άνοιγμα κόσμου 55 {ρυθμίσεις}

  • Δημιουργός θέματος DeletedUser33703
  • Ημερομηνία έναρξης
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

noesis

ex CM
InnoGames
Βαθμολογία αντίδρασης
211
Όλες οι ρυθμίσεις που μπαίνουν για πρώτη φορά υποτίθεται ότι μπαίνουν σαν δοκιμαστικές όπως πολλές ρυθμίσεις που μπήκαν για πρώτη φορά και στη συνέχεια έμειναν όπως {εκκλησίες , επίπεδα φυλών πιο πρόσφατα} ή και ρυθμίσεις που μπήκαν δοκιμαστικά και δεν ξανά μπήκαν όπως {πχ τα στρατόπεδα στον κ9 ή στον κ33 που δεν είχε πάλαντιν }

Τα παρατηρητήρια εξ αρχής μπήκαν λοιπόν σαν δοκιμαστική ρύθμιση , έπειτα το παρατηρητήριο καθιερώθηκε ως βασικό κτίριο του παιχνιδιού και μάλιστα είχε δηλώσει ο mad μέσα από ανακοίνωση του ότι είχε πάρει τελεσίγραφο από την εταιρία πως τα παρατηρητήρια δεν γίνεται να βγουν και θα ισχύουν σε κάθε κόσμο , και μετά από τη δυσαρέσκεια της κοινότητας η διαχείριση επέλεξε να βγαίνουν και κόσμοι χωρίς παρατηρητήρια .
Μάλιστα στην Ελλάδα είχα κάνει εγώ την πρόταση να υπάρχει δυνατότητα να βγουν τα παρατηρητήρια ανά κόσμους λόγω του ότι υπάρχουν παίκτες που θέλουν τα παρατηρητήρια αλλά υπάρχουν και πολλοί περισσότεροι παίκτες που δεν τα θέλουν ως ρύθμιση .


Αν και δεν αμφισβήτησα τα γραφόμενά σας, ευχαριστώ για την ιστορική αναδρομή περί παρατηρητηρίων και όλες τις πληροφορίες εν γένει.

Δοθείσης ευκαιρίας, επιτρέψτε μου να αναφέρω ορισμένα γενικά πράγματα που ισχύουν για το άνοιγμα και τις ρυθμίσεις των κόσμων. Πρώτα απ' όλα όμως να ξεκαθαρίσω πως όσα θα αναφέρω παρακάτω, τα βρήκα να ισχύουν από τον Γενάρη του '18 που ανέλαβα. Οτιδήποτε μεσολάβησε μεταξύ 06/2014 και 01/2018 (χρονικό διάστημα κατά το οποίο απλά αντικαθιστούσα τον mad όταν απουσίαζε καθώς ήμουν σε άλλα projects της Εταιρείας), δεν το γνωρίζω στο ακέραιο επομένως δεν μπορώ να εκφέρω ιδία άποψη και δεν υιοθετώ καμία άποψη.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις:
1. Οι σημαίες είναι πάντα ενεργές στους κόσμους.
2. Η ακαδημία είναι πάντα με νομίσματα. Πακέτα επιτρέπονται μόνο σε HP ή ειδικούς επετειακούς κόσμους και εφόσον έχει δώσει το οκ η Εταιρεία.
3. Οι ρυθμίσεις του HP και όσων servers διαθέτουν speed, είναι αποκλειστική απόφαση του/της CoMa της κάθε κοινότητας. Για τον .gr συγκεκριμένα, ο HP μπορεί να έχει μέχρι 4:1 ταχύτητα ή οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό που το γινόμενό του δεν ξεπερνά το 4 (πχ 2:2 ή 1.2:3.3 κλπ).
4. Αντιθέτως, οι ρυθμίσεις των "κανονικών" κόσμων είναι καθαρά ελεγχόμενες από την Εταιρεία.
5. Η ταχύτητα κόσμου:μονάδας βασίζεται σε κυκλική εναλλαγή προκαθορισμένων ρυθμίσεων. Μικρές διαφοροποιήσεις επιτρέπονται κατόπιν άδειας.
6. Paladin με όπλα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά σε κόσμους. Ούτε καν σε HP ή speed (όπου έχει).
7. Παρατηρητήρια, δεξιότητες Paladin και σάρωση είναι υποχρεωτικά. Μπορεί να απενεργοποιείται 1 από τις 3 ρυθμίσεις ανά ένα συγκεκριμένο κύκλο κόσμων. Για τον .gr μπορεί να απενεργοποιείται αυτή η μία ρύθμιση ανά 3 κόσμους.
8. Τοξότες, εκκλησίες, τεχνολογίες, νυχτερινή προστασία, προστασία αρχαρίων, όριο fake, όριο μελών φυλής κλπ άλλες ρυθμίσεις, είναι στην κρίση του εκάστοτε CM που γνωρίζει καλύτερα την Κοινότητά του. Και αυτές οι ρυθμίσεις πρέπει να εγκριθούν από την Εταιρεία προτού ανακοινωθούν.
9. Οι ρυθμίσεις του κ51 που άνοιξε τον Γενάρη, μου ήρθαν έτοιμες από την Εταιρεία. Δεν γνωρίζω εάν αποφασίστηκαν εξ αρχής από την Εταιρεία ή βασίστηκαν σε πρόταση του mad. Σε αυτές τις ρυθμίσεις υπήρχε παρατηρητήριο και έτσι έμεινε εφόσον έτσι είχαν εγκριθεί.
10. Στον κ52 που μπορούσα να κάνω πρόταση για τις ρυθμίσεις του, δεν είχε παρατηρητήρια. Οι λόγοι που δεν είχε είναι α) γιατί οι 3 προηγούμενοι κόσμοι είχαν και β) εφόσον είχα το δικαίωμα να ζητήσω να μην έχουν, το ζήτησα.
11. Οι ρυθμίσεις premium είναι by default ενεργές παντού. Εξαιρέσεις υπάρχουν στον .de και τον .pl καθώς και σε συγκεκριμένους κόσμους επιμέρους servers που αποφασίζει η Εταιρεία.

