Σωστό φάρμινγκ από παλαιότερους

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

DeletedUser26296

Γεια παιδιά θα ήθελα από κάποιον που έχει χρόνο και ξέρει να μου πει πως γίνεται το καλό φαρμινγκ εγώ στα καλά μου φαρμαρω μεχρι 750-900 χωριά μαξ και παίρνω 100.000-150.000 πορους... φαρμαρω 2 30χ30 που είναι δίπλα από το κύριο επιθετικό μου χωριό, μόνο βάρβαρα με το απλό σκριπτάκι απο wiki. Αν μπορεί κάποιος γνώστης θα ήθελα να μου πει αναλυτικά τα μυστικά για σωστό φάρμινγκ!

:help είμαι :noob: στο θέμα του φάρμινγκ σε σχέση με τους υπολοίπους...

παίζω Κ16
 

DeletedUser

Το θεμα ειναι να στελνεις ποσοτητες ιππικου ανα εντολη που ξερεις οτι θα γεμισει δηλαδη αν τα στελνεις 10-10 και το αλλαξεις σε 5-5 μπορεις να διπλασιασεις την ποσοτητα πορων που λαμβανεις.
 

DeletedUser

Στον net που έπαιζα λογαριασμό 1000 πόντων, είχα 400 ελαφριά και με 240 επιθέσεις σε μια ημέρα, έκανα 175.000 λεηλατημένα. Τώρα ο λογαριασμός αυτός έχει 1800 πόντους και 730 ελαφριά. Αλλά δεν έχω κάτσει να υπολογίσω πόσες επιθέσεις και λεηλατημένα πλεον κάνω. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να πάρω βραβείο λεηλατητή ημέρας. Αυτό το βραβείο απλά δείχνει ποιοι παίκτες είναι βαριά άρρωστοι και διαφωνώ απόλυτα με όλους όσους κάνουνε τρελά νούμερα επιθέσεων.

Το μυστικό είναι να βρεις τρόπο, να μπορείς να ρίχνεις συχνά μια πεντάλεπτη ματιά στο παιχνίδι. Έτσι κάνεις καλές λεηλατήσεις. Το νούμερο των επιθέσεων παίζει δευτερεύον ρόλο...

1)Όταν θα ξυπνήσεις το πρωι, θα στείλεις 1 ανιχνευτή και 7 εως 14 ελαφριά ανά χωριό. Τις αναφορές θα τις αφήνεις αδιάβαστες, εως ώτου αποκτήσεις ξανά ελαφριά στο χωριό σου. Εδώ θα κάνεις πάνω από 40 επιθέσεις.

2) Μόλις επιστρέψουνε κάποια ελαφριά, ανοίγεις την πρώτη αδιάβαστη αναφορά που πήρες και στέλνεις επίθεση με αυτά. Σκοπός σου εδώ είναι, όσα ελαφριά στείλεις, τόσα να γυρίσουνε πίσω με 80 πόρους το καθ' ένα.

3) Συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις το δεύτερο βήμα, μέχρι να σου τελειώσουνε τα ελαφριά. Οπότε θα φτάσεις κάποια στιγμή να έχεις 5 ελαφριά και να ανοίξεις μια αδιάβαστη αναφορά με 3000 πόρους μέσα. Σε αυτήν θα στείλεις 1 ανιχνευτή και τα 5 ελαφριά σου.

Μετά από μερικά λεπτά θα έχεις ξανά κάποια ελαφριά πίσω, θα επαναλάβεις τα βήματα 2 και 3. Μόνο που θα αρχίσουνε να ανακατεύονται οι αναφορές σου τώρα. Όταν θα ανοίγεις αναφορές που δεν έχουνε ανιχνευτή μέσα, θα στέλνεις 1 ανιχνευτή και 5 ελαφριά πχ.

Εαν απουσιάσεις από το παιχνίδι για πάνω από τρεις ώρες, θα ξεκινήσεις το φάρμινγκ σου, κάνοντας τα βήματα 1,2,3.
Εαν απουσιάσεις από το παιχνίδι λιγότερο από δυο ώρες, θα ξεκινήσεις το φάρμινγκ σου, κάνοντας τα βήματα 2,3.

Αυτός είναι ο μόνος υγιής και αποδοτικός τρόπος, να φαρμάρει κανείς. Παρακάτω θα δεις και μερικούς καμμένους και βαριά άρρωστους, να παραθέτουνε και τις δικές τους απόψεις, για το ιδανικό φάρμινγκ.

