From HQ1 to 500 villages/Μετάφραση

  • Δημιουργός θέματος DeletedUser9649
  • Ημερομηνία έναρξης

DeletedUser9649

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί την μετάφραση ενός οδηγού ενός παίκτη του .net (Karmalot). Εδώ είναι το πρωτότυπο κείμενο.


ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ! ;)


Σας παρουσιάζω έναν οδηγό που έγραψα. Εϊναι υπό επεξεργασία, αφού πολλά πράγματα είναι συζητήσιμα και μερικές φορές αλλάζω άποψη ως προς το τι είναι καλύτερο. Πριν ξεκινήσω θα παρουσιάσω μερικά κατορθώματα που έχω κάνει παίζοντας αυτό το παιχνίδι. Ξεκίνησα να παίζω από τον Κόσμο 17 μόλις αυτός άνοιξε. Ακολουθεί ένας κατάλογος από όλους τους κάσμους που έχω παίξει.

W17
-Καλύτερη θέση: 1ος για έναν συνεχόμενο χρόνο
-Καλύτερη θέση ODA: 1ος
-Top 10 για 2 χρόνια
-Πρώτος που φτάνει τα 500 χωριά

W18
-Καλύτερη θέση: 1ος
-Καλύτερη θέση ODA: 1ος
-Πρώτο τραίνο, Κατέκτησα τον μεγαλύτερο παίκτη της #1 φυλής

W20
-Καλύτερη θέση: 7ος
-Καλύτερη θέση ODA: 1ος
-Πρώτο τραίνο

W35
-Καλύτερη θέση: 1ος
-Καλύτερη θέση ODA: 1ος
-Πρώτο τραίνο
-2η θέση σε ήπειρο που ήταν το 20% μου

W37
-Καλύτερη θέση: 3ος
-Καλύτερη θέση ODA: 1ος

W38
-Καλύτερη θέση: 8ος
-Καλύτερη θέση ODA: 1ος

W42
-Καλύτερη θέση: 3ος
-Καλύτερη θέση ODA: 1ος

W43
-Καλύτερη θέση: 2ος
-Καλύτερη θέση ODA: 1ος
-Top 3 σε δύο διαφορετικές ηπείρους

W44-Παίζω ακόμα
-Καλύτερη θέση: 2ος
-Καλύτερη θέση ODA: 4ος

Πρώτα θα ξεκινήσω με μερικά βασικά του παιχνιδιού. Είναι σημαντικό να καταλάβεται αυτές τις προτάσεις και να τις θυμάστε ενώ θα διαβάζετε αυτόν τον οδηγό.
-Πρέπει να είστε ενεργοί, όσο περισσότερο φαρμάρετε τόσο γρηγορότερα αναπτύσεστε: απλό.
-Μερικές φορές η κατάσταση χρειάζεται κάτι διαφορετικό. π.χ. εξισσορόπηση πόρων. Δεν μπορείτε να προβλέψετε τι ακριβώς θα πα΄ρετε από τις φάρμες σας, έτσι πριν είναι αδύνατο να πείτε ποια ορυχεία πρέπει να αναβαθμίσετε πρώτα. Πάντως αυτός ο οδηγός μία γενική ιδέα για τις περισσότερες θέσεις.
-Μόλις η πρωστασία αρχαρίων (ΠΑ) τελειώσει στην περιοχήσας πρέπει να είστε ο πρώτος που θα αδειάσει τα χωριά των ανενεργών. Για αυτό το να βιαστείτε να βγάλετε ΕΙ δεν είναι καλό γιατί δεν θα έχετε αρκετά για να αδειάσετε όλα τα χωριά των αντιπάλων. Για αυτό χρειάζονται μικρές ομάδες από λίγα τσεκούρια + δόρια για κάθε χωριό.
-Για την παραπάνω άποψη:
...-Η χρήση των δοριών = να παίρνουν πόρους για τα τσεκούρια.
...-Η χρήση των τσεκουριών = να υποστηρίζουν τα δόρια ώστε να μην πεθαίνουν
...-ένα ιδεατό σύνολο είναι κάπου 5-10 τσεκούρια και 10-25 δόρια αν χωριό, ανάλογα με το πόσο δραστήρια είναι η περιοχή.
...-Το ΕΙ είναι το πιο αποτελεσματικό από άποψη χρόνου και κόστους και για αυτό:
...-Τους πόρους που παίρνετε από το φαρμάρισμα με δόρια και τσεκούρια από τους ανενεργούς χρησιμεύουν για την εξερεύνηση του ΕΙ.
...-Μόλις έχετε το ΕΙ παράγετε μόνο ΕΙ. Αν δεν μππορείτε να παράγεται ΕΙ 24/7 τότε δεν παράγεται τίποτα άλλο.
...-Η χρήση του φαρμαρίσματος δόρια+τσεκούρια είναι το να μεγιστοποιείσετε την δυνατότητά σας να παράγετε ΕΙ. Το να πιέζεται το ΕΙ δεν μετράει σε αυτή την οικονομική πολιτική. Μόλις μπορείτε να παράγετε ΕΙ συνεχώς αρχείστε να παράγετε τσεκούρια μαζί με το ΕΙ σας και τίποτα άλλο, εκτός από αποθήκη και αγρόκτημα όταν χρειάζονται.
-Μόλις μπορείτε να παράγεται ΕΙ+τσεκούρια 24/7, μπορείτε να ανααβαθμίζεται τα άλλα κτήρια και να συνεχίσετε με την σειρά κτήσης. Η παραγωγή στρατού είναι το σημαντικότερο σε αυτό το παιχνίδι.
-Με ενεργό φαρμάρισμα θα παράγεται στρετεύματα χωρίς να αναβαθμίζεται τα ορυχεία.

Με αυτά που είπαμε, ας αρχίσουμε με τα διαφορετικά στάδια για μία ουρά κτήσης μέχρι την πρώτη μας κατάκτηση. Θα τα παραθέσω χωρίς σχόλια και παρακάτω θα τα σχολιάσω.

