Οδηγός Proxy-Κοινή Σύνδεση: Προβλήματα και Αντιμετώπιση

  • Δημιουργός θέματος DeletedUser27574
  • Ημερομηνία έναρξης
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

DeletedUser27574

ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΚΟΙΝΗ IP

Συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες με κοινή IP:
Αναλόγως του τρόπου που συνδέεται ο κάθε χρήστης στο παιχνίδι, υπάρχει η πιθανότητα να έχει την ίδια ip με άλλους χρήστες ταυτόχρονα και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία κοινή μεταξύ τους σύνδεση (πχ μέσω επιτήρησης ή/και μοιρασμένης σύνδεσης ή/και φυσικής παρουσίας στον ίδιο χώρο). Το σύστημα αυτομάτως με το που αναγνωρίσει την κοινή IP, θα αποτρέψει για 24 ώρες τις όποιες κοινές ενέργειες (επιθέσεις ή/και υποστηρίξεις ή/και αποστολές πόρων) προς τον ίδιο στόχο, θεωρώντας πως τις προηγούμενες ώρες υπήρξε κοινή σύνδεση μεταξύ αυτών των λογαριασμών (είτε μέσω επιτήρησης, είτε μέσω μοιρασμένης σύνδεσης είτε μέσω φυσικής παρουσίας στον ίδιο χώρο). Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον τρόπο με τον οποίο συνδέεται στο παιχνίδι ο εκάστοτε παίκτης (είτε μέσω παρόχου, είτε μέσω browser) και η Ομάδα Διαχείρισης δεν μπορεί να επέμβει σε αυτή την απαγόρευση.
Ο περιορισμός θα ακυρωθεί μετά το πέρας 24 ωρών αυτόματα.


Μερικοί συνηθισμένοι λόγοι που αναγνωρίζονται κοινές IP χωρίς να υπάρχει κοινή σύνδεση internet είναι οι εξής:
1) Χρήση ασυρμάτου internet με USB stick. Πολλοί πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που υποστηρίζουν και ασύρματη σύνδεση internet, διανέμουν ταυτόχρονα την ίδια IP σε πολλούς χρήστες της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα.
2) Χρήση υπηρεσιών mobile internet από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Αρκετές από αυτές, δίνουν την ίδια IP ταυτόχρονα, σε πολλούς χρήστες των υπηρεσιών τους σε ολόκληρη την Ελλάδα.
3) Χρήση wifi hotspot. Σε αρκετούς δημόσιους χώρους (καφετέριες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, πλατείες, λιμάνια, αεροδρόμια, κλπ) υπάρχει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω laptop/κινητού τηλεφώνου και άλλων φορητών συσκευών. Όλοι οι χρήστες που συνδέονται στο ίδιο δίκτυο, λαμβάνουν την ίδια IP.
4) Χρήση συγκεκριμένων φυλλομετρητών (browsers) σε συσκευές κινητών τηλεφώνων ή άλλου τύπου φορητές συσκευές. Υπάρχουν εταιρείες που χρησιμοποιούν/προτείνουν συγκεκριμένους browsers για τη σύνδεση στο διαδίκτυο (πχ Opera Mini). Οι συγκεκριμένοι browsers δίνουν την ίδια IP ταυτόχρονα, σε αρκετούς χρήστες ανά τον κόσμο.
5) Χρήση κοινών proxy servers. Για λόγους ασφαλείας αρκετοί χρήστες χρησιμοποιούν ως πάροχο υπηρεσιών internet ένα proxy server. Ένας proxy server παρέχει ταυτόχρονα την ίδια IP σε αρκετούς από τους χρήστες του. Κατά συνέπεια οι χρήστες του ίδιου proxy server μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα κοινής IP.
6) Χρήση κοινού VPN. Για λόγους οικονομίας ή ασφάλειας ένας χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί ένα VPN για τη περιήγησή του στο διαδίκτυο. Ένα VPN παρέχει την ίδια IP, ταυτόχρονα, σε πολλούς χρήστες του. Αποδεκτά VPN κρίνονται μόνο όσα διαχειρίζονται από κρατικές υπηρεσίες ή ιδιωτικές εταιρείες που υποχρεώνουν τους χρήστες τους να συνδεθούν μέσω αυτού. Συνηθισμένες περιπτώσεις είναι οι συνδέσεις μέσω "δίοδος", "σύζευξις", "πανελλήνιο σχολικό δίκτυο", "ακαδημαϊκό δίκτυο (GUnet)" κλπ.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΛΥΣΗΣ

Η Ομάδα Διαχείρισης σας παρουσιάζει μερικές διαδικασίες, ανά browser, που μπορείτε να εφαρμόσετε για να αποφύγετε τεχνικά θέματα που προκύπτουν από την αναγνώριση κοινής IP. Οι παρακάτω τρόποι αφορούν μόνο την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τους browsers και όχι σε προβλήματα που οφείλονται στις ρυθμίσεις του παρόχου σας.

