Κόσμος χωρίς Farming

  • Δημιουργός θέματος Raint
  • Ημερομηνία έναρξης

DeletedUser

Φτάσαμε αισίως τους 22 κόσμους στις φυλετικές μάχες. Κόσμοι με όλες τις ταχύτητες, με σημαίες ή χωρίς σημαίες, με τεχνολογίες απλές ή επίπεδα, με εκκλησίες ή χωρίς κτλ. κτλ.

Όλοι αυτοί οι κόσμοι έχουν κάτι κοινό...το farming! (ουάου τι μας λες ρε μεγάλε, κάτι καινούργιο?). Το farming λοιπόν όσο ανταγωνιστικό ή συναρπαστικό είναι στο start up τόσο έχει κουράσει ή αποτρέψει παίκτες να μπουν σε νέο κόσμο εάν δεν έχουν πολύ χρόνο διαθέσιμο ή δεν έχουν 4-5 άτομα να ασχοληθούν με τον ίδιο λογαριασμό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα λιγότεροι παίκτες ανά κόσμο, λιγότερος ανταγωνισμός, περισσότερη βαρεμάρα και πλήξη.

Γι αυτό λοιπόν έχω μία πρόταση που μπορούν να κάνουν οι διαχειριστές προς την εταιρία για τον επόμενο κόσμο. Ένας κόσμος χωρίς farming! Πρωτού φάω μπανάνες και ντομάτες στην μάπα, να εξηγηθώ: Ένας τέτοιος κόσμος προφανώς και απαιτεί x2 ταχύτητα ή ακόμα και x2.5 (ώστε να ανεβαίνουν οι πόροι γρήγορα. Εϊπαμε κάτι χαλαρό μην πεθάνουμε και στην βαρεμάρα).
Επίσης θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αφαιρεθούν τα προνόμιο premium που δίνουν +20% περισσότερους πόρους (για ευνόητους λόγους), χρόνο κτισίματος κτλ. Αυτός είναι ίσως ο μοναδικός λόγος για τον οποίο να μην μπορεί να γίνει ένας τέτοιος κόσμος, δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να αφαιρεθούν.
Τέλος επειδή είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα, χρειάζεται καλή διαφήμιση και παρουσίαση ώστε και να γίνει κατανοητό από όσους δεν το έχουν δοκιμάσει στον .net αλλά και σε παλιούς παίκτες που θέλουν να γυρίσουν στο παιχνίδι αλλά δεν έχουν χρόνο για farming και ατελείωτο κάψιμο.

Πολύ καλοί κόσμοι για παράδειγμα είναι οι w56 και w65 του .net. Εϊναι χωρίς farming και έχουν τραβήξει πολύ περισσότερο κόσμο από αντίστοιχους που έχουν farming. Αλλάζουν τελείως οι στρατηγικές, οι τακτικές, οι φυλές κτλ. Επιτέλους δίνεται περισσότερη σημασία στο middle/late game και όχι μόνο στο ποιος έβγαλε πρώτος ελαφρύ ή ποιος λεηλάτησε πρώτος 1.000.000 πόρους.

Το θέμα χωράει συζήτηση απλά θα ήθελα να ακούσω πρώτος την απάντηση του Mad για το αν γίνεται να ανοίξει ένας τέτοιος κόσμος κι αν μπορεί να εγκριθεί απο την εταιρία (κυρίως για το κομμάτι της αφαίρεσης του premium).

Χωρίς flaming παρακαλώ τα σχόλια αλλιώς θα σας στείλω τον karapiperidi σπίτι σας δωράκι για το Σ/Κ.
 

chessknight

Δεινόσαυρος του forum
Βαθμολογία αντίδρασης
221
w56
Server run-time: 667 days
μ.ο. αριθμός χωριών top5: 2980
μ.ο. OD top5: 992 mil

Κ13
Χρόνος λειτουργίας server: 781 μέρες
μ.ο. αριθμός χωριών top5: 1022
μ.ο. OD top5: 283 mil

_________________________________

w65
Server run-time: 128 days
μ.ο. αριθμός χωριών top5: 243
μ.ο. OD top5: 33,1 mil