[SPOIL]Άγαλμα
Paladin
Αγρόκτημα>Πόροι
Επιτελείο 3
Στατώνες 1
Αμέσως δόρια
Αγρόκτημα>Δόρια>Πόροι
Επιτελειό 5
Οπλοποιείο 2
Τσεκούρια
Αμέσως τσεκούρια
Αγρόκτημα>Στατεύματα>Πόρους>Ίσως αγορά 1-2
Στρατώνας 5
Επιτελείο 10
Οπλοποιείο 5
Σταύλος 3
Αμέσως μόνο ΕΙ
Αγρόκτημα>Στρατεύματα
Ανιχνευτές
Κάντε λίγους ανιχνευτές
Άμεσα ΕΙ+τσεκούρια μόνο
Αγρόκτημα>Στρατεύματα
Αγορά 1-5 (ανάλογα με τις ανάγκες σας)
Πόροι μέχρι το επιτελείο να δουλευέι 24/7
Οπλοποιείο 10
Εργαστήριο 1
Κριοί
Κάντε άμεσα κριούς+ΕΙ+τσεκούρια
Αγρόκτημα>Στρατεύματα
Εργαστήριο 2
Οπλοποιείο 12
Καταπέλτες
Άμεσα ΕΙ+τσεκούρια+κριοί/καταπέλτες
Αγρόκτημα>Στρατεύματα
Επιτελείο 23-30
Σταύλος 10
Στρατώνας 10
Σταύλος 10
Στρατώνας 20
Αγορά 10
Αποθήκη 23/24
Αγρόκτημα 29-30
Οπλοποιείο 20
Ακαδημία
Άμεσα κτήστε ΕΙ+τσεκούρια+καταπέλτες/κριοί
Αγρόκτημα>Στρατεύματα
Σταύλος 20
Στρατώνας 25
Τείχος 20
Κάντε ένα τραίνο
διαλέξτε στόχο[/SPOIL]

Φτιάχνοντας μία βάση πόρων για τα δόρια

Βασικά ξεκινάτε το παιχνίδι αναβαθμίζοντας τους πόρους και φαρμάροντας με τον Paladin το κοντινότερο βαρβαρικό.

Πριν από κάθε πόρο θα τοποθετώ 2 νούμερα. Ο πρώτος θα είναι το κόστος σε πόρους αυτού του είδους του ορυχείου δια την αύξηση των πόρψν της παραγωγής ανά ώρα. Αυτό σημαίνει: Πόση ώρα θα χρειαστεί για το κτήριο να αναπληρώσει το κόστος του στον πόρο τον οποίο παράγει. π.χ. το ξυλουργείο στο 0 παράγει 5/ώρα. Στο 1 παράγει 30. Αυτό είναι μία αύξηση του 25 ξύλου ανά ώρα. Η αναβάθμηση κοστίζει 50 ξύλο που σημαίνει ότι θα χρειαστεί 2 ώρες για να το αναπληρώσει. Το δεύτερο νούμερο συνυπολογίζει όλους τους πόρους που ξοδεύτηκαν για την αναβάθμιση. π.χ. το ξυλουργείο στο 1 έχει συνολικό κόστος (50+60+40)=150/25=6. Άρα το ξυλουργείο θα αναφέρεται ως "02.00 06.00 Ξύλο 1" Σημειώστε πώς αυξάνονται κατά σειρά, αυτό δεν είναι παράνοια, λέγεται μαθηματικά!

[SPOIL]άγαλμα
Paladin
02,00 06,00 Ξύλο 1
02,00 06,20 Πηλός 1
02,80 08,40 Σίδερο 1
12,60 38,00 Ξύλο 2
12,60 39,20 Πηλός 2
13,00 39,67 Ξύλο 3[/SPOIL]

Σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού, εξαρτάται από το τι παίρνετε από τις λεηλασίες το πώς θα κάνετε τους πόρους σας. Η γενική ιδέα είναι να αποφασίσετε σε ποιον πόρο θα έχει μεγαλύτερη έλλειψη για την επόμενη αναβάθμηση. Όπως και να έχει, να θυμάστε ότι θα παράγετε δόρια άρα αυτό που θέλετε είναι το ξύλο να είναι περίπου 2 επίπεδα πα΄νω από τον πηλό και ο πηλός σας 2 επίπεδα πάνω από το σίδερό σας και ίσως να θέλετε να συνεχίσετε ακολούθως:

[SPOIL]16,33 49,83 Ξύλο 4[/SPOIL]
Τώρα πρέπει να ξεκινήσετε να παράγετε δόρια.

Επιτελείο 3, Στρατώνας 1

Αναβαθμίστε το επιτελείο σας στο 3 και κάντε στρατώνα. Θα χρειαστεί να στέλνετε τουλάχιστον 4 δόρια μαζί με τον Paladin σας για να δικαιολογείσετε την αποστολή δοριών και την καθυστέρηση που προκαλούν. Αν έχετε κάτω από 4 στείλτε μόνο τον Paladin.

Όσο πιο ενεργός είστε τόσο πιο πολλές φάρμες θα έχετε, βάρβαρα και μπόνους, και τόσο πιο πολλά δόρια θα φτιάχνετε. Θυμηθείτε, μόλις φύγει η ΠΑ από τους ανενεργούς παίκτες θα πρέπει να τους καθαρίσετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αυτό θα καθορίσει πόσα δόρια πρέπει να έχετε. Τα ανενεργά χωριά είναι αυτά που δεν έχουν μεγαλώσει από όταν δημιουργήθηκαν, και το μέγεθός τους θα καθοριστεί από την απόστασή σας από το κέντρο. Όσο γρηγορότερα μπορείτε να τα αδειάσετε τόσο περισσότερα ΕΙ θα μπορείτε να παράξετε και τόσο ταχύτερα θα μπορείτε να τα παράξετε στην Μετά-ΠΑ εποχή.

Μία αποθήκη 1 μπορεί να κρατήσει 3000 πόρους συνολικά. Αυτό σημαίνει 120 δόρια θα αδειάσουν μία αποθήκη σε μία επίθεση. Όμως 120 δόρια θα κοστίσουν 10800 πόρους. Άρα θα χρειαστείτε να στείλετε αυτά τα δόρια 3 φορές για να αναπληρώσουν το κόστος τους. Αλλά κάθε πόρος δεν είναι πραγματικά της ίδιας αξάς στην αγορά. Το ξύλο είναι το πιο ακριβό σε αυτή την φάση, άρα ας κοιτάξουμε τα επίπεδα ξύλου μας. Ένα δόρυ κοστίζει 50 ξύλο και κουβαλάει 25. Αν η απθήκη είναι γεμάτη τότε θα κουβαλήσει 8 1/3 ξύλο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε δόρυ πρέπει να τρέξει 6 φορές για να αναπληρώσει το κόστος του, άρα θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 20 δόρια ανά ανενεργό χωριό που αναμένετε να αδειάσετε στην μετά ΠΑ εποχή.. άρα αν έχετε 5 ανενεργά χωριά στην περιοχή σας, και είστε ο ενεργότερος θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 100 δόρια.

