Οδηγοί - Κληρονομιά

  • Δημιουργός θέματος Ορθόδοξος
  • Ημερομηνία έναρξης

DeletedUser

Αποφάσισα να αφήσω τις φυλετικές, ελπίζω για μικρό χρονικό διάστημα, και ως εκ τούτου θα ήθελα να αφήσω πίσω σημειώσεις και οδηγούς που δημιούργησα για να βοηθηθούν οι νέοι παίκτες όπως κάποτε βοηθήθηκα και γω. Παρακάτω είναι ένας οδηγός για το πως πρέπει να μοιάζει το χωριό σας σε πλήρως εξελιγμένο επίπεδο και ένας οδηγός για το στρατό τον οποίο, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να περιέχει ένα χωριό.



1) Πλήρως εξελιγμένο χωριό


Οταν το χωριό σας φτάσει στο απόγειό του θα πρέπει να έχει αυτή την εικόνα:

Επιτελείο: Επίπεδο 20 (όχι παραπάνω γιατί μετά θα πρέπει να το μειώσετε πάλι στο 20)
Στρατώνας: Επίπεδο 25
Στάβλος: Επίπεδο 15 (είναι αρκετό)
Εργαστήριο: Επίπεδο 6 ( είναι αρκετό)
Τείχος: Επίπεδο 20
Κρυψώνα: Επίπεδο 10
Ξυλουργείο: Επίπεδο 30
Λατομείο: Επίπεδο 30
Σιδηρορυχείο: Επίπεδο 30
Αγαλμα: Επίπεδο 1
Αγορά: Επίπεδο Επίπεδο 15 ( είναι αρκετό)
Ακαδημία: Επίπεδο 1
Αποθήκη: Επίπεδο 30 ή 29
Αγρόκτημα: Επίπεδο 30
Οπλοποιείο: Επίπεδο 20

Αν εξελίξετε παραπάνω ορισμένα κτίρια χάνεται χώρο στο αγρόκτημα για στρατιωτικές μονάδες κάτι που δεν σας συμφέρει.

Κατά αυτόν τον τρόπο είναι τα κτίρια σε ένα χωριό που έχει φτάσει στο μέγιστό του.


Copyright: Ορθόδοξος




2) Το κλειδί για την επιτυχία


Οι Φυλετικές Μάχες, όπως υποδεικνύει και το όνομά τους, βασίζονται σε δύο πράγματα: στην ομαδική δουλεία και στον πόλεμο. Αυτός που θα συνδυάσει αυτούς τους δύο παράγοντες στο βέλτιστο τρόπο θα ευημερήσει. Υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρει κανείς και χωρίς την ομαδική συνεργασία, αλλά ποτέ δεν θα τα καταφέρει αν δε μπορεί να στεφθεί νικητής στους πολέμους.

Ως εκ τούτου, το κλειδί για τη νίκη και την επιτυχία είναι ο στρατός. Όλα βασίζονται σε αυτόν. Αυτός με τον μεγαλύτερο και καλύτερα οργανωμένο στρατό είναι και ο νικητής των πολέμων. Ετσι λοιπόν, για να μπορέσουμε και εμείς να έχουμε σαν φυλή και σαν παίκτες αντοχή στο χρόνο πρέπει να βασιστούμε στο στρατό.

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση της τακτικής μας, ας αναλύσουμε τις λειτουργίες, τα υπέρ και τα κατά της κάθε στρατιωτικής μονάδας. Οι στρατιωτικές μονάδες χωρίζονται σε επιθετικές και αμυντικές. Το ίδιο συμβαίνει και με τα χωριά. Στις Φυλετικές Μάχες δε γίνεται να υπάρχει χωριό που να είναι μόνο παραγωγικό. Πρέπει να είναι ή επιθετικό ή αμυντικό. Το επιθετικό χωριό περιελαμβάνει πολλές επιθετικές μονάδες και λίγες αμυντικές, ενώ το αμυντικό περιελαμβάνει πολλές αμυντικές και λίγες επιθετικές.

