχι μόνο κάνοντας επιθέσεις μεταξύ τους, αλλά και τι έχουν καταφέρει και εναντίον άλλων φυλων{χωριστά}
***Εννοείται πάντα κατεκτημένα χωριά σε αριθμό

Total conquers against opposite side=Συνολικές κατακτήσεις απέναντι στην άλλη πλευρά.

Points value of total conquers=Οι πόντοι που αξίζουν οι συνολικές κατακτήσεις τους.Όχι μόνο μαχόμενοι μεταξύ τους.

Points value of total conquers against opposite side=Οι πόντοι που αξίζουν τα χωριά που κατέκτησαν οι 2 φυλές μαχόμενοι μεταξύ τους.

Στο τέλος,διακρίνεται η επιλογή ''Export to public forums''.Πατώντας την, μπορείτε να αντιγράψε το κείμενο με τα BB-Codes όπως ακριβώς σας το δίνει και να το επικολλήσετε στο φόρουμ της φυλής σας ή σε οποιοδήποτε άλλο φόρουμ.

Τώρα,πηγαίνοντας πάλι πάνω,δίπλα από το ''Refresh'' υπάρχει η επιλογή ''Show comparison only''.Πατώντας το,θα εμφανιστεί κάτω στα γραφήματα μόνο οι διαφορά των κατακτήσεων και η αξία τους σε πόντους που έχουν κάνει οι φυλές μαχόμενες μεταξύ τους.{Δηλαδή το ''Total conquers against opposite side'' και το ''Points value of total conquers against opposite side''}

Διπλά υπάρχει η επιλογή ''Save configuration'' όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε το γράφημα.
 

DeletedUser5028

Και τώρα το τελευταίο και από τα ποιο χρήσιμα εργαλεία που προσφέρει το T.W. stats.

1ο μέροςWORLD TOOLS-DISTANCE CALC.

Επιλέγετε λοιπόν το τελευταίο από τη λίστα και αρχίζουμε.
Το εργαλείο αυτό σας επιτρέπει να γνωρίζετε το χρόνο που χρειάζονται για να φτάσουν όλες οι μονάδες ξεχωριστά από ένα χωριό σε ένα άλλο.

Οπότε,κατω από το ''Origin village'' γράφετε τις συντεταγμένες του χωριού από το οποίο γίνεται η επίθεση, ενώ στο ''Target village'' αυτές του χωριού-στόχου.

11ihge0.jpg



Πατήστε ''Calculate''.Και τώρα ευκαιρία για μία ακόμη μετάφραση των μονάδων από τα αγγλικά στα ελληνικά.

Spears=Δορατοφόροι*
Swords=Ξιφομάχοι*
Archers=Τοξότες*
Axes=Τσεκουρομάχοι*
Scout=Ανιχνευτής**
Light Cavalry=Ελαφρύ ιππικό**
Mounted Archer=Έφιππος τοξότης**
Heavy Cavalry=Βαρύ ιππικό**
Ram=Πολιορκητικός κριός***
Catapult= Καταπέλτης***
Paladin=Paladin
Nobleman=Αριστοκράτης


*=Στρατώνας
**=Σταύλος
***=Εργαστήριο

Σημ.=Οι τοξότες μπορεί να υπάρχουν μπορεί και όχι.Εξαρτάται από τις ρυθμίσεις του κόσμου.
 

DeletedUser5028

Τελειώνοντας λοιπόν με τα World tools τα οποιά είναι σημαντικότατα συνεχίζουμε.

2ο μέροςΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΦΥΛΗ
Και εδώ ισχύουν τα ίδια με το 1ο μέρος.

3ο μέρος
Και εδώ ισχύουν τα ίδια με το 1ο μέρος.

Όμως δεν τελειώσαμε....
 

DeletedUser5028

Τώρα,επιλέγοντας έναν κόσμο, περιπου στη μέση υπάρχει η επιλογή ''Latest Ennoblements''.Πατώντας την θα φανούν όλες οι κατακτήσεις που έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο την συγκεκριμένη ημέρα.{εκτός και αν χρησιμοποιήσετε φίλτρο}

13z99ib.jpg


Τώρα κατω από το ''Continent'' πατώντας το ''All'' μπορείτε να επιλέξετε μία ήπειρο και να δείτε πιο συγκεκριμένα τις κατακτήσεις που έγιναν ΜΟΝΟ σε αυτή την συγκεκριμένη ημέρα.{K45}
Δίπλα φαίνεται το ''Min Points''{από πόσους ποντους και πάνω το χωριό} κσθώ και το ''Max Points''{μέχρι πόσους πόντους το χωριό}
Πιο δεξιά υπάρχει το ''Tribe'' όπου επιλέγετε μία φυλή του κόσμου.{B.P}
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΜΩΣ!Στη λίστα δεν θα εμφανιστούν μόνο οι πάικτες της φυλής που επιλέξατε και που κατέκτησαν χωριά,αλλά καια υτοί των οποίων τα χωριά κατακτήθηκαν και είναι από την B.P
Πατάτε το ''Filter''

15i0mr4.jpg


Τώρα στην πρώτη στήλη φαίνεται το όνομα του χωριού που κατακτήθηκε.Στην δεύτερη οι πόντοι του,στην τρίτη ο παλιός του ιδιοκτήτης.Στην τέταρτη φαίνεται ο καινούργιος ιδιοκτήτης καθώς και η φυλή του,ενώ στην τελευταία η ημερομηνία και ώρα που πραγματοποιήθηκε η κατάκτηση.
-------------------------------------------------------------------------------------

ΤΕΛΟΣ

-------------------------------------------------------------------------------------
 

DeletedUser5028

Θα σας παρακαλούσα αν θέλετε να ακούσω κάνα σχόλιο πριν το μεταφέρετε.
 

DeletedUser289

Πολυ καλη δουλεια.
Μπραβο σου.Μεταφερεται φυσικα στους οδηγους.
 
Κορυφή