Κ20
Χρόνος λειτουργίας server: 194 μέρες
μ.ο. αριθμός χωριών top5: 233
μ.ο. OD top5: 29,24 mil

αν και είμαι από τους παίχτες fans του farming από περιέργεια είπα να συγκρίνω τους αντίστοιχους δικούς μας ελληνικούς κόσμους με τους κόσμους no farm του net

συμπεράσματα
- ναι ένας τέτοιος κόσμος θα είχε επιτυχία γιατί κατά τη γνώμη μου εκτός από τη βαβούρα του 1ου μήνα (1ος lc, 1oς βραβεία κλπ.) γενικά δεν πιστεύω οτι οι Έλληνες παίχτες κάθονται μακροπρόθεσμα να φαρμάρουν
- θα περίμενε κανείς οι απώλειες σε τέτοιους κόσμους να είναι χαμηλές κι όμως είναι υπερδιπλάσιες από τους αντίστοιχους δικούς μας κόσμους
- το ίδιο ισχύει και για τις κατακτήσεις χωριών. Ειδικά ο w56 σε σχέση με τον κ13 έχει τεράστια διαφορά. Ακόμα και speed2 να ήταν ο 13 πάλι οι πρώτοι του w56 θα είχαν 1000 χωριά παραπάνω κατα μ.ο.

flags είναι απενεργοποιημένα στους κόσμους που είπες. τώρα η απενεργοποίηση του premium με βάση τη λογική θα ήταν σωστή αλλιώς το πορτοφόλι θα έκανε μεγάλη διαφορά. (τουλάχιστον στους κόσμους που παίζουμε τώρα υπάρχει μια ισορροπία farming-πορτοφολιού)

Οπότε, με σημαίες απενεργοποιημένες και χωρίς προσθήκη premium (20%) ένας τέτοιος κόσμος μάλλον θα είχε επιτυχία κι εδώ πιστεύω.
+1 στην πρόταση από καθαρή περιέργεια :)
 

DeletedUser

Πολύ καλή η πρόταση αυτή και πιστεύω ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη διότι η πλειοψηφία των παιχτών δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να κυνηγήσουν το φάρμινγκ.Έχω την εντύπωση ότι όσο λιγότερο χρόνο χρειάζεται ένα παιχνίδι,τόσο λιγότερο κουράζει και είναι ευχάριστο για το χρήστη.
 

DeletedUser18787

Επαιξα στον w56 απο την αρχη του, μπηκα με αλλους 25-30 περιπου ξενους παιχτες σαν premade φυλη. Η απουσια του farming αλλαξε κατα πολυ τις στρατηγικες μεσα στο παιχνιδι. Καναμε αναθεωρηση σε πολλα πραγματα, πχ κατσαμε και βγαλαμε καινουρια start up (και λογικο ειναι). Εχει πολλες αλλες διαφορες, δινεις σημασια σε πραγματα που δεν εδινες ποτε (και φυσικα επαιζα με την ορεξη οτι ανακαλυπτα κατι καινουριο). Τελειως διαφορετικη εμπειρια και απορω γιατι δεν εχει ανοιξει ακομα τετοιος κοσμος στο .gr για να δοκιμασουν και οι εδω παιχτες (οσοι δεν ειχαν την ευκαιρια να το κανουν ηδη στο νετ). Συμφωνω κι εγω για no haul world, πιστευω κανενας δε θα ζημιωθει.

@chessknight στις απωλειες φυσικα και εχει σημασια η απουσια farming. Δεν υφισταται ομως θεμα συγκρισης, ουτε καν, μεγαλες διαφορες σε πολλα επιπεδα μεταξυ νετ και gr.
 

DeletedUser

Χαίρομαι που βλέπω άτομα να ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο και ειδικά παιδιά που έχουν παίξει το παιχνίδι πολλά χρόνια και το γνωρίζουν ;) Το θέμα είναι να δούμε και οι διαχειριστές τι κάνουν...
 