Μόλις δείτε πόσα δόρια χρειάζεστε πρέπει να σιγουρευτείτε ότι τα κάνετε μέχρι να κάνετε τσεκούρια. Πρέπει απλά να έχετε τσεκούρια πριν το τέλος της ΠΑ και ότι θα έχετε αρκετά για να υποστηρίξετε τα δόρια σας. Φαρμάρετε με τα δόρια σας σε ομάδες των 35 και τα υπόλοιπα με τον Paladin.

Κάνοντας βάση πόρων για τα τσεκούρια.

Φαρμάρετε και συνεχίστε να παράγετε δόρια συνεχώς και αν έχετε αρκετούς πόρους κάντε τις ακόλουθες αναβαθμίσεις:

[SPOIL]13,33 41,17 Πηλός 3
15,25 47,13 Ξύλο 5
16,83 51,67 Πηλός 4
17,40 52,80 Σίδερο 2
18,00 54,89 Ξύλο 6
19,10 59,80 Ξύλο 7[/SPOIL]

Τώρα πρέπει να είστε έτοιμοι να προχωρήσετε με τα τσεκούρια.

Επιτελείο 5, Στρατώνας 1, Οπλοποιείο 2

Μόλις ξεκινάτε να αδειάζετε ή έχετε αδειάσει όλες τις αποθήκες των κοντινών βαρβαρικών μπορείτε να ξεκινήσετε να ανακαλύπτετε τα τσεκούρια. Θυμηθείτε, ο στόχος σας είναι να έχετε τελειώσει αυτό το στάδιο πριν το τέλος της ΠΑ. Ίσως να θέλετε να παράγετε λιγότερα δόρια ή να παράγετε λιγότερους πόρους για να σιγουρέψετε ότι θα έχετε τσεκούρια πριν το τέλος της ΠΑ και αυτό εξαρτάται από την ενεργητικότητά σας.

Παράξτε 5 τσεκούρια ανά φάρμα και στείλτε τα με 10-25 δόρια για να αυξήσετε το νούμερο των χωριών που μπορείτε να χτυπήσετε.. Αρχίστε με 5 τσεκούρια και 25 δόρια αν η αποθήκη είναι γεμάτη. Μόλις η αποθήκη αδειάζει και έχετε περισσότερα τσεκούρια θα μειώσετε το νούμερο των δοριών για να μπορείτε να αυξήσετε τα χωριά που χτυπάτε. Σταματήστε να παράγετε τσεκούρια μόλις έχετε αρκετά για όλα σας τα δόρια.

Σημειώστε τα χωριά στην περιοχή σας και βεβαιωθείτε ότι οι ανενεργοί σας θα γίνουν φάρμες μόλις λήξει η ΠΑ τους και ότι έχετε τις απαραίτητες μονάδες για να τα καθαρίσετε άμεσα. Αυτες΄θα είναι λείες 100% άρα πρέπει να τις προγραματίσετε τέλεια. Αυτοί οι πόροι θα χρησιμοποιηθούν για την έρευνα του ΕΙ

Φτιάχνοντας μία βάση πόρων για το Ελαφρυ Ιππικό

Αν εξοικονομείτε πόρους πρέπει να αναβαθμίσετε τους πόρους σας έτσι:

[SPOIL]16,00 49,00 Πηλός 5
18,00 55,33 Σϊδερο 3
19,83 62,67 Ξύλο 8
22,17 69,17 Σίδερο 4[/SPOIL]

Εδώ ίσως να προσέξατε ότι ο πηλός 5 έπρεπε να αναβαθμιστεί πριν το Ξύλο 7 ανάλογα με την παραγωγή του/κόστος, αλλά σε αυτήν τη φάση στο παιχνίδι νιώθω ότι το ξύλο είναι πιο χρήσιμο λόγω της παραγωγής δοριών. Ξανά είναι θέμα των λαφύρων σας και ίσως παραλλαχτεί λίγο.

Σε αυτή τη φάση ίσως θέλετε να κάνετε μία αγορά και να εκμεταλευθείτε τις προσφορές εκεί. Προσπαθείστε να πάρετε τουλάχιστον 1,5 μερίδα για εσάς.

Αφορά 1
Αγορά 2


Σε αυτή την φάση του παιχνιδιού, ξανά ανάλογα με την λεία σας πρέπει να σκεφτείτε να κάνετε ΕΙ αλλιώς συνεχίστε εδώ:

[SPOIL]18,00 54,89 Πηλός 6
20,63 65,13 Σίδερο 5
21,29 67,71 Ξύλο 9
20,50 62,30 Πηλός 7
21,94 70,24 Ξύλο 10
22,78 78,78 Σίδερο 6
24,53 79,21 Ξύλο 11[/SPOIL]

Τώρα αναβαθμίσετετην αποθήκη σας στο 6 το επιτελείο στο 10, το οπλποιείο στο 5, τον στρατώνα στο5 και τον σταύλο στο 3

Επιτελείο 10 Στρατώνας 5 Οπλοποιείο 5 Σταύλος 3

Κατασκευάστε πρώτα το επιτελείο σας με τα τον στρατώνα και μετά το οπλοποιείο. Αυτό επειδή μπορεί να είστε ακόμα στην φάση δόρια/τσεκούρια αναλόγως με το πόσο ενεργοί ήσασταν στα φαρμάρισμα και το πόσες φάρμες υπα΄ρχουν στην περιοχή σας. Μετά τον στάυλο και ερευνείστε το ΕΙκαι μην εξερευνείτε τους ανιχνευτές.

Σταύλος 3

Βάλτε μερικά ελαφρά, μετά στείλτε τα να φαρμάρουν στις φάρμες σας ή σε νέους ανενργούς, όπου γίνεται. Μόλις έχετε φαρμάρει όλες σας τις φάρμες τότε ερευνείστε τους ανιχνευτές. Τους χρειάζεστε μόνο για να ανιχνεύσετε τα χωριά που δεν είστε σίγουροι ότι έχουν στρατό ή όχι και θέλετε να τα φαρμάρετε. Ένα άλλο αστείο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να ανιχνεύσετε κάθε χωριό στο 15*15 σας. Αυτό θα τους κάνει να καταλάβουν ότι είστε πολύ πιο μπροστά από αυτούς και μπορεί μερικοί να κα΄νουν επανεκίνηση μόνο από αυτό. Μην κάνετε τίποτα άλλο εκτός από ΕΙ αν δεν έχετε αρκετό στην ουρά που να διαρκεί μέχρι να τελειώσει ότι άλλο θέλετε να κάνετε π.χ. μην βάλετε στην ουρά 45 λεπτά τσεκούρια αν δεν έχετε τουλάχιστον 45 λεπτά ΕΙ και μην κάνετε τίποτα στο επιτελείο 45 λεπτών αν δεν έχετε 45 λεπτά ΕΙ και τσεκούρια τουλάχιστον. Φαρμάρετε με τα ΕΙ ποτέ μην σταματάτε να παράγετε ΕΙ