Στρατιωτικές μονάδες:

Επιθετικές Μονάδες

Τσεκουρομάχοι: Το κύριο όπλο ενός επιθετικού χωριού. Λόγου του μικρού κόστους στρατολόγησής τους, καθίστανται η πιο πολυπληθής μονάδα του επιθετικού χωριού. Εχουν σαν μειονέκτημα την πολλή κακή άμυνά τους και την αδυναμία τους να μεταφέρουν πολλές προμήθειες από το χωριό στο οποίο επιτείθενται.

Ελαφρύ Ιππικό: Πολύ ισχυρή επιθετική μονάδα με μεγάλη ταχύτητα και μεγάλη δυνατότητα μεταφοράς προμηθειών από το χωριό στο οποίο επιτείθενται. Δεν έχει κάποιο σημαντικό μειονέκτημα.

Έφιπποι τοξότες: Ιππικό με πολύ ισχυρή επιθετική δύναμη εναντίων των τοξοτών. Χρησιμοποιείται για να εξοντώνει εύκολα τους τοξότες του αμυνόμενου χωριού, που αποτελούν την ισχυρότερη πεζική μονάδα.

Βαρύ Ιππικό: Το καμάρι των επιθετικών και αμυντικών χωριών. Εχει την μεγαλύτερη άμυνα και επίθεση ανάμεσα σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες. Δύσκολα χάνει σε επιθέσεις και σε άμυνες. Κύρια μειονεκτήματα είναι το μεγάλο κόστος στρατολόγησης, η μικρή ταχύτητα, η αδυναμία μεταφοράς πολλών κλεμμένων πόρων και ο μεγάλος χώρος που κατάλαμβάνει κάθε μία μονάδα βαριού ιππικού στο αγρόκτημα.

Πολιορκητικός κριός: Πολύ δυνατή επιθετική μονάδα που χρησιμέυει μόνο για την καταστροφή των τειχών. Απαραίτητη σε κάθε επιθετικό χωριό.

Καταπέλτης: Δυνατή επιθετική και αμυντική μονάδα που χρησιμεύει στην καταστροφή των κτιρίων των εχθρικών χωριών. Απαραίτητη σε κάθε επιθετικό χωριό.


Αμυντικές Μονάδες

Δορατοφόροι: Το πιο φθηνό και πολυπληθές στράτευμα ενός αμυντικού χωριού. Η ικανότητά τους να είναι αποτελεσματικοί κατά του ιππικού τους καθιστά απαραίτητη και αξιόπιστη μονάδα. Αδύνατοι όταν δέχονται επίθεση από τσεκουρομάχους. Δεν ενδείκνυται η χρήση τους για επιθέσεις.

Ξιφομάχοι Η καλύτερη άμυνα απέναντι στα πεζικά στρατεύματα του εχθρού. Ιδιαίτερα αποτελεσματικοί και αξιόπιστοι, καθίστανται απαραίτητοι και χρήσιμοι σε κάθε αμυντικό και επιθετικό χωριό. Δεν ενδείκνυται η χρήση τους για επιθέσεις.

Τοξότες: Το πιο ακριβό και συνάμα αποτελεσματικό αμυντικό πεζικό στράτευμα. Είναι πολύ ισχυρό και κατά πεζικού και κατά ιππικού με μόνο μειονέκτημα την υψηλή τους τιμή.

Βαρύ Ιππικό: Για να αντισταθείς κατά του βαριού ιππικού του επιτηθέμενου σε εσένα αντιπάλου πρέπει να έχεις βαρύ ιππικό. Πάρα πολύ αποτελεσματικό στην άμυνα. Τα μειονεκτήματά του είναι αυτά που προείπαμε.

Καταπέλτες: Για να αντισταθείς κατά των καταπελτών του επιτηθέμενου σε εσένα αντιπάλου πρέπει να έχεις και εσύ καταπέλτες. Πολύ αποτελεσματικό στην άμυνα.

