άνοιγμα κόσμου 55 {ρυθμίσεις}

  • Δημιουργός θέματος DeletedUser33703
  • Ημερομηνία έναρξης
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

DeletedUser33703

Μιας και θα ανοίξει ο 55 τον Σεπτέμβρη και έχουν ακουστεί ότι θα μπουν καλά ονόματα και καλές φυλές {που αυτό το βλέπουμε σπάνια}δηλαδή βλέπουμε έναν στους δέκα κόσμους να είναι καλός .
Θα ήταν καλό να βγει ένας κόσμος old school με ρυθμίσεις όπως κόσμοι πριν τον κ20 , και είπα να ανοίξω αυτό το topic για συζήτηση διότι είδα πρόσφατα τον γαλλικό κ50 να ανοίγει πριν 1 μήνα και να είναι χωρίς παρατηρητήρια και χωρίς ανταλλακτήριο , και αυτές οι 2 ρυθμίσεις είναι που έχουν καταστρέψει το παιχνίδι σύμφωνα με τους περισσότερους , οπότε θεωρώ ότι εφόσον έγινε στη Γαλλία είναι εφικτό να γίνει και στην Ελλάδα.

Ας Βγει ένας κόσμος με αυτές τις 2 ρυθμίσεις και πιστέψτε με ότι η εταιρία δεν χάνει αλλά θα έχει και κέρδος , και θα δούμε πάλι έναν κόσμο που θα φέρει στο παιχνίδι νέα τροπή και θα προσελκύσει το ενδιαφέρον και σε παλαιότερους παίκτες που έχουν σταματήσει αλλά και σε νέους παίκτες , κανένας δεν θα ήθελε να χάσει έναν τέτοιο κόσμο .

Το παιχνίδι σιγά σιγά πεθαίνει τουλάχιστον στη χώρα μας , βοηθήστε το παιχνίδι να ξανασταθεί στα πόδια του .
 

theotsak21.

Δεινόσαυρος του forum
Βαθμολογία αντίδρασης
705
Ειλικρινα αυτο θα ηταν οτι καλυτερο να ανοιξει ενας κοσμος που να μετραει το σκιλ και μονο.Και θα ηταν ωραιο να εφαρμοστει στον 55 εναν κοσμο που θα μπουν δυνατες φυλες
 

Φυγας

Δεινόσαυρος του forum
Βαθμολογία αντίδρασης
62
επισης στον γαλλικο υπηρχε και αποσταση μεταξυ των χωριων και πολλα βαρβαρα και στον αγγλικο περιπου 1 στους 2 κοσμους ειναι χωρις παρατηρητηριο αν δεν κανω λαθος
Δεν νομιζω να ειναι δυσκολο να κανετε ενα κοσμο χωρις ανταλλακτηριο και παρατηρητηριο , αρκη να ακουσετε τις προτασεις των παικτων
 
Τελευταία επεξεργασία:

noesis

ex CM
InnoGames
Βαθμολογία αντίδρασης
211
Είναι πολύ νωρίς να ξεκινήσει από τώρα η συζήτηση των ρυθμίσεων του κ55 και οι λόγοι είναι οι εξής δύο:

1. κατά 90% οι ρυθμίσεις του κ55 είναι ήδη έτοιμες από αρχές Μαΐου. Όπερ σημαίνει πως όταν οριστικοποιηθεί η ημερομηνία που θα ανοίξει ο κόσμος, θα ανακοινωθούν και οι ρυθμίσεις που ήδη βγάλαμε και θα μπορείτε να εκφράσετε τις όποιες παρατηρήσεις/προτάσεις έχετε ως παίκτες ή/και ως φυλές. Αυτό που μπορώ να πω στην παρούσα φάση, είναι πως δεν θα έχει Παρατηρητήρια.
2. βάσει μια ενημέρωσης που ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα, ενδέχεται οι κόσμοι του Σεπτεμβρίου να έχουν νέο σενάριο κλεισίματος. Η έως τώρα τακτική είναι οι κόσμοι που έχουν νέες λειτουργίες/δυνατότητες να είναι αργοί και να ανοίγουν τον ίδιο μήνα σε όλους τους servers. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει αυτό το νέο σενάριο να ολοκληρωθεί από πλευράς προγραμματιστών, να περάσει από δοκιμές closed beta και μετά να ανοίξουν οι κόσμοι. Σε τέτοιους κόσμους, δυστυχώς, κανένας CoMa και καμία Κοινότητα δεν έχει λόγο στις ρυθμίσεις. Έρχονται έτοιμες και με γεια μας.