Εγώ πάντως θα κάνω το βήμα 1 το πολύ πέντε φορές σε μια ημέρα. Και μετά θα κάνω τα βήματα 2 και 3, αν βρω χρόνο, όσες περισσότερες φορές μπορέσω. Συνήθως όμως δεν καταφέρνω να στείλω τις επιθέσεις 2 και 3 μετά από όλες μου τις επιθέσεις 1.

Αυτοί που σημειώνουνε πολλές επιθέσεις, απλά κάνουνε την επίθεση 1 κάθε 20 λεπτά με 4 ελαφριά ολόκληρο το 24ωρο.
 

DeletedUser

Ερωτηση και απο εμενα, δεν εχω καταλαβει γιατι να στελνουμε τα ελαφρα 1-1 ή σε μικρες ποσοτητες και οχι ολα μαζι.

υ.γ.Ρε συ ανπαικταμπολ, κανε καναν οδηγο, λες λες λες, βαλτα ολα μαζεμενα να πορωθουμε και εμεις με τις ωρες ( δε το λεω ειρωνικα, σοβαρα το λεω)
 

DeletedUser

Κάθε επίθεση θα πρέπει να ταξιδεύει εως 2 ώρες μακριά το πολύ.

Αν έχεις 400 ελαφριά και τα μοιράσεις 5-5-5-5-5... θα κάνεις 80 επιθέσεις συνολικά:
Κάθε επίθεση θα μπορεί να λεηλατήσει 400 πόρους από το χωριό που θα χτυπήσει. Λογικά θα τους πάρει και θα περισσέψουνε πόροι μέσα στο χωριό. Γι' αυτό θα στείλουμε και 1 ανιχνευτή συνοδεία, για να ξέρουμε την επόμενη φορά πόσα ελαφριά θα χρειαστεί ακόμα να στείλουμε.

Μετά από τέσσερις ώρες θα έχουνε επιστρέψει όλα μας τα ελαφριά πίσω στο χωριό μας και θα έχουμε καθαρά 80 [οι επιθέσεις] x 400 [τα λεηλατημένα] = 32.000 το σύνολο των πόρων καθαρά.

Αν έχεις 400 ελαφριά και τα μοιράσεις 80-80-80-80-80... θα κάνεις 5 επιθέσεις συνολικά:
Κάθε επίθεση θα μπορεί να λεηλατήσει 6400 πόρους από το χωριό που θα χτυπήσει. Λογικά δεν θα τους βρει στο χωριό για να τους πάρει. Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω σε αυτό.

1)Όσα ελαφριά στέλνουμε, τόσα πρέπει να φέρνουνε πάντα πίσω 80 πόρους, χωρίς να έχει τόσο σημασία το ΠΟΥ θα τα στείλουμε. ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΕΛΑΦΡΙΩΝ ΑΝΑ ΧΩΡΙΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΤΑΔΕ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ
2)Κάθε χωριό παρράγει διαρκώς πόρους από τα ποράδικά του. Γι' αυτό θα πρέπει να τα χτυπάμε κατά διαστήματα ξανά και ξανά. ΣΥΧΝΕΣ ΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΝΩΣΕΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Υπάρχουνε πολλοί τρόποι, αρκεί να γίνεται όσο καλύτερο πάντρεμα αυτών των δύο..
 

DeletedUser26296

ευχαριστώ πολύ φίλε μου και εγώ αυτά κάνω αλλά το πρόβλημα μου είναι ότι έχω τις συν/νες μόνο από τα βάρβαρα του 30χ30 χάρτη μου!! αυτά τα βαράω 8+ φορές την μέρα με 4-4 ελαφριά και είναι πάντα σχεδόν άδεια.. πως μπορώ να πάρω και τις συν/νες από τα άλλα χωριά έτσι ώστε να έχω καλύτερα αποτελέσματα; αν το κάνω ένα ένα χειροκίνητα θα μου πάρει χρονιααααα

Υ.Γ με σκριπτ για τα βάρβαρα απο το wiki δουλεύω
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser21662

Έγραψε ο άρχοντας σήμερα...
Γράψε και πως στέλνετε η επίθεση εγώ που είμαι νοοβ δν ξέρω...
Κάνε και τον οδηγό για να μάθουμε τι να κάνουμε και εμείς οι άσχετοι
 

DeletedUser

Θα μπορούσες να μετονομάσεις το σκριπτ που χρησιμοποιεις σε "30x30". Και μετά να δημιουργήσεις ακόμα τέσσερα πανομοιότυπα σκριπτ (θα δεις τι θα τα κάνεις σε λίγο). Εν συνεχεία να πας στον χάρτη και να χαράξεις έναν νοητό σταυρό (όχι Χ). Σταυρό!