Φαρμάροντας τους Ανενεργούς.
ΣΗμειώστε τους παίκτες στο Tribal Wars Map για να δείτε αν οι παίκτες είναι ενεργοί. Δεν πρέπει να τραβήξετε την προσοχή άλλων παικτών να στον να σας επιτεθούν. Μην επιτεθείτε σε κανέναν ενεργό παίκτη στην περιοχή σας. Η ιδέα του φαρμαρίσματος με ΕΙ είναι να φαρμάρετε τους αντιπάλους σας και να τους καθυστερίτε επιτρέποντας σε εσάς να μεγαλώσετε ταχύτερα. Το να χάνετε στρατεύματα σε αυτή την φάση του παιχνιδιού πληγώνει μόνο εσάς και καθυστερεί την ανάπτυξή σας. Φαρμάρετε μόνο βάρβαρα και ανενεργούς.

Συνεχίστε να κάνετε αυτό το πράγμα μέχρι όλα τα φαρμαριζόμενα χωριά φαρμάρονται. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κάνετε ένα από τα δύο πράγματα, ξεκινάτε να φαρμα΄ρετε μακρύτερα ή ξεκινάτε να επιτήθεστε σε έναν παίκτη ενεργό. Η καλύτερη λύση εδώ είναι να αυξήσετε το σύνορα των φαρμών σας και να μην επιτεθείτε σε κάποιον άλλο παίκτη. Αυτό εξαρτάται από το πόσο ενεργός είστε και το πόσο γρήγορα μπορείτε να αναπτυχθείτε επειδή αν δεν χάνετε στρατεύματα αναπτυσεστε ταχύτερα από ότι αν χάνατε. Αλλά αν είστε περιορισμένοι σε αυτή την περιοχή πρέπει να επιτεθείτε σε έναν άλλο παίκτη για να τον εμποδίσετε να μεγαλώσει.

Δημιουργώντας περισσότερες φάρμες.

Αν πιστεύετε ότι πρέπει να επιτεθείτε σε έναν άλλο παίκτη για να συνεχίσετε να αναπτύσεστε τότε ξεκινείστε από τον παίκτη με τους λιγότερους πόντους και συνεχίστε ανοδικά.

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις του να επιτεθείτε σε έναν παίκτη.
-Όλα τα χωριά που μπορείτε να φαρμάρετε εντός του 15*15 σας φαρμάρονται από 2 ομάδες (μία που επιστρέφει και μία που πηγαίνει). και αν καθαρίσετε τον παίκτη θα έχετε πάλι αρκετά στρατεύματα για να συνεχίσετε να φρμάρετε όλες σας τις φάρμες και την φάρμα που μόλις δημιουργήσατε.
-Οι φάρμες σας στεγνώνουν επειδή κάποιος άλλος τις φαρμάρει.
-Θα έχετε τις λιγότερες απώλειες αν επιτεθείτε σε αυτόν τον παίκτη επειδή είτε θα είναι μία καλή φάρμα είτε επιτήθετε στις φάρμες σας και σας καθυστερεί..

Αφού έχετε ανιχνευτές, μπορείτε εύκολα να βρείτε το 3ο κριτήριο και να προχωρήσετε σωστά. Θυμηθείτε το κλειδί εδώ είναι να κάνετε ότι σας βοηθά να αναπτυχθείτε ταχύτερα πάντα. Το να χάνετε στρατεύματα σε αυτή την φάση του παιχνιδιού απλά θα σας καθυστερήσει, άρα αποφύγετε να επιτήθεστε σε παίκτες με κάθε κόστος: ειδικά σε εκείνους που πλησιάζουν τους πόντους σας. Παίκτες πάνω από εσάς ή ίσοι με εσάς θα είναι καλές φάρμες για το μέλλον ή και στόχοι προς κατάκτηση. Μόλις παράγετε ΕΙ 24/7 θα αναπτύσεστε ταχύτερα από αυτούς. Απλά αργεί αρχικά επειδή παράγετε μόνο μονάδες και όχι κτήρια, ενώ εκείνοι κάνουν κτήρια. Η ανάπτυξη και των δύο σας εκθέτει αλλά για εσάς η στροφή θα είναι πιο μαλακή.

Ελαφρύ Ιππικό για αριστοκράτες

Στρατώνες Επίπεδο 5, Τσεκούρια
Μόλις έχετε μονάδες να παράγονται στον σταύλο, ξεκινήστε να παράγετε τσεκούρια. Ποτέ μην σταματάτε Ποτέ!!!

Αγρόκτημα
Αυτό είναι το μόνο κτήριο που πρέπει να κτήζετε στο επιτελείο σας. Το αναβαθμίζετε μόνο όταν παράγετε μονάδες 24/7 ή όταν δεν έχετε άλλο χώρο στο αγρόκτημα. Παρατήρησα ότι ενώ ο σταύλος είναι 3 και ο στρατώνας 5 και το εργαστήριο 2, πρέπει να αναβαθμίζετε το αγρόκτημά σας όσο έχει ακόμα 100 ελεύθεερο χώρο. Μετά συνεχίστε με τις αναβαθμίσεις του επιτελείου σας.

Αποθήκη
Χτίστε το μόνο όποτε το χρειάζεστε. π.χ. αν το επόμενο κτήριο που θα χτίσετε είναι τόσο μεγάλο. Μόνο να την έχετε στο μέγεθος που χρειάζεστε για το επόμενο κτήριο, χρησιμοποιείστε την αγορά για να αποθηκεύετε παραπάνω πόρους αν κάποιος γεμίσει.

Αγορά 5
Μία αγορά στο 5 είναι καλή όταν ένας πόρος σας είναι πολύ ψηλά για την αποθήκη σας, ή αν έχετε πολύ χαμηλά κάποιον πόρο. Μην την αναβαθμίζετε πέρα από το 10 μέχρι να βγάλετε αριστοκράτες. Ίσως να μην χρειαστεί να την πάτε 10 πριν πα΄τε το οπλοποιείο 15.

Πόροι πριν των καταπελτών.
Θυμηθείτε, όταν αναβαθμίζετε τους πόρους σας να υπολογίζετε ποιο θα ήταν το όριο αν κατάσκευάζατε στο επόμενο επίπεδο κάθε πόρο. Μην κάνετε τίποτα άλλο εκτός από τους πόρους σε αυτή την φάση του παιχνιδιού. Το μόνο που πρέπει να κάνετε εκτός αυτού είναι να αναβαθμίζετε το αγρόκτημα και την αποθήκη όποτε χρειάζετε.