Αν ισχύσει το σενάριο 1, θεωρώ πως δεν θα υπάρξουν πολλές ενστάσεις ως προς τις ρυθμίσεις. Εάν όμως ισχύσει το σενάριο 2, χάσαμε όλοι μαζί για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Γι' αυτό είπα πως είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσει η όποια συζήτηση για τις ρυθμίσεις του 55. Μετά τις 20-25 Αυγούστου πιστεύω θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και τότε μπορούμε να κάνουμε την όποια συζήτηση θέλετε.
 

DeletedUser33703

Το θέμα είναι πως αν βγουν οι ρυθμίσεις τότε η όποια συζήτηση είναι άσκοπη διότι δεν θα μπορούν να αλλάξουν .
Δεν γίνεται η Ελληνική διαχείριση να κάνει ένταση για έναν τέτοιο κόσμο;
 

noesis

ex CM
InnoGames
Βαθμολογία αντίδρασης
211
Επειδή μάλλον δεν ήταν κατανοητά αυτά που έγραψα, πάμε ακόμα μία, ευελπιστώντας αυτή τη φορά να μην υπάρξουν παρανοήσεις.

Αν ισχύσει το σενάριο 1, πάνω στις ρυθμίσεις που έχουν βγει από τον Μάϊο θα μπορείτε να κάνετε τις όποιες προτάσεις θέλετε είτε ως παίκτες είτε ως φυλές. Δεν έγραψα κάπου πως οι ρυθμίσεις θα είναι οριστικές και τελικές. Μόνοι σας το συμπεράνατε αυτό. Αυτό ως επί το πλείστον είναι απάντηση στο διαγραμμένο σχόλιο του @Φυγας

Αν ισχύσει το σενάριο 2, πάμε με τις ρυθμίσεις που θα βγάλει η Εταιρεία μαζί με το νέο σενάριο κλεισίματος. Εκεί δεν μπορεί να γίνει τίποτα και από κανέναν.
 

EristikosOPC

Δεινόσαυρος του forum
Βαθμολογία αντίδρασης
140
Παίδες και ο νετ 100 είναι χωρίς παρατηρητήρια και ανταλλακτήριο και μειώσεις κτιρίων κτλ και λέγανε ότι θα μπει η σάρα και η μάρα και τελικά είναι απλά ένας μεγάλος (σχετικά) ελληνικός σαν τον 22 πχ.

Μη νομίζετε ότι θα γίνει η μεγάλη επιστροφή παιχτών αν ανοίξει τέτοιος κόσμος.

Επίσης εκτός από Sol ποιοί άλλοι έχει ακουστεί ότι θα μπουν;
 

Φυγας

Δεινόσαυρος του forum
Βαθμολογία αντίδρασης
62
Οπως ειπες θα ξερουμε τις αποφασεις τελος Αυγουστου, το ερωτημα ειναι ομως αν θα υπαρχει χρονος να υποθουν καποιες προτασεις και να υπαρχει και χρονος να πανε αυτες οι προτασεις στην εταιρια.....
 

Φυγας

Δεινόσαυρος του forum
Βαθμολογία αντίδρασης
62
Παίδες και ο νετ 100 είναι χωρίς παρατηρητήρια και ανταλλακτήριο και μειώσεις κτιρίων κτλ και λέγανε ότι θα μπει η σάρα και η μάρα και τελικά είναι απλά ένας μεγάλος (σχετικά) ελληνικός σαν τον 22 πχ.

Μη νομίζετε ότι θα γίνει η μεγάλη επιστροφή παιχτών αν ανοίξει τέτοιος κόσμος.

Ειναι πολυ λογικο να μην εμπαιναν αυτοι που τους βολευε το πρεμ...
 

DeletedUser35557

Ειναι πολυ λογικο να μην εμπαιναν αυτοι που τους βολευε το πρεμ...
Εννοεί πως στα εξωτερικά φόρουμ γινόταν χαμός πως θα μπουν παίχτες από .net W1 και τα σχετικά και κατέληξε να είναι ένας μικρός για τον σέρβερ κόσμος.

Και η απώλεια παρατηρητηρίου απλά κάνει πιο χρήσιμους τους ρουφιάνους οι οποίοι έχουν κάνει μεγαλύτερη ζημιά.
 

DeletedUser32716

Απο οτι βλεπω θα παιχτει το σεναριο 2 με το καινιουργιο συστημα κλεισιματος , σωστα ?

