backtime & dodge

  • Δημιουργός θέματος Fairy Selena
  • Ημερομηνία έναρξης
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

DeletedUser

μπορει καποιος να μου εξηγησει τους ορους backtime & dodge?
 

DeletedUser

Καθώς η δική μας wiki δεν τα έχει ακόμα:

Γλωσσάρι.

Όσο για το backtime, αν δεν κάνω λάθος, είναι όταν στέλνεις τα στρατεύματά σου σε έναν αντίπαλο που μόλις σου έκανε επίθεση, τόσο γρήγορα ώστε να μην μπορέσει να βγάλει έξω τα στρατεύματά του, και κατά συνέπεια να του φας τα επιθετικά.

Τώρα αν κάνω λάθος ή αν έχει κανείς καλύτερη περιγραφή, ας με διορθώσει/συμπληρώσει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

DeletedUser

Καθώς η δική μας wiki δεν τα έχει ακόμα:

Γλωσσάρι.

Όσο για το backtime, αν δεν κάνω λάθος, είναι όταν στέλνεις τα στρατεύματά σου σε έναν αντίπαλο που μόλις σου έκανε επίθεση, τόσο γρήγορα ώστε να μην μπορέσει να βγάλει έξω τα στρατεύματά του, και κατά συνέπεια να του φας τα επιθετικά/αμυντικά.

Τώρα αν κάνω λάθος ή αν έχει κανείς καλύτερη περιγραφή, ας με διορθώσει/συμπληρώσει.


Ειναι σωστη η περιγραφη, μονο που στο backtime εχεις σαν στοχο κυριως τα επιθετικα κι οχι τα αμυντικα του αντιπαλου σου.
 

DeletedUser

dodge:ενω ερχεται η επιθεση βγαζεις τον στρατο σου εξω.τους λογους τους κρινεις εσυ.
backtime:βλεπεις τι μοναδα σου στελνει ο αντιπαλος υπολογιζεις ποση διαρκεια εχει απο το χωριο του για το χωριο σου μετα υπολογιζεις παλι τον χρονο ακριβως που θα γυρισει ο στρατος του στο χωριο και στελνεις επιθεση εσυ που να φτανει 1 δευτερολεπτο μετα την επιστροφη του στρατου του οπως ειπε ο κ.τερας:p συνηθως σε επιθετικα
 

DEATHWINNER

Δεινόσαυρος του forum
Βαθμολογία αντίδρασης
1
Και 1 sec φαντάσου ότι είναι μέτρια backtime :D
 

DeletedUser19816

BACKTIME ATTACK


Αυτός ο οδηγός φτιάχτηκε από τον Κυριάκο.

Τι είναι dodge:
το dodge είναι μια πολύ βασική τακτική που χρησιμοποιούν όλοι οι παίχτες στα αρχικά στάδια ανάπτυξης. Όταν δέχεσαι επίθεση το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να την αναγνωρίσεις.Στην περίπτωση που η επίθεση δεν είναι με ταχύτητα κριού-καταπέλτη, τότε πρέπει να βγάλεις έξω τα στρατεύματα και να καταναλώσεις όλους τους πόρους. Αυτό είναι το dodge.

Το backtime είναι μια ανεπτυγμένη τεχνική που χρησιμοποιούν οι επιθετικοί παίχτες κυρίως στην αρχή ενός server (λίγοι παίχτες χρησιμοποιούν την τακτική αυτή και στα επόμενα επίπεδα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και μετά)

