Οδηγός Μυστικά

  • Δημιουργός θέματος DeletedUser6091
  • Ημερομηνία έναρξης
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

DeletedUser6091

Ένας νέος τρόπος για το κλείσιμο των κόσμων έχει βρεθεί από την εταιρία και μπήκε στην έκδοση 8. Τα μυστικά λοιπόν έχουν πάρει θέσεις από τον κόσμο 17 και μετά. Πως όμως δουλεύουν τα μυστικά και πως θα κρίνουν τον νικητή του κόσμου?

Σε κάθε κόσμο η ομάδα διαχείρισης πρέπει να αποφασίσει ποσα μυστικά θα βάλει στον κόσμο και σε ποσα αντίτυπα. Συνήθως επιλέγονται 2 set των 20 μυστικών αλλα αυτό μπορεί να διαφέρει από κόσμο σε κόσμο (για να μάθετε τα μυστικά του κόσμου που σας ενδιαφέρει διαβάστε την ανακοίνωση ανοίγματος του κόσμου). Για να υπάρξει νικήτρια φυλή θα πρέπει να έχει συγκετρώσει ένα ολόκληρο set με τα μυστικά (στην περίπτωση μας 20).

Πως εμφανίζονται τα μυστικά?

Ο CM την ώρα που ρυθμίζει την έναρξη του κόσμου επιλεγει το ποσα μυστικά θα βγούν, σε ποσα αντίτυπα αλλα και το σε ποσες μέρες/μήνες θα βγούν. Το σύστημα κρατάει αυτές τις ρυθμίσεις και όταν φτάσει η μέρα που πρέπει να τα εμφανίσει θα τα βγάζει τυχαία στον χάρτη και όχι όλα μαζί. Όταν ένα χωριο βαρβαρων αποκτήσει μυστικό θα δείτε από τον χάρτη μια κίτρινη σημαία πάνω από το χωριο η οποια υποδηλώνει πως εκεί υπάρχει κάποιο μυστικό.


Πρέπει να ψάχνω τον χάρτη για να βρίσκω τα μυστικά?

Όχι, τα μυστικά έχουν πλέον την δικη τους ξεχωριστή κατηγορια στην κατάταξη του κόσμου. Εκεί θα δεις τα μυστικά, που βρίσκονται, ποιος έχει κατακτήσει χωριο με μυστικό και που είναι αυτό το χωριο καθώς και τυχόν χωρια βαρβαρων με μυστικό τα οποια δεν έχει κατακτήσει κανεις ακόμα.

Κατέκτησα ένα χωριο με μυστικό, τι κάνω τώρα?

Καλο θα είναι αρχικά να γεμίσεις το χωριο με όσο το δυνατόν περισσότερες άμυνες μπορείς για να το προστατέψεις. Όταν δεις πως πλέον είναι ασφαλές, θα σου προτείναμε να το μεταφέρεις σιγά σιγά προς τον πυρήνα της φυλής σου για περισσότερη ασφάλεια. Και πάλι όταν το φτάσεις εκεί θα πρέπει να το ασφαλίσεις καλά με αρκετές άμυνες.

Πως το μεταφέρω?

Θα βρείς την επιλογή της μεταφοράς μέσα στο χωριο σου. Πρόσεξε όμως γιατί το μυστικό μετακινείται πολύ αργά και μετά από κάθε μετακίνηση πρέπει να μεσολαβεί ένας Χ αριθμός ημερών πριν μπορέσεις να το μεταφέρεις ξανά.

Θα πρέπει να μαζέψουμε 20 διαφορετικά μυστικά ως φυλή η δεν παίζει ρολο αυτό?

Ναι θα πρέπει να έχετε 20 διαφορετικά μυστικά. Το να κατακτήσετε το ίδιο μυστικό 2 φορες δεν σημαίνει τίποτα εκτος από το ότι έχοντας εσείς και τα 2 ίδια μυστικά, εξασφαλίζετε το ότι ο αντίπαλος σας δεν μπορεί μαζέψει ένα ολόκληρο set μυστικών άρα και να κλείσει νωρίτερα τον κόσμο.


Παίζει ρολο το αν είμαι στην πρώτη φυλή του κόσμου?

Όχι, καμια σχέση. Με το σύστημα των μυστικών νικητής κόσμου μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε. Αν καταφέρει η τελευταία η φυλή η οποιαδήποτε άλλη φυλή να μαζέψει ένα ολόκληρο set μυστικών τότε αυτοί θα είναι οι νικητές του κόσμου και όχι αυτός που θα είναι πρώτος στην κατάταξη.