Το χωρις παρατηρητηρια το εχεις στο 1 μονο. Αρα με το καινιουργιο συστημα κλεισιματος θα υπαρχουν και παρατηρητηρια ?
 

noesis

ex CM
InnoGames
Βαθμολογία αντίδρασης
211
Απο οτι βλεπω θα παιχτει το σεναριο 2 με το καινιουργιο συστημα κλεισιματος , σωστα ?

Το χωρις παρατηρητηρια το εχεις στο 1 μονο. Αρα με το καινιουργιο συστημα κλεισιματος θα υπαρχουν και παρατηρητηρια ?


Βασικά όλοι οι κόσμοι όλων των servers θα είναι με το 2ο σενάριο. Για τον .gr αυτό σημαίνει πως ο κ55 θα ανοίξει το 2ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και θα έχει τις ίδιες ρυθμίσεις που θα έχουν και οι κόσμοι που θα ανοίξουν 22-23 Αυγούστου, δηλαδή: 1:1, με παρατηρητήρια, με τοξότες, με σημαίες, χωρίς εκκλησίες, με νέο σύστημα paladin, με σάρωση, με όριο fake, με βάρβαρα μέχρι 2.000 και το νέο σενάριο κλεισίματος aka η μεγάλη πολιορκία (όσοι είχαν επαφή με speed, είναι κάτι παρόμοιο με το king of the hill). Το μόνο που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη είναι το όριο μελών φυλής (20 ή 40).
Οι ρυθμίσεις που είχαν εγκριθεί στις αρχές Μαΐου για τον κόσμο του Σεπτεμβρίου (εκτός απροόπτου) μεταφέρονται για τον κ56. Αν δεν τις αλλάξουν τελευταία στιγμή όπως έγινε τώρα, ο κ56 θα είναι το ακριβώς αντίθετο του κ55. Αυτήν την ενημέρωση έχω αυτή τη στιγμή, αυτή σας μεταφέρω.

Μέσα Ιουνίου που μας ενημέρωσαν πως έχουν στα σκαριά ένα νέο σενάριο κλεισίματος, ήταν ελάχιστοι οι CMs που πίστευαν πως θα μπει στους κόσμους του Σεπτεμβρίου. Και μέσα σε αυτούς ήμουν κι εγώ. Δυστυχώς όμως όλοι όσοι το πιστεύαμε τότε, διαψευστήκαμε πανηγυρικά. Την προηγούμενη Παρασκευή που επιβεβαιώθηκε πως όλοι οι κόσμοι του Σεπτεμβρίου θα είναι με το νέο σενάριο και δεδομένου πως θεωρούσα και θεωρώ λάθος να ανοίξει κόσμος τον Σεπτέμβρη με ταχύτητα 1:1, ζήτησα να ανοίξει ο κ55 με το νέο σενάριο αλλά να είναι με τις ρυθμίσεις που είχαν εγκριθεί το Μαΐο. Άκυρο #1. Ο λόγος είναι πως θέλουν οι κόσμοι να είναι ενιαίοι για να βγάλουν πιο εύκολα στατιστικά και συμπεράσματα για το νέο αυτό σενάριο. Μετά το πρώτο άκυρο ζήτησα να συμπεριληφθεί ο κ55 στους πρώτους κόσμους που θα ανοίξουν (να ανοίξει δηλαδή 22-23 Αυγούστου και όχι Σεπτέμβρη) έτσι ώστε να ανοίξει πιο νωρίς ο κ56. Άκυρο #2. Ο κ54 έχει σχεδόν ένα μήνα που άνοιξε και δεν θέλουν να ανοίξει τόσο σύντομα ο επόμενος κόσμος.
Θα μου πείτε τι σας νοιάζουν όλα αυτά; Ενδεχομένως τίποτα, γιατί απλά εσείς περιμένατε έναν κόσμο να παίξετε. Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή. Έχετε κάθε δίκιο να διαμαρτυρηθείτε για τις ρυθμίσεις του κ55 και ήδη έχω πει στην Εταιρεία πως θα υπάρξουν αντιδράσεις. Δυστυχώς όμως και λυπάμαι που το λέω, δεν μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα για να αλλάξω αυτή την κατάσταση. Αυτό το σετάκι ρυθμίσεων μου ήρθε, αυτό θα έχει ο κ55. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας ζητήσω συγγνώμη για τον κόσμο που θα βγει τον Σεπτέμβρη και ευελπιστώ οι ρυθμίσεις του κ56 να μη σας απογοητεύσουν. Ενδεχομένως η συγγνώμη μου να μην αξίζει τίποτα και να μην έχει καμία σημασία για εσάς. Είναι όμως το μοναδικό που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή και έχω υποχρέωση να το κάνω.