Συνεχίστε να αναβαθμίζετε τους πόρους σας μέχρι να έχετε το επιτελείο σας (10) να δουλεύει 24/7, Τυπικά αναβαθμίζω τους πόρους μου στο 14-11-17, αλλά ξανά αυτό εξαρτάται από τα λάφυρά σας.

Το ποιον πόρο θα αναβαθμίσετε αυτή την στιγμή εξαρτάται από τις λείες σας. Ακολουθεί ένας χρήσιμος ίνακας αναλύοντας αυξάνεται η αναλογία παραγωγής/κόστους. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να το χτίζετε έτσι απλά για να δείτε ποιος είναι πιο οικονομικός κάθε φορά. Το τι χτίζετε εξαρταται από τις λείες σας,

[SPOIL]000.00 000.00 Ξύλο 0
000.00 000.00 Πηλός 0
000.00 000.00 Σίδερο 0
002.00 006.00 Ξύλο 1
002.00 006.20 Πηλός 1
002.80 008.40 Σίδερο 1
012.60 038.00 Ξύλο 2
012.60 039.20 Πηλός 2
013.00 039.67 Ξύλο 3
013.33 041.17 Πηλός 3
015.25 047.13 Ξύλο 5
016.00 049.00 Πηλός 5
016.33 049.83 Ξύλο 4
016.83 051.67 Πηλός 4
017.00 052.78 Ξύλο 6
017.40 052.80 Σίδερο 2
018.00 054.89 Πηλός 6
018.00 055.33 Σίδερο 3
019.10 059.80 Ξύλο 7
019.83 062.67 Ξύλο 8
020.50 062.30 Πηλός 7
020.63 065.13 Σίδερο 5
021.29 067.71 Ξύλο 9
021.58 065.42 Πηλός 8
021.94 070.24 Ξύλο 10
022.17 069.17 Σίδερο 4
022.78 072.78 Σίδερο 6
023.43 070.86 Πηλός 9
024.41 070.65 Πηλός 10
024.53 079.21 Ξύλο 11
025.40 082.20 Σίδερο 7
026.33 086.17 Σίδερο 8
026.45 077.91 Ξύλο 12
027.63 083.05 Πηλός 11
027.93 092.71 Σίδερο 9
028.00 091.92 Ξύλο 13
028.53 095.94 Σίδερο 10
030.18 090.50 Πηλός 12
030.30 100.40 Ξύλο 14
031.68 107.89 Σίδερο 11
032.31 096.65 Πηλός 13
032.49 108.49 Ξύλο 15
033.91 117.09 Σίδερο 12
035.40 105.67 Πηλός 14
035.53 119.68 Ξύλο 16
035.58 086.08 Σίδερο 13
037.00 125.73 Ξύλο 17
038.23 135.63 Σίδερο 14
038.37 114.34 Πηλός 15
040.63 146.17 Σίδερο 15
041.11 140.93 Ξύλο 18
042.50 126.30 Πηλός 16
043.38 149.98 Ξύλο 19
044.10 160.83 Σϊδερο 16
044.79 132.85 Πηλός 17
045.56 168.56 Σίδερο 17
046.25 161.41 Ξύλο 20
050.22 188.44 Σίδερο 18
050.37 149.09 Πηλός 18
050.43 177.58 Ξύλο 21
052.55 200.02 Σίδερο 19
053.67 190.77 Ξύλο 22
053.75 158.81 Πηλός 19
055.60 214.75 Σίδερο 20
058.03 171.11 Πηλός 20
058.41 209.57 Ξύλο 23
060.12 235.64 Σιδερο 21
062.28 225.57 Ξύλο 24
063.48 252.49 Σίδερο 22
064.01 188.42 Πηλός 21
067.01 245.05 Ξύλο 25
068.53 276.70 Σίδερο 23
068.95 202.60 Πηλός 22
071.93 265.59 Ξύλο 26
072.49 297.08 Σίδερο 24
075.95 222.79 Πηλός 23
077.31 288.27 Ξύλο 27
077.37 321.94 Σίδερο 25
081.94 240.00 Πηλός 24
082.38 348.08 Σίδερο 26
083.05 312.79 Ξύλο 28
087.83 376.89 Σίδερο 27
089.23 260.95 Πηλός 25
089.44 340.27 Ξύλο 29
093.60 407.96 Σίδερο 28
095.88 368.49 Ξύλο 30
096.92 283.05 Πηλός 26
100.00 442.75 Σίδερο 29
105.42 307.45 Πηλός 27
106.34 478.34 Σίδερο 30
114.61 333.83 Πηλός 28
124.91 363.41 Πηλός 29
135.51 393.78 Πηλός 30[/SPOIL]

Αυτό είναι για όταν πρέπει να χτίσετε έναν πόρο:
-Ο χώρος του αγροκτήματός σας είναι αρκετός για να χτίσετε τον πόρο.
-Η αποθήκη σας είναι αρκετά μεγάλη
-Έχετε στρατεύματα στην σειρά στον στρατώνα και τον σταύλο σας.

Σημείωση- είναι καλό να μην περάσετε αυτά την φάση μέχρι να μπορείτε να παράγετε μονάδες στους σταύλους και τους στρατώνες σας ενώ είστε off ή κοιμάστε ή δουλεύετε κλπ κλπ. π.χ. Οι ουρές των σταύλων και των στρατώνων σας πρέπει να είναι μεγαλύτερες από τον χρόνο που είστε off.

Οπλοποιείο 10
Αναβαθμίστε το πέρα από το 5 μόνο όταν έχετε τους σταύλους και τους στρατώνες σας να δουλεύουν 24/7. παράλληλα αναβαθμίζετε μόνο Αγρόκτημα και αποθήκη.
Μην βάζετε στην ουρά τίποτα άλλο εκτός από αυτά τα τρί κτήρια.

Εργαστήριο 2
Μόλις το οπλοποιείο πάει επίπεδο 10, φτιάξτε το εργαστήριο στο 2. Ανακαλύψτε τους κριούς και ξεκινείστε την παραγωγή τους. Φτιάχνετέ τους συνεχώς μέχρι να μπορείτε να κάνετε καταπέλτες. Θα πρέπει να είναι κάπου 25-50 ή κάπου εκεί. Θα είναι αρκετοί για να ξεκινήσετε και θα είναι μέχρι να αρχίσετε να καθαρίζετε παίκτες που παίζουν ακόμα., τους οποίους δεν θα καθαρίσετε αν δεν έχετε όλους τους ανενεργου΄ς μέσα στο 20*20 σας στις φάρμες σας. Μόλις έχετε καταπέλτες θα χρειαστεί να επιστρέψετε στην παραγωγή κριών.