Όσον αφορά τις "δοκιμαστικές ρυθμίσεις" και τα "χαρακτηριστικά".
Ως παίκτες δεν έχετε πρόσβαση σε δοκιμαστικές ρυθμίσεις. Πρόσβαση σε δοκιμαστικές ρυθμίσεις έχουν μόνο οι CMs και σε ορισμένες περιπτώσεις συγκεκριμένα μέλη Ομάδων που θα προταθούν από τους CMs. Το αν μια δοκιμαστική ρύθμιση φτάσει να γίνει χαρακτηριστικό και να την δείτε οι παίκτες στο παιχνίδι, έχει αρκετό δρόμο μπροστά της.
Από τη στιγμή που κάτι βγαίνει στο παιχνίδι και είναι διαθέσιμο στους παίκτες (όπως η μεγάλη πολιορκία που θα μπει στον κ55), είναι χαρακτηριστικό του παιχνιδιού. Το κάθε πότε θα χρησιμοποιείται κάποιο χαρακτηριστικό, εξαρτάται αποκλειστικά από την Εταιρεία. Μπορεί να το αφήσει στην κρίση του κάθε CM (όπως ισχύει αυτή τη στιγμή με το σενάριο κλεισίματος του κάθε κόσμου), μπορεί να το κάνει υποχρεωτικό (σαν το παρατηρητήριο με option απενεργοποίησης ανά συγκεκριμένους κόσμους).
Μικρές λεπτομέρειες (και ενδεχομένως ανούσιες για κάποιους) αλλά καλό είναι να έχουμε μια κοινή ορολογία για να συνεννοούμαστε πιο εύκολα.

Βάσει των ανωτέρω λοιπόν, δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος "ευθύνεται" που υπάρχει δυνατότητα να βγαίνουν κόσμοι σε όλους τους servers χωρίς παρατηρητήρια. Μπορεί να είναι κάποιος από την Εταιρεία που το αποφάσισε, μπορεί και να έγινε από πρόταση παικτών του .gr ή από πρόταση παικτών άλλων servers ή ακόμη και από πρόταση των CMs. Εύσημα πάντως δεν μπορώ να δώσω σε κανέναν, γιατί δεν γνωρίζω που πρέπει να αποδοθούν. Το μόνο που με ενδιαφέρει και κρατώ είναι πως εφόσον ως CM έχω τη δυνατότητα να ζητήσω κόσμους χωρίς παρατηρητήριο, θα το κάνω.
Αν για κάποιους λόγους πρέπει να αλλάξω τη σειρά και να βγουν 4 σερί κόσμοι με παρατηρητήριο για να μην έχει κάποιος που τον περιμένουν οι παίκτες (πχ κόσμος Σεπτεμβρίου) πάλι θα το κάνω. Δεν θα ζητήσω καλοκαιρινό κόσμο χωρίς παρατηρητήριο μόνο και μόνο γιατί είναι τρίτος στη σειρά.


Αυτά τα ολίγα.
 