1)Χωρίς να κουνήσεις τον χάρτη, απομνημόνευσε τις συντεταγμένες του χωριού που βρίσκεται τέρμα επάνω και ακουμπάει τον σταυρό αυτόν (στο περίπου).
2)Μετά κάνε scroll up, μέχρι να μην φαίνεται αυτό το χωριό.
3)Ανοιξε σε νέο παράθυρο το ταχυδρομείο σου και πήγαινε να συντάξεις μήνυμα
4)Πήγαινε ξανά πίσω στον χάρτη. Φαντάσου πως ο χάρτης είναι ένα βιβλίο που το διαβάζεις, ξεκινώντας από την πρώτη σειρά πάνω και προχωράς προς τα δεξιά. Κράτησε πατημένο το ctrl και χρησιμοποιώντας την μέθοδο του διαβάσματος, κλικαρε σε κάθε βάρβαρο, ώστε να σου ανοίξει μια καρτέλα για κάθε χωριό.
5)Αυτό είναι το πιο βαρετό βήμα από όλα. Θα αντιγράφεις τις συντεταγμένες του χωριού από μια καρτέλα.. θα τις επικολλεις στο πρόχειρο που είχες ανοίξει στο τρίτο βήμα... θα κλείνεις την καρτέλα... νέα καρτέλα, αντιγραφή, επικόλληση, κλείσιμο... νέα καρτέλα, αντιγραφή, επικόλληση, κλείσιμο...
6)Μετά μπαίνεις στο δεύτερο σκριπτ "30x30"... σβήνεις όλες τις συντεταγμένες που είχε μέσα, βάζεις τις νέες και μετονομάζεις αυτό το σκριπτ σε "north".

Κάνεις την ίδια άλλες τρεις φορές για τα "east", "south", "west".
 

DeletedUser26296

αχα..ώστε μόνο έτσι γίνεται! Μάλιστα, κατάλαβα. ευχαριστώ πολύ φίλε μου
 

DeletedUser

Κάτι ακόμα που έχει να κάνει με το φάρμινγκ. Πρόκειται για το "στρώσιμο" των βάρβαρων, που ονομάζεται shaping (διαμόρφωση στα ελληνικά):

Αν αφήσουμε ένα χωριό ως έχει, η επόμενη του αναβάθμιση θα μπορούσε να ήταν στο επιτελείο, αγρόκτημα, οπλοποιείο, ξυλουργείο, λατομείο, σιδηρωρυχείο, στρατώνα, σταύλο, εργαστήριο, τείχος, αποθήκη, αγορά, κρυψώνα.

13 κτήρια, 3 εκ των οποίων είναι ποραδικά. Οπότε υπάρχει 23% πιθανότητα, η αμέσως επόμενη αναβάθμιση να γίνει σε ποράδικο.

Shaping είναι η διαμόρφωση που κάνουμε σε αυτό το ποσοστό, κάνοντας επαναλαμβανόμενα γκρεμίσματα σε όλα τα κτήρια, εκτός από ξυλουργείο, λατομείο, σιδηρωρυχείο, αγρόκτημα, αποθήκη, κρυψώνα, άγαλμα, μέρος συγκέντρωσης.

Οπότε τώρα τα μόνα κτήρια που μπορούνε να αναβαθμιστούνε, είναι τα 6 πρώτα και το επιτελείο. 42% οι πιθανότητες, για να αναβαθμιστεί κάποιο κτήριο πόρων.



Ερωτήσεις που μπορεί να ακολουθήσουνε.. και οι απαντήσεις τους:

Για ποιο λόγο να γκρεμίζει κανείς κτήρια στα βάρβαρα γύρω του;
Για να μην τα κατακτάει φυσικά. Τα βάρβαρα είναι μόνο, για να τα φαρμάρουμε.

Ο αριστοκράτης είναι το ισχυρότερο επιθετικό όπλο. Ποια είναι η ιδιότητα που τον κάνει τόσο ισχυρό;
Στέλνει ενεργούς παίκτες για ρεστάρτ. Μονάχα έτσι πρέπει να χρησιμοποιείται.
 

DeletedUser18282

αυτο δεν ειναι το trimming?? λεγεται και shaping?? δεν το ηξερα :/
 

DeletedUser26296

ευχαριστώ πολύ για όλα αδελφέ!! ήδη βελτίωσα κατά πολύ το φαρμινγκ μου
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Κορυφή