Οπλοποιείο 12
Θα χρειαστείτε λίγους καταπέλτες για να καθαρίσετε μερικούς παίκτες γύρω σας για να κάνουν επανεκίνηση ή να εγκαταλείψουν το παιχνίδι. Ανακαλείψτε τους καταπέλτες και κάντε κάπου 20-50 ή 75-100 αν αισθάνεστε πιο ασφαλής έτσι και αν νιώθετε ότι χρειάζεστε τόσους για να εξαφαίσετε τους γείτονές σας.

Επιτελείο 23
Μέχρι τώρα θα πρέπει να έχετε αρκετό ΕΙ και τσεκούρια για να αναβαθμίζετε το επιτελείο συνεχώς. Θυμηθείτε, να αναβαθμίζετε μόνο αυτό το κτήριο όταν οι στρατώνες 5 και οι σταύλοι 3 δουλεύουν 24/7 χωρίς να χάνετε χώρο στο αγρόκτημα και να φτάνουν οι αποθήκες σας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να αναβαθμίζετε τους πόρους σας ταχύτερα. Αν περνάτε περιόδους που έχετε την ουρά του επιτελείου άδεια επειδή δεν έχετε πόρους να γεμίσετε τις ουρές των στρατώνων και των σταύλων είναι επειδη αναβαθμίσατε το επιτελείο πολύ και θα μπορούσατε να είχατε αναβαθμήσει κάποιον πόρο στη θέση του. Συνεχείστε με αυτή την στρατηγική μέχρι να έχετε Επιτελείο τουλάχιστον 23. Όσο περισσότερο αναιβαίνει τόσο ταχύτερα θα χτίζετε και τόσο γρηγορότερα θα βγάλετε αριστοκράτες. Όμως όσο ψηλότερα πάτε τόσο πιο ακριβό γίνεται. Άρα το πόσο ψηλά θα πάτε το κτήριο αυτό εξαρτάται από το πόσο ενεργός είστε στο φαρμάρισμα. Εγώ το αναβαθμίζω στο 23-25. Στο 26 σώζει μόνο 5-10 ώρες ή κάπου εκεί. Απλά να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να κρατάτε την ουρά ενερή 24/7 αλλιώς ο χρόνος που σώζετε στην παραγωγή γίνετε σε παρπανίσιο χρόνο στην παραγωγή.

Ο κόσμος έχει ταχύτητα 1 που είναι αργό. Παρακάτω αγνοούνται οι αναβαθμήσεις αγροκτήματος, αποθήκης και πόρων, απλά ακολουθούν καποια νούμερα που πρέπει να θυμάστε:

Αρχίζοντας με ένα χωριό με.
Επιτελείο 10 Στρατώνας 5, Σταύλο 3 Οπλοποιείο 10, Αγορά 5
Αναβαθμίζοντας το επιτελείο σας στα κάτωθι επίπεδα, ακολκουθούμενο από Στρατώνες 20, Σταύλους 15 Εργαστήριο 2, Οπλοποιείο 20 + ακαδημία + αγορά 10 για να μπείτε στην μετά αριστοκράτη εποχή:

[SPOIL]HQ20 = 325.58 ώρες
HQ21 = 314.57 ώρες ~ 11.01 ώρες που σώθηκαν ~ +11.01 επιπλέον σωμένες ώρες
HQ22 = 304.78 ώρες ~ 20.80 ώρες που σώθηκαν ~ +9.79 επιπλέον σωμένες ώρες
HQ23 = 296.24 ώρες ~ 29.34 ώρες που σώθηκαν ~ +8.54 επιπλέον σωμένες ώρες
HQ24 = 289.01 ώρες ~ 36.57 ώρες που σώθηκαν ~ +7.23 επιπλέον σωμένες ώρες
HQ25 = 283.15 ώρες ~ 42.43 ώρες που σώθηκαν ~ +5.86 επιπλέον σωμένες ώρες
HQ26 = 278.74 ώρες ~ 46.84 ώρες που σώθηκαν ~ +4.41 επιπλέον σωμένες ώρες
HQ27 = 275.88 ώρες ~ 49.70 ώρες που σώθηκαν ~ +2.86 επιπλέον σωμένες ώρες
HQ28 = 274.69 ώρες ~ 50.89 ώρες που σώθηκαν ~ +1.19 επιπλέον σωμένες ώρες
HQ29 = 275.31 ώρες ~ 50.27 ώρες που σώθηκαν ~ -0.62 = χαμένος χρόνος[/SPOIL]

Τώρα ας υποθέσουμε ότι έχετε αγρόκτημα 25 την στιγμή που ολοκληρώσατε το επιτελείο, άρα θα πάτε το αγρόκτημά σας στο 29 για να έχετε χώρο. Ας υποθέσουμε ότι η αποθήκη σας είναι 18 (τόσο χρειάζεται για το επιτελείο 25) και θα χρειαστείτε αποθήκη 24 για να πάτε το αγρόκτημα στο 29. α΄ρα αγρόκτημα 25-29 και αποθήκη 18-24. Αγνοώ τα άλλα κτήρια γιατί δεν χρειάζονται για τον αριστοκράτη.

[SPOIL]HQ20 = 418.14 ώρες
HQ21 = 402.73 ώρες ~ 15.41 ώρες που σώθηκαν ~ +15.41 επιπλέον σωμένες ώρες
HQ22 = 388.74 ώρες ~ 29.40 ώρες που σώθηκαν ~ +13.99 επιπλέον σωμένες ώρες
HQ23 = 376.20 ώρες ~ 41.94 ώρες που σώθηκαν ~ +12.54 επιπλέον σωμένες ώρες
HQ24 = 365.16 ώρες ~ 52.98 ώρες που σώθηκαν ~ +11.04 επιπλέον σωμένες ώρες
HQ25 = 355.67 ώρες ~ 62.47 ώρες που σώθηκαν ~ +9.49 επιπλέον σωμένες ώρες
HQ26 = 347.81 ώρες ~ 70.33 ώρες που σώθηκαν ~ +7.86 επιπλέον σωμένες ώρες
HQ27 = 341.66 ώρες ~ 76.48 ώρες που σώθηκαν ~ +6.15 επιπλέον σωμένες ώρες
HQ28 = 337.34 ώρες ~ 80.80 ώρες που σώθηκαν ~ +4.32 επιπλέον σωμένες ώρες
HQ29 = 334.98 ώρες ~ 83.16 ώρες που σώθηκαν ~ +2.36 επιπλέον σωμένες ώρες
HQ30 = 334.73 ώρες ~ 83.41 ώρες που σώθηκαν ~ +0.25 επιπλέον σωμένες ώρες[/SPOIL]