DeletedUser18787

Ειμαι σιγουρος οτι αξιζει τον κοπο να βγει ενας τετοιος κοσμος στο gr. Αρκει φυσικα να μην εχει σημαιες και να ειναι γρηγορος (πχ ταχυτητα κοσμου 2 και μοναδας 0,7). Γενικα επειδη δεν εχει farming πρεπει να ειναι απελευθερωμενος, δηλαδη χωρις εκκλησιες και χωρις ηθικο. Επισης εφ'οσον ειναι no haul τα βαρβαρα να μεγαλωνουν πχ μεχρι τους 700 ποντους. Μετα να δειτε παιχνιδι που θα γινει στο νομπλαρισμα.
Θα παρακαλουσα τους κυριους διαχειριστες και δη τον κ.Μαντ να ασχοληθει με αυτο. Πιστευω θα ειναι νεα, καλη εμπειρια για πολλους.
 

DeletedUser22552

Έχει ξαναγίνει ένα παρόμοιο θέμα στο παρελθόν νομίζω.
Έχω παίξει στον w56(νον φαρμ) και στον w61(αυτος ειχε περιορισμενο φαρμινγκ) και μπορω να πω οτι θα ήθελα κι εγω έναν τέτοιο σερβερ στο .gr
+1 κι απο μένα λοιπον.
Βέβαια αν ισχύσουν οι τωρινές ρυθμίσεις πρεμ. σε έναν τετοιο σερβερ θα αποτύχαινε αμέσως πιστεύω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser29793

+1 Κ απο εμένα καιρό είχα να διαβάσω κάτι αξιόλογο στις "ιδέες"!
Κάτι καινούργιο για τον ελληνικό σέρβερ οπότε κάτι που θα τραβήξει το ενδιαφέρον μας!
 

DeletedUser

Μου φαίνεται ότι όντως έπρεπε να το ποστάρω στις Ιδέες, μπορείς κάποιος moderator να το μεταφέρει εκεί?
 

DeletedUser

+1 στην ιδεα
απο το να εχει λιγα πιστευω οπως αυτο που λεγεται "Κοσμος 22" η να μην εχει καθολου η να ειναι 2ανα παικτη :D
Mε ταχυτητα 2 και ταχυτητα μοναδας 0.8 θα ηταν καλο!

Αυτο που θα μ αρεσε σε αυτον τον κοσμο θα ηταν να υπηρχαν φθηνα νομισματα η ακαδημια με πακετα.
Φυσικα σημαιες δν θα γινοταν να υπαρχουν καθως τις περισσοτερες τις παιρνεις απο τα βραβεια :p
Ειδωμεν!
 

dark tornado

Δεινόσαυρος του forum
Βαθμολογία αντίδρασης
429
κοσμος χωρις φαρμ με εκκλησιες ,3 επιπεδα τεχνολογιων.και βαρβααρα μεχρι 3000 και χωρις οριο φακων.πιστευω κοσμος που θα προσφερει αφθονο ξυλο.φυσικα με τις αναλογες γρηγορες ρυθμισεις που προταθηκαν

edit:και χωρις μυστικα για εμενα
 

DeletedUser22552

στον w65 εχει μονο Account Manager και Premium Account δεν εχουν βαλει μείωσης χρονον


και εγω θα ηθελα ενα τετειο κοσμο πιστευω θα εχει αφθονο ξυλο οπως ειπε dark tornado



Δεν έχω παίξει στον w65. Αν όντως είναι έτσι οι ρυθμίσεις, τότε μπορεί να γίνει και στον .gr πιστεύω.
 

DeletedUser

καλη ιδεα θα ειναι κατι καινουργιο για το .gr
 

kritigiannis

Δεινόσαυρος του forum
Βαθμολογία αντίδρασης
67
+1 Ειδηκα για το prem με την μειωση χρονου και το 20% προτειμοτερο να μην υπαρχει

αν υπηρχαν σημαιες δεν θα με χαλουσε...
 

DeletedUser30965

Μηνάμε στα λόγια η ιδέα είναι πολύ καλή εγώ νομίζω αφού είναι καιρός να Άνοιξη κάνας hp να ανοίξει με αυτόν τον τρόπο hp χωρίς φαρμ! έτσι τα πορικά θα μας δίνουν πολλούς μα πολλούς και θα είμαστε μια χαρά.
 
Κορυφή