Για να κάνεις όμως backtime πρέπει να είσαι πολύ ενεργός και φυσικά να έχεις τα επιθετικά στρατεύματα μέσα στο χωρίο σου τη σωστή στιγμή. (με αμυντικά στρατεύματα δεν μπορείς να κάνεις backtime).
Ας δούμε ένα σενάριο,
Δέχεσαι επίθεση με ταχύτητα κριού-καταπέλτη αποφασίζεις να αφήσεις ότι άμυνες έχεις μέσα στο χωριό και να βγάλεις έξω τα επιθετικά σου στρατεύματα, καταναλώνοντας φυσικά όλους τους πόρους (μπορεί να μην έχεις καθόλου άμυνες μέσα στο χωριό, τότε τα βγάζεις όλα έξω). Φτάνει λοιπόν η επίθεση και βλέπεις τι στρατεύματα έχει ο αντίπαλος (τουλάχιστον τα επιθετικά). Μπορεί φυσικά να έχεις κάποιες κατεδαφίσεις σε κτίρια σου, αλλά σκέψου ότι θα αποκτήσεις μια ολοκαίνουρια φάρμα. Καλό είναι να στείλεις και μία ανίχνευση για να είσαι σίγουρος για όλα τα στρατά του (τους ανιχνευτές τους στέλνουμε πάντα με έναν κριό ή καταπέλτη). Βλέπεις λοιπόν ότι ο αντίπαλος παίχτης μπορεί να σε αδειάσει – μπορείς όμως να τον αδειάσεις και εσύ. Αποφασίζεις λοιπόν να του κάνεις επίθεση. Σε υψηλό επίπεδο αυτή είναι και λάθος κίνηση. Αν στείλεις επίθεση θα κάνει και ο αντίπαλος dodge και είναι πιθανό να φας και backtime και να αναρωτιέσαι τι πήγε στραβά. Το θέμα λοιπόν είναι να τον καθαρίσεις. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να πετύχεις μέσα τα στρατεύματα του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρεις μέσα τα στρατεύματα του αντιπάλου αμέσως όταν επιστρέψουν από την επίθεση που σου έκανε.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνεις για να καταφέρεις να τον αδειάσεις 100%.
θα περιμένεις...
όταν κάνει λοιπόν επίθεση πάλι (είναι βέβαιο ότι θα ξανακάνει επίθεση) θα κάνεις τις εξής κινήσεις:
1)θα ανοίξεις ένα νέο παράθυρο όπου θα έχεις έτοιμη την επίθεση προς το χωριό του αντιπάλου με όλα τα επιθετικά σου στρατεύματα (δηλαδή θα είσαι στην καρτέλα που περιγράφει την επίθεση και έχει μόνο το κουμπάκι με το οκ για να σταλεί η επίθεση).
Προσοχή πρέπει η επίθεση που θα βάλεις να έχει ίδια ταχύτητα με την ταχύτητα της επίθεσης που στέλνει ο αντίπαλος.
2)Θα ανοίξεις ένα νέο παράθυρο που θα στέλνεις επίθεση όλα τα στρατά σου σε κάποιο διπλανό χωριό οποιοδήποτε ακόμη και βάρβαρο (πάλι πρέπει να είσαι στην καρτέλα που θέλει μόνο το οκ).
3)Περιμένεις μέχρι η επίθεση του να φτάσει στο 1 λεπτό (μπορείς και πιο πριν αλλά δεν αλλάζει και κάτι). Ακριβώς όταν φτάσει στο 1 λεπτό η επίθεση του αντιπάλου πηγαίνεις στο παράθυρο με την καρτέλα της επίθεσης προς το διπλανό χωριό και πατάς το οκ. (με opera απλά πατάς 2 και enter). Στέλνεις λοιπόν την επίθεση προς κάποιο χωριό.
4)Διαγράφεις την καρτέλα του νούμερου 2. Πηγαίνεις στην αρχική σου καρτέλα στο μέρος συγκέντρωσης και παρακολουθείς την επίθεση που έστειλες προς το διπλανό χωριό. Όταν αυτή φτάσει στα 30 δευτερόλεπτα ακριβώς πατάς ακύρωση. Και συνεχίζεις να είσαι στην ίδια καρτέλα.
5)Παρακολουθείς την ακύρωση της επίθεσης και όταν ακριβώς γυρίσουν τα στρατά σου αλλάζεις καρτέλα και πατάς οκ.

Έτσι λοιπόν πετυχαίνεις να στείλεις επίθεση στο ίδιο δευτερόλεπτο με το που επιστρέψουν τα στρατεύματα στο χωριό του αντιπάλου. Και τον καθάρισες.

Υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές και η πιο ενδιαφέρουσα είναι εκείνη που ο αντίπαλος στέλνει άριστο με την επίθεση...εκεί πρέπει να δουλέψουν τα χρονόμετρα. time calculator
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Κορυφή