Οι αριστοκράτες σας θα είναι διαθέσιμοι ταχύτερα αλλά αλλά μπορεί να καθυστερήσουν ανάλογα πάντα με το καθημερινό σας φαρμάρισμα. Το πόσο ψηλά πάει το επιτελίο σας εξαρτάται από το πόσους πόρους έχετε. Η βασική γραμμή είναι, είναι ταχύτερο αλλά ακριβότερο σε θέμα πόρων: αλλά αν οι πόροι είναι άφθονοι το βασικότερο είναι ότι μπορείτε να αποκτήσετε ταχύτερα αριστοκράτες. Αν δεςν μπορείτε να κράτατε το επιτελείο σας 24/7 απασχωλημένο με το κτήσιμο των στάλων και στρατώνων σας τότε θα πρέπει να αναβαθμίσετε τους πόρους για να συνεχίσετε Ξανά αναβαθμίστε το αγρόκτημά σας και την αποθήκη σας στη διάρκεια αυτής της φάσης. Θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να αναβαθμίσετε τους στρατώνες τους σταύλους και το οπλποιείο πριν το επιτελείο σε αυτή την φάση.

Κάποιοι λένε ότι είναι καλύτερα να αναβαθμίζουμε τους στρατώνες και τους σταύλους πρώτα για ταχύτερη παραγωγή στρατού αλλά αυτό δεν είναι σωστό.

Αρχικά, ας αγνοήσουμε το αγρόκτημα και την αποθήκη που χρειάζονται για τους αριστοκράτες. Επειδή αυτό θα καθυστερούσε τους αριστοκράτες σας το να αναβαθμίζετε τους στρατώνες/σταύλους σας πριν το επιτελείο 20+ επειδή θα έχετε μεγαλύτερη παραγωγή πόρων που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναβαθμίσετε το αγρόκτημα και την αποθήκη σας κατά την διάρκει της προ +20 επιτελείου φάσης. Αυτό θα σας κάνει να γλιτώσετε λιγότερο χρόνο από ότι να αναβαθμίζατε το επιτελείο σας και μετά το αγρόκτημα και την αποθήκη γιατί απλά θα ναβαθμίζετε τους σταύλους/στρατώνες σας.

Επίσης, Αγνοούμε τις αναβαθμίσεις πόρων, τείχους επιδή δεν απαιτούντια για την παραγωγή αριστοκρατών. Επίσης αγνοούμε και το εργαστήριο επειδή είναι άσχετο με τους αριστοκράτες. Εν τέλει μπορούμε να αγνοήσουμε τις αναβαθμήσεις της αγοράς και του οπλοποιείου γιατί θα γίνουν μετά τους στρατώνες/σταύλους ούτως ή άλλως.

Άρα οι μόνοι χρόνοι που θα υπολογιστούν θα είναι του επιτελείου των στρατώνων και των σταύλων.

Αρχίζοντας με επιτελείο 10 και τελειώνοντας με επιτελείο 23 σε συνεχή παραγωγή:
[SPOIL]Επιτελείο 10-Επιτελείο 23=31,09 ώρες
Προσθέστε Στρατώνες 5-Στρατώνες 20 σε επιτελείο 23= +29,18 ώρες
Σταύλοι 3-Σταύλοι 15 με επιτελείο 23= +37,11 ώρες

Σύνολο 97,38 ώρες[/SPOIL]

Τώρα ας δούμε ότι πάτε τους στα΄λυους 10 πριν πάτε το επιτελείο στο 23
[SPOIL]Σταύλοι 3-10 με επιτελείο 10=22,84 ώρες
Επιτελείο10-13=31,09 ώρες
Στρατώνες 5-20 με επιτελείο 23= +29,18 ώρες
Σταύλοι 10-15 με επιτελείο 23= +25,00 ώρες

Σύνολο 108,11 ώρες[/SPOIL]
10,73 ώρες διαφορά.

Αυτό σημαίνει ότι αν πάτε το επιτελείο σας τελευταίο ή ενδιάμεσα στην ουρά κτήσης και απλά πα΄τε τους σταύλους από το 3 στο 10, πέρα από τον παραπάνω χώρο στο αγρόκτημα και την αναβάθμιση της αποθήκης θα χρειαστείτε και στρατώνες που σημαίνει περισσότερος δαπανημένος χώρος στο αγρόκτημα πριν να πάει το επιτελείο 23. αυξάνοντας έτσι την διάρκεια. Και αυτό σημαίνει ότι για 10,73 ώρες θα παράγετε ΕΙ σε σταύλους 15 αντί για σταύλους (το πολύ) 10. Δεν χρειάζεται να αναφέρω χρόνους παραγωγής γιατί οι σταύλοι 15 παράγουν σαφώς περισσότερο ΕΙ από τους σταύλους 10.

Ξανά, αυτό ισχύει μόνο όταν μπορείτε να πληρώσετε 24/7 παραγωγή. Ο χρόνος που σώθηκε από τους στρατώνες και τους σταύλους θα μεταφραστεί σε περισσότερα στρατεύματα από ότι αν τα είχατε αναβαθμίσει στην αρχή. Και αυτό επειδή θα παράγετε μονάδες σε στρατώνες 20 + σταύλους 15 για περίπου 20 παραπάνω ώρες από ότι για 20 ώρες σε σταύλους 3 και στρατώνες 5 ή σε οποιοδήποτε επίπεδο κάτω από αυτά. Παράγοντας στρατεύματα σε μεγαλυ΄τερα και ταχύτερα κτήρια απλά σημαίνει περισσότερος στρατός στην εποχή πριν τον αριστοκράτη στον ίδιο όμως χρόνο. Οποιοσδήποτε δεν αναβαθμίζει το επιτελείο του σε αυτή την φάση αλλά τις μονάδες παραγωγής στρατού και έχει έναν αντίπαλο που αναβαθμίζει το επιτελείο του θα χάσει σίγουρα.

Σταύλοι 10
Αφού οι σταύλοι είναι το κύριο εργαλίο σας στο φαρμάρισμα θα θέλετε να τους αναβαθμίσετε στο 10 όσο το δυνατόν γρηγοράτερα.