Δεν είναι άδικο αυτό?
Για κάποιους μπορεί να είναι και άδικο. Αλλα αν οι πρώτες φυλές που υπερισχύουν και αριθμητικά και σε στρατό (λογικά) δεν είναι ικανές να κατακτήσουν ένα set με μυστικά τότε θα είναι πραγματικά άδικο το να βγούν νικητές. Έχοντας τόσο στρατό και χωρια είναι πραγματικά άδικο να μην μπορέσεις να κλείσεις set. Αν δεν μπορέσεις και τότε, σημαίνει πως άδικα είσαι στην κορυφή.

Κάπου ακούστηκε πως έχετε σκοπό να αφαιρέσετε τα μυστικά ξαφνικά, ισχύει αυτό?
Το ίδιο ακούσαμε και εμείς. Θα ίσχυε αν το λέγαμε πραγματικά και όχι αν απλά το ακούγαμε :p
Είχαμε αναφερθεί σε ερώτημα παίκτη που είχε γίνει στις αρχές του κόσμου 17 όπου δεν γνωρίζαμε και εμείς τίποτα για τα μυστικά ότι αν τα μυστικά καθυστερήσουν υπερβολικά το κλείσιμο του κόσμου μπορεί και να τα βγάζαμε.
Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει τώρα όμως μιας και τα μυστικά εμφανίζονται σχετικά νωρίς και οι παίκτες άμεσα ανταποκρίνονται και τα κατακτούν. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για κινήσεις που θα γίνουν 2 με 3 χρονια μετά το άνοιγμα ενός κόσμου και πάντα μετά από ψηφοφορία μέσα στο παιχνίδι.

Για οποια νέα απορία παρακαλούμε απαντήστε κάτω από αυτό το post. Το μήνυμα σας δεν θα εμφανίζεται στα αλλα μέλη όμως και θα το βλέπουμε μονο εμείς ώστε να εμπλουτίζουμε τον οδηγό σύμφωνα με τις απορίες σας.
 

DeletedUser6091

[mad]Μεταφορά μυστικών:

Αρχικά δεν αναλύσαμε την μεταφορά τους γιατί οι ρυθμίσεις διαφέρουν από κόσμο σε κόσμο. Για τους 2 κόσμους που αυτή τη στιγμή έχουν μυστικά ισχύουν τα παρακάτω:

Κόσμος 17:
Έχουμε 3 set των 20 μυστικών.
Τα μυστικά εμφανίστηκαν μετά από 120 μέρες από το άνοιγμα του κόσμου.
Τα μυστικά μπορούν να μετακινούνται ανά 10 πεδία. Μετά από κάθε μεταφορά πρέπει να ξεκουράζονται για 168 ώρες. Νικήτρια φυλή θα είναι εκείνη που θα κρατήσει 1 ολόκληρο set μυστικών για 48 ώρες συνεχόμενα.

Κόσμος 18:
2 set των 12 μυστικών
Τα μυστικά θα εμφανιστούν 120 μέρες από το άνοιγμα του κόσμου.
Τα μυστικά μπορούν να μετακινούνται ανά 10 πεδία. Μετά από κάθε μεταφορά πρέπει να ξεκουράζονται για 168 ώρες. Νικήτρια φυλή θα είναι εκείνη που θα κρατήσει 1 ολόκληρο set μυστικών για 48 ώρες συνεχόμενα.


[/mad]
 

DeletedUser6091

[mad]Διευκρίνιση:

Μπορεί να βλέπετε στις ρυθμίσεις ενός κόσμου πως θα εμφανιστούν για παράδειγμα 3 set των 20 μυστικών. Αυτό στην ουσία σημαίνει πως αρχικά θα εμφανιστούν τόσα. Αν όμως μια φυλή καταφέρει και πάρει και τα 3 αντίτυπα ενός μυστικού η αν καθυστερεί η διαδικασία συγκέντρωσης μυστικών, τότε το σύστημα θα αρχίσει αυτόματα να εμφανίζει νέα αντίτυπα μυστικών και αυτή τη φορά χωρίς κανένα όριο στον αριθμό.

Εμείς ορίζουμε μόνο τα πρώτα sets. Όλα τα άλλα βγαίνουν αυτόματα από το σύστημα μετά.

[/mad]
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Κορυφή