Google Chrome

[SPOIL]1) Επιλέγετε το κεντρικό μενού του Chrome
attachment.php
που βρίσκεται επάνω δεξιά στο παράθυρο του browser σας.
2) Ανοίγετε τις Ρυθμίσεις
3) Επιλέγετε "Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων".
4) Στο μενού που θα εμφανιστεί κατευθυνθείτε στη λίστα Δίκτυο και επιλέξτε Αλλαγή ρυθμίσεων διακομιστή μεσολάβησης.
5) Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε την καρτέλα Συνδέσεις και στη συνέχεια ανοίξτε την επιλογή Ρυθμίσεις LAN.
6) Στο νέο παράθυρο αποεπιλέξτε την επιλογή Διακομιστής Μεσολάβησης και επιλέξτε την επιλογή Αυτόματος εντοπισμός των ρυθμίσεων και επιλέξτε ΟΚ.[/SPOIL]

Mozilla Firefox

[SPOIL]1) Επιλέγετε το κεντρικό μενού του Mozilla
ZXJSBlh.png
που βρίσκεται επάνω αριστερά στο παράθυρο του browser σας.
2) Ανοίγετε τις Επιλογές.
3) Από το drop-menu των Επιλογών επιλέγετε "Επιλογές".
4) Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί κατευθυνθείτε στη λίστα Για Προχωρημένους και επιλέξτε Δίκτυο.
5) Στη λίστα Σύνδεση επιλέξτε Ρυθμίσεις.
6) Στο νέο παράθυρο επιλέξτε την επιλογή Χωρίς Διαμεσολαβητή και επιλέξτε ΟΚ.[/SPOIL]

Internet Explorer

[SPOIL]1) Επιλέγετε το κεντρικό μενού του Explorer
zIeBOXz.png
που βρίσκεται επάνω δεξιά στο παράθυρο του browser σας.
2) Ανοίγετε τις Επιλογές Internet.
3) Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε την καρτέλα Συνδέσεις και στη συνέχεια ανοίξτε την επιλογή Ρυθμίσεις LAN.
4) Στο νέο παράθυρο αποεπιλέξτε την επιλογή Διακομιστής Μεσολάβησης και επιλέξτε την επιλογή Αυτόματος εντοπισμός των ρυθμίσεων και επιλέξτε ΟΚ.[/SPOIL]

Opera

[SPOIL]1) Επιλέγετε το κεντρικό μενού του Opera
vud18Gm.png
που βρίσκεται επάνω αριστερά στο παράθυρο του browser σας.
2) Ανοίγετε τις Ρυθμίσεις.
3) Στη καρτέλα που θα εμφανιστεί κατευθυνθείτε στη λίστα Δίκτυο και επιλέξτε Αλλαγή ρυθμίσεων διακομιστή μεσολάβησης.
4) Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε την καρτέλα Συνδέσεις και στη συνέχεια ανοίξτε την επιλογή Ρυθμίσεις LAN.
5) Στο νέο παράθυρο αποεπιλέξτε την επιλογή Διακομιστής Μεσολάβησης και επιλέξτε την επιλογή Αυτόματος εντοπισμός των ρυθμίσεων και επιλέξτε ΟΚ.

Ενεργοποίηση του proxy στον Opera, γίνεται και με την ενεργοποίηση του Opera turbo ή Λειτουργία συμπίεσης όπως ονομάζεται στις νέες του εκδόσεις. Ενεργοποιώντας αυτή την επιλογή, ο Opera συνδέεται απευθείας μέσω proxy και θα έχετε ταυτόχρονα την ίδια IP με αρκετούς χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Για να έχετε την IP του παρόχου σας και όχι του proxy του Opera, θα πρέπει η επιλογή αυτή να είναι απενεργοποιημένη.[/SPOIL]

Opera mini

[SPOIL]Στον Opera mini, δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης χωρίς τη χρήση proxy. Είναι προεπιλογή του συγκεκριμένου browser χωρίς δυνατότητα αλλαγής.[/SPOIL]
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Κορυφή