Στρατώνες 10
Τώρα θα χρειαστεί να σχεδιάσετε πότε θα αρχίσετε να καθαρίζετε χωριά. Αναβαθμείσετε τους στρατώνες σας στο 10 για να αυξήσετε την αναλογία ΕΙ/τσεκούρια.

Αγορά 10
Το κτήριο είναι φθηνό και γρήγορο στο χτήσιμο. Το να πάτε την αγορά 10 εξαρτάται από το φαρμάρισμά σας. Μπορείτε μερικές φορές να το αποφύγετε αναβαθμίζοντας την μετά τους στρατώνες και τους σταύλους. Η αγορά μπορεί να σας βοηθήσει στην φάση του οπλοποιείου να αποθηκεύετε πόρους εκεί.

Σταύλοι 15
Αυτός είναι ο στόχος σας πριν τον αριστοκράτη. Φτάστε αυτό το κτήριο στο 15 για να παράγετε την εκαθαριστική με τον αριστοκράτη σας.

Στρατώνες 20
Μόλις έχετε τελειώσει με τους σταύλους σας πριν τον αριστοκράτη, θα θέλετε να αναβαθμίσετε τους στρατώνες σας τουλάχιστον στο 20, το 23 είναι ακόμα καλύτερο και πιο ιδανικό αλλά αυτό εξαρτάται από την ενεργητικότητά σας. Το να μεγιστοποιείτε τις δυνατότητες παραγωγής σας είναι σημαντικό καθώς όταν θα χρειαστεί να κατακτήσετε έναν παίκτη θα πρέπει να χάσετε κάποια στρατεύματα και πρέπει να είστε ικανοί να αναδημιουργήσετε τον στρατό σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα για τον επόμενό σας στόχο.

Αποθήκη 24/25
Αφού η παραγωγή σας είναι τόσο καλή θα χρειαστείτε τουλάχιστον αγρόκτημα 29 ή 30 πριν την ακαδημία, ανάλογα με το πόσο γρήγοροι είστε στην ουρά κτήσης. Το αγρόκτημα 29 θέλει αποθήκη 24 και το αγρόκτημα 30 θέλει αποθήκη 25. Αναβαθμείστε την πριν προχωρήσετε. Δεν θα έχετε κέρδος από το οπλποιπείο 13-20 πριν τον αριστοκράτη για αυτό αναβαθμείστε την αποθήκη σας.

Αγρόκτημα 29/30
Όπως είπα πριν θα χρειαστείτε αγρόκτημα 29/30 πριν τον αριστοκράτη για να στεγάσετε τα στρατεύματά σας. Χτίστε το πριν ξεκινείσετε το οπλοποιείο σας. Αν είστε σε κόσμο με τεχνολογίες ίσως θέλετε να να αναβαθμείσετε το οπλοποιείο σας αλλά δεν θα είναι δυνατό λόγω των ουρών παραγωγής και του μήκους των ουρών.

Τώρα που έχετε σταύλους 15 και στρατώνες 20-23 είναι η ώρα να πάτε το οπλοποιείο σας 20. Θυμηθείτε πρέπει να έχετε πάντα τις ουρές στρατευμάτων 24/7.

Ακαδημία
Μόλις έχετε παέι το Οπλποιείο σας 20, κατασκευάστε την ακαδημία σας και ξεκινήστε την παραγωγή αριστοκρατών και βρείτε ένα μεγάλο ζουμερό χωριό ενός παίκτη. Αν έχετε ακολουθήσει αυτήν την στρατηγική θα μπρείτε να κατακτήσετε οποιονδήποτε θέλετε, αν βέβαια δεν ακολουθούν και αυτοί την ίδια τακτική. Αν την ακολουθούν βρείτε κάποιον άλλο να κατακτήσετε και αντιμετωπίστε αυτόν αργότερα ή προσκαλέστε τον στην φυλή σας. Σε αυτή την φάση πρέπει να έχετε περίπου 200 φάρμες.

Το τείχος 20
Μόλις αρχίσετε να κατακτάτε χωριά θα θέλετε να αναβαθμίσετε το τείχος σας. Αυτός ο οδηγός είναι σχετικά με την κυριρχία στο 20x20 σας. Ακολουθώντας τον θα καταφέρετε να αναπτυχθείτε και να ξεκάνετε τους αντιπάλους που δεν θα κατακτήσετε. Τα τείχη είναι αμυντικά κτήρια και αφού αυτος ο οδηγός είναι επιθετικός και σχετικά με τον έλεγχο του χάρτη, δεν το χρειάζεστε. Τα τείχη είναι για να αυξάνουν τις αμυντικές σας δυνατότητες και δεν τα χρειάζεστε μέχρι να βρεθείτε σε άμυνα. Άρα πρέπει να αμύνεστε μόνο εναντίον των αριστοκρατών. Ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό θα είστε ο μεγαλύτερος παίκτης στο 20x20 σας και τις περισσότερες φορές στο 45x45 σας και δεν θα φοβάστε κανέναν. Θα είστε ο πρώτος στο 45x45 σας μέ ένα ολόκληρο τραίνο. Και θα κατακτήσετε το μεγαλυ΄τερο χωριό στο 45x45 σας το οποίο θα πρέπει να είναι επιθετικό. Όπως είπα παραπάνω, στις αναλογίες των χωριών, θα πρέπει να έχετε περίπου 3 επιθετικά πριν κάνετε το πρώτο σας αμυντικό. Αν είστε καινούργιος θα σας πρότεινα μία αναλογία 2/1, αλλά σας διαβεβαιώ ότι μία 3/1 αναλογία είναι αρκετά ασφαλής αν έχετε κυριαρχήσει στους αντιπάλους σας.

Ξύλο/Πηλός/Σίδερο 30
Τώρα πρέπει να αναβαθμίζετε τους πόρους σας στο 30. Είναι σημαντικό να μην καθηστερείτε καμία ουρά παρασκευής λόγω των νομισμάτων ή των πακέτων. Θα σας συμφέρει να παράγετε νομίσματα και αριστοκράτες μόνο αν έχετε αναβαθμήσει πρώτα τους πόρους σας. Όσο συντομότερα πάτε τους πόρους στο 30 τόσο πιο σύντομα θα έχετε την μέγιστη παραγωγή νομισμάτων από το χωριό σας.

Νομίσματα & Πακέτα
Ξανά, όπως προηγουμένως, τα νομίσματα και τα πακέτα έρχονται τελευταία.


Να επισημάνετε τυχών ορθογραφικά ή Γραμματικοσυντακτικά λάθη, έτσι ώστε να διορθωθούν.
 

DeletedUser

Ωραία έκθεση φένεται αλλά πολύ βαρετή να κάτσεις να την διαβάσεις...
 
Κορυφή