Zen Master

Δεινόσαυρος του forum
Βαθμολογία αντίδρασης
583
Διαβάζοντας προσεχτικά τις ρυθμίσεις κατάλαβα οτι τις βγάζουν προφανώς άτομα που -λογικα- δεν έχουν ξαναπαίξει το παιχνίδι και δεν έχουν αίσθηση του τι γινεται.

Απο το πρόσφατο παράδειγμα του κ48 που είχε παρατηρητηρια-όριο φεικ φάνηκε οτι τέτοιο κόσμοι με ισοδύναμες φυλές είναι ιδιαίτερα προβλέψιμοι και φαινόταν απο τα πλάνα της κάθε φυλής που ελάχιστα χωριά επαιρνε η μία είτε η άλλη πλευρά.
Ολα αυτά σε κόσμο με ταχύτητα 1,7 αν δεν κάνω λάθος με πλάνα κάθε εβδομάδα και απο τις 2 πλευρές.Τώρα σε ταχύτητα 1-1 τα πλάνα αναγκαστικά θα αργούν να βγουν 1 κάθε 1,5 εβδομάδα την καλύτερη των περιπτώσεων, οπότε σε περίπτωση ισοδύναμου κόσμου θα διαρκέσει πάρα πολύ και θάναι βαρετός.

Βέβαια η ρύθμιση με 20 μέλη σε κάθε φυλή και οχι βοήθειες εκτός αυτής είναι καλή σαν ρύθμιση αλλά ο συνδιασμός όλων των προηγουμένων κάνει το κόσμο κάκιστο. Εκτός αν η φυλη σου έχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας οπότε οι ρυθμίσεις δεν θα παίξουν μεγάλο ρόλο :p:p:p.

Τέλος πάντων η θεωρία απο τη πράξη έχει μεγάλη διαφορά οπότε αναμένουμε :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Λάθος άτομα στις λάθος θέσεις, κάτι απο τη πραγματική ζωή μου θυμίζει αυτό :confused::confused::confused:
 

Φυγας

Δεινόσαυρος του forum
Βαθμολογία αντίδρασης
62
Ζεν εισαι λατρεια
.... την βασιλεια

κακηστες οι ρυθμισες αν και δεν μπορουσε να γινει κατι διαφορετικο μιας και ηρθαν ετοιμες
σε τετοιους κοσμους σημασια εχει ο ογκος των φυλων, μιας και ειναι πολυ δυσκολο να χασεις το πλεονεκτημα χωριων.
 

Tribal Troubles

Δεινόσαυρος του forum
Βαθμολογία αντίδρασης
507
Πάντα με το άνοιγμα του Δημοτικού σχολείου ανοίγει και ένας κόσμος για ηλικίες 5 -12 ή για όσους αρνούνται να μεγαλώσουν .Ιδανικές καταστάσεις και για μεσήλικες που τρώνε παντόφλες .

Η Μαο θα μπει σίγουρα ,με σήμα το μυστρί γιατί θα πάει να χτίσει .

Το θετικό είναι ότι ο επόμενος θα είναι πιο γρήγορος .και μάλλον θα έχει πακέτα για τσακπινιά .
 

DeletedUser33703

Οσο περναει ο καιρος η εταιρια προσπαθει να κανει ξεκαθαρα το παιχνιδι pay to win και οσο βρισκει θυματα παιρνει πατηματα και βγαζει κοσμους εκτρωματα οπως ο κ55.
Κανονικα ολη η Ελληνικη κοινοτητα πρεπει να αντιδρα και να κατακρινει τετοιους κοσμους που προσβαλλουν τη νοημοσυνη μας .
Αναμενουμε τον κ56 λοιπον και περιμενουμε συμμετοχη εκει για ενα ανταγωνιστικο παιχνιδι.
 

Tribal Troubles

Δεινόσαυρος του forum
Βαθμολογία αντίδρασης
507
Με μια εβδομάδα διάφορα είχαν ανοίξει ο κ4 και ο κ5 .gr με μια μικρή διάφορα στις ρυθμίσεις ,και οι δυο πήγαν πολύ καλά.

Στο κ4 μπηκαν μεσαίες φυλες ( τυπου Φ με τα τριτεταρτα ξαδερφια του,ενας μπατζανάκης του ,και ο συμπεθερος του κουνιαδου της γειτόνισσας του ,ενω στο κ5 μπηκαν ολοι οι καμμενοι και αν δεν επαιζες 24 ωρες σου ερχοταν εμαιλ ,οι χωρικοι σε περιμενουν .
 

DeletedUser29311

Με μια εβδομάδα διάφορα είχαν ανοίξει ο κ4 και ο κ5 .gr με μια μικρή διάφορα στις ρυθμίσεις ,και οι δυο πήγαν πολύ καλά.