Αναφορά στις άλλες μονάδες:

Πάλαντιν: Εχει την ίδια δύναμη και άμυνα με το βαρύ ιππικό κάτι που τον καταστά τη σημαντικότερη μονάδα στο στράτευμα. Με την χρήση των αντικειμένων που ανακαλύπτει βοηθά πάρα πολύ το υπόλοιπο στράτευμα με τα επιπλέον μπόνους που του παρέχει.

Αριστοκράτης: Αυτός είναι η πιο ακριβή και αργή στρατιωτική μονάδα. Χρησιμεύει μόνο όταν χρειάζεται να καταλάβουμε ένα άλλο χωριό. Ποτέ δεν κάνουμε επίθεση που συμπεριλαμβάνει αριστοκράτη αν δεν έχουμε σκοπό να καταλάβουμε το χωριό το οποίο κάνουμε επίθεση.

Ανιχνευτές: Χρησιμεύουν στην ανίχνευση των εχθρικών στρατευμάτων στα εχθρικά χωριά, των επιπέδων των κτιρίων των εχθρικών χωριών και το ποσό των πόρων που αυτά έχουν. Μπορούν να καταπολεμηθούν μόνο από άλλους ανιχνευτές και για αυτό είναι απαραίτητοι και σε αμυντικά και σε επιθετικά χωριά.

Ανάλυση Πολεμικών Τακτικών:

Επιθετικό χωριό:

Για να είναι ανταγωνιστικό ένα επιθετικό χωριό πρέπει στο απόγειο της δύναμής του να έχει τουλάχιστον:

7000 τσεκουρομάχους
4000 ελαφρύ ιππικό
1000 βαρύ ιππικό
300 πολιορκητικούς κριούς
350 καταπέλτες
1200 ανιχνευτές

Πέρα από αυτά χρειάζεται και πολλές αμυντικές μονάδες. Επειδή όμως αυτά τα στρατεύματα καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο αγρόκτημα θα πρέπει να πάρει βοήθεια από ένα αμυντικό χωριό και για αυτό, όπως είπαμε σε άλλο θεμα, καλό θα είναι το πρώτο χωριό να είναι αμυντικό, κατ' εμέ. Αν στο σημείο που βρίσκεται το πρώτο χωριό σας δεν υπάρχουν δυνατοί αντίπαλοι τότε να κάνετε επιθετικό χωριό για να επωφεληθείτε την ευκαιρία να καταλάβετε σύντομα και ένα δεύτερο ανεπτυγμένο χωριό. Η επιλογή εξαρτάται πάντα από τις περιστάσεις!


Αμυντικό χωριό:

Για να είναι ανταγωνιστικό ένα αμυντικό χωριό πρέπει στο απόγειο της δύναμής του να έχει τουλάχιστον:

6000 δορατοφόρους
6000 ξιφομάχους
3000 τοξότες
800 βαρύ ιππικό
250 καταπέλτες
1000-1200 ανχνευτές

Πέρα από αυτά χρειάζεται να υπάρχουν και επιθετικές μονάδες, και επειδή αν έχεις τόσο πολύ αμυντικό στρατό δεν υπάρχει χώρος στο αγρόκτημα για επιθετικό, είπαμε ότι είναι καλό το πρώτο χωριό που καταλαμβάνουμε να είναι βαρβαρικό, αν το πρώτο μας χωριό είναι καθαρά αμυντικό.
Αν το πρώτο χωριό είναι επιθετικό τότε δεν παίρνουμε βαρβαρικά χωριά αλλά χωριά άλλων παικτών. Οταν το κάνετε αυτό, θερμώς σας παρακαλώ, μην κοροϊδέψετε εκείνον τον παίκτη και μην τον ειρωνευτήτε γιατί αρκετά "καλά" παιδιά προβαίνουν σε αυτές τις τακτικές. Λίγη αγάπη και κατανόηση δε βλάπτει να έχουμε μέσα μας.


Copyright: Ορθόδοξος




Ελπίζω να σας βοηθήσει η κίνηση μου αυτή. Καλοπροαίρετα το κάνω και όχι κακοπροαίρετα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κορυφή