Στο κ4 μπηκαν μεσαίες φυλες ( τυπου Φ με τα τριτεταρτα ξαδερφια του,ενας μπατζανάκης του ,και ο συμπεθερος του κουνιαδου της γειτόνισσας του ,ενω στο κ5 μπηκαν ολοι οι καμμενοι και αν δεν επαιζες 24 ωρες σου ερχοταν εμαιλ ,οι χωρικοι σε περιμενουν .


Δεν είχαν μικρή διαφορά στις ρυθμίσεις αδερφέ ο κ4 ήταν ο πρώτος κόσμος που το φανάρι έδινε άμυνα στους καταπέλτες και ο Κ5 ήταν ο πρώτος κόσμος με εκκλησίες.
Πράγματα καινούργια για εμάς και μπήκαν πολλοί για να δοκιμάσουν τις νέες ρυθμίσεις του παιχνιδιού.
 

DeletedUser35840

Πράγματα καινούργια για εμάς και μπήκαν πολλοί για να δοκιμάσουν τις νέες ρυθμίσεις του παιχνιδιού.


και πολυ καλα εκαναν τοτε ετσι πρεπει αλλα οπως βλεπουμε σημερα προσπαθουν καποιοι να αποφυγουν τις νεες ρυθμισεις (το τροπο με τον οποιο πρεπει να κερδισει μια φυλη στον κ55 ασ πουμε) επειδη μαλλον φοβουνται το <<καινουργιο>> και γι αυτο προσπαθουν να τον υποβιβασουν ως κοσμο τον 55.....
 

theotsak21.

Δεινόσαυρος του forum
Βαθμολογία αντίδρασης
705
Βγηκαν οι ρυθμισεις του 55. Δοκιμαστικες απο την εταιρια για το νεο κλεισιμο. Για μενα οι χειροτερες ρυθμισεις που εχουν μπει ποτε σε κοσμο 1-1,παρατηρητηρια,οριο φεικ,20 μελη ανα φυλη. Μονο κατι αμπαλοι και ασχετοι σαν τους ΜΑΟΜΑΟ που θελουν να βλεπουν τις εισερχομενες με χρωμα μπαινουν σε τετοιους κοσμους επειδη δεν θα μπει καμια αλλη σοβαρη φυλη
 

DeletedUser35840

τουλαχιστον οι αμπαλοι και οι ασχετοι σαν τους μαο δεν ειναι κωλοτουμπες οταν λενε θα μπουν σε εναν κοσμο μπαινουν δεν κανουν πισω οταν ακουν οτι θα εχει κατι το καινουργιο για το .gr σαν καποιους καποιους ονοματα δεν λεμε οικογενιες δεν θιγουμε......
 

theotsak21.

Δεινόσαυρος του forum
Βαθμολογία αντίδρασης
705
Αλλος ενας διπλος λογαριασμος που δεν ξερουμε ποιος εισαι. Ωραια πραγματα
 

DeletedUser35556

μα δεν ειναι οτι ειναι κατι το καινουργιο καταλαβαινεις τι σου λεει παραπανο οι ρυθμισεις δεν ειναι καλες....η να στο γραψουμε με βοηθητικο λεξικο?
 

Ο Τουριστας

Ενεργό Μέλος
Βαθμολογία αντίδρασης
33
Καλησπερα και απο εμενα, βλεπωντας τις ρυθμισεις του κ55 θα συμφωνησω απολυτα με τους προλαλεισαντες οτι ειναι αρκετα ασχημες ρυθμισεις προφανως δοκιμαστικες για το νεο τροπο κλεισιματος του κοσμου οι οποιες δεν συναδουν σε καμια περιπτωση με εξυπνη στρατιγικη και το υψηλο παικτικο επιπεδο των παικτων καθως υπαρχουν τα παρατηρητηρια και πολυ αργη ταχυτητα κοσμου.Αυτο ειναι μειων για την φυλετικη κοινοτητα
Απο την αλλη ομως ποιοι θα μπουν ?
Μηπως αυτοι που φοβουνται ?
Μηπως αυτοι που δεν βγηκαν ποτε να υποστηριξουν κατι παρα μονο με ψευτικους λογαριασμους στο εξτερναλ ?
Μηπως αυτοι που δεν μπορουν να παιξουν χωρις τα παρατηρηρια και θελουν να βλεπουν χρωματισμενες επιθεσεις ?
Μηπως οι ΜΑΟ ΜΑΟ ?
 

Tribal Troubles

Δεινόσαυρος του forum
Βαθμολογία αντίδρασης
507
Οταν παιζεις με την Μαο μαο ειναι σαν παιζεις συνεχεια την πρωτη πιστα .

Τι εγινε Μαοπαντοφλακιδες θελετε αντιπαλο?

Θα κατεβασω εγω τις Αμαζονες και με δυο απλες στρατηγικες κινησεις παιρνω τον κοσμο με το που θα ανοιξει
Α. θα κανω 5 ακαδημιες σε καθε ηπειρο και θα αφησω ελευθερα τα βαρβαρα?
Β.Θα σταματησουμε για ενα μηνα τα εξοδα στην μανικιουριστα και θα ριξουμε ολα αυτα τα λεφτα στις αναβαθμισεις και θα κλεισουμε πριν προλαβετε να βγαλετε ελαφρυ.
Προμπλεμ?

Κατι παρομοιο κανετε και εσεις και μετα βγαζετε γλωσσα .Αν θες να γινει νουμπας γίνεσαι ευκολα ,παικτης δεν γίνεσαι, με οσο ευκολες ρυθμισεις και αν σου βαλουν .
 

DeletedUser13738

Βρε παιδιά τσακώνεστε για το τι θα κάνει η μαο χωρείς την μαο ???

Πότε ασχοληθήκαμε εμείς με της ρυθμίσεις ενός κόσμου ??

Πότε κοιτάξαμε αν μας συμφέρει να μπούμε η όχι ??

Δεν το κάναμε ακόμα και όταν μας προκαλέσατε , και θα το κάνουμε τώρα ??

Μας βολεύει η εποχή και αυτό μας είναι αρκετό , όλα τα υπόλοιπα τα κοιτούν αυτοί που Μάθανε


να κλαίγονται ..

Για να τελειώνουμε λιπών . σε ένα κόσμο που όλοι έχουν της ίδιες ευκαιρίες αλλά και δικαιώματα όποιος γουστάρει μπαίνει και παίζει . οι άλλοι ας κάτσουν να παρακαλούν να τους φτιάξουν ένα κόσμο στα μέτρα τους μήπως τον κερδίσουν .. μήπως ..
 

Ο Τουριστας

Ενεργό Μέλος
Βαθμολογία αντίδρασης
33
Τα βρε πες τα σε κανεναν που χαφτει μυγες ... Οι περισσοτεροι γνωριζουν πως μπαινετε σε κοσμο που ειναι στα μετρα σας γτ και ο 56 θα ανοιξει ιδια εποχη παλι απλα 1 μηνα αργοτερα , οποτε παλι δικαιολογιες μας λετε , επισης υπαρχει πηγη μεσα στην ηγεσια σας που λεει πως η ΜΑΟ ΜΑΟ δεν μπορουν να παιξουν χωρις παρατηρητηρια και ειδικα σε γρηγορους κοσμους.
Οποτε ? Βαση αυτων των στοιχειων μηπως φοβαστε και ψαχνετε καθε ειδους δικαιολογια ?
Οσο για το οτι εχουν ιδιες ευκαιριες και δικαιωματα γελαω απλα γτ οταν εσυ θα ριξεις τα 300-500 ευρω και 2χιλιαρικα σε εναν κοσμο που ειναι ακριβως για τα μετρα σας , δηλαδη για νουμπαδες που τους αρεσουν τα χρωματιστα σπαθακια ναι προφανως θα αποκτησεις ενα πλεονεκτημα και ισως κλεισεις κοσμο και μετα θα βγεις να κοκορευτεις οτι εισαι καλυτερος.Εγω το λεω 'ΜH ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ'

Θα μπορουσατε να εχετε αποψη κλπ οταν θα μπειτε σε εναν αντρικο κοσμο οπου κυριαρχουν τα σκιλλς και τα στρατηγικα σημεια του παιχνδιου. Μεχρι τοτε πηγαιντε στον 55 να παιξετε με τα βαρβαρα δεν ειστε για πολλα πολλα.Α και μην ξεχασετε να βγαλετε παρατηρητηρια και χασετε κανα χωριο και γελαμε εμεις εδω περα.
 

noesis

ex CM
InnoGames
Βαθμολογία αντίδρασης
211
Εφόσον έχετε αναγάγει την αγένεια σε καθημερινότητα, συνεχίστε έτσι να δούμε στο τέλος αν θα μείνει κανένας που θα μπορεί να σχολιάσει στο forum.

Για αρχή θα διαγράφονται οι αναρτήσεις και μερικές μέρες αποκλεισμός. Αν το επιζητήσετε, περνάμε και στο παιχνίδι.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Κορυφή