Διευκρίνιση: αυτό που έγραψα σε προηγούμενη απάντησή μου σε αυτό το θέμα για τις ρυθμίσεις του κ56 (πλέον) πως θα έχετε άποψη σαν Κοινότητα, συνεχίζει να ισχύει. Όταν έρθει η ώρα, θα ανακοινωθούν οι ρυθμίσεις που πήραν έγκριση τον Μάιο και από 'κει και πέρα θα μπορείτε να κάνετε τις όποιες προτάσεις θέλετε είτε ως φυλές είτε ως παίκτες. Εάν υπάρξουν προτάσεις από μέρους σας, θα μπουν σε ψηφοφορία εδώ στο forum και αυτό που θα ψηφίσετε, αυτό θα μπει τελικά στον κόσμο.
Πότε θα γίνει αυτή η διαδικασία; Περίπου 20 μέρες πριν το άνοιγμα του κ56. Πότε θα ανοίξει ο κ56; Δεν υπάρχει ενημέρωση αυτή τη στιγμή.
 

theotsak21.

Δεινόσαυρος του forum
Βαθμολογία αντίδρασης
705
Τ ενδεχομενο να ανοιξουν 2 κοσμοι μαζι οπως ειχε γινει με τον 11 και τον 12 μαζι δεν γινεται?
Για πρωτη φορα στο γρ δεν ειναι ενεργη καποια premade φυλη και ουτε απο σεπτεμβρη θα ειναι με τετοιες ρυθμισεις, απο το κακο στο χειροτερο δηλαδη. Ειναι οριστικο αυτο που ειπατε και δεν μπορει να αλλαξει ουτε με την πιεση της κοινοτητας?
 

DeletedUser33703

Οκ κανένα θέμα λοιπόν , μιας και ο 55 έχει πολύ κακές ρυθμίσεις ευελπιστώ να μη κάνει το λάθος να μπει καμιά σοβαρή φυλή .
Παρατείνουμε το ραντεβού μας στον 56 λοιπόν αν και εφόσον οι ρυθμίσεις είναι ικανοποιητικές .
Χαίρομαι που έχουμε να κάνουμε με μία συζητήσιμη διαχείριση που ασχολείται με τους παίκτες της κοινότητας και κάνει τις προβλεπόμενες κινήσεις .
 

noesis

ex CM
InnoGames
Βαθμολογία αντίδρασης
211
Τ ενδεχομενο να ανοιξουν 2 κοσμοι μαζι οπως ειχε γινει με τον 11 και τον 12 μαζι δεν γινεται?
Για πρωτη φορα στο γρ δεν ειναι ενεργη καποια premade φυλη και ουτε απο σεπτεμβρη θα ειναι με τετοιες ρυθμισεις, απο το κακο στο χειροτερο δηλαδη. Ειναι οριστικο αυτο που ειπατε και δεν μπορει να αλλαξει ουτε με την πιεση της κοινοτητας?

Ταυτόχρονο άνοιγμα δύο κόσμων έχουν μόνο οι .de και .pl πλέον και κανένας άλλος server. Η μοναδική φορά που έγινε στον .gr ήταν με τους κ11-κ12 και δεν πρόκειται να ξαναγίνει (και αυτό ήταν μέσα σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν τον .gr και ξεκαθαρίστηκαν τον Μάιο). Ακόμη όμως και να γινόταν, δεν έχει νόημα να γίνει. Ας είμαστε όμως ειλικρινείς: όταν θες να πάρεις feedback για μια καινούρια ρύθμιση που βάζεις στο παιχνίδι, δεν θα ανοίξεις ταυτόχρονα έναν αργό και έναν γρήγορο κόσμο, γιατί είναι πασιφανές πως η μεγαλύτερη πλειοψηφία θα μπει στον γρήγορο και δεν πρόκειται να πάρεις το feedback που θες από τον αργό .
Αυτό τώρα με την έξτρα πίεση της κοινότητας. Να μεταφέρω πως είναι λάθος απόφαση; Πως αντιδρά η Κοινότητα; Πως προσωπικά δεν συμφωνώ να ανοίξει αργός κόσμος τον Σεπτέμβρη που όλοι περιμένουν να μπουν; Τα έκανα ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή. Να μην περάσω στον κ55 τις ρυθμίσεις που μου στείλανε και να περάσω αυτές που εγκρίθηκαν τον Μάιο; Θα το δουν πριν το άνοιγμα των προεγγραφών και θα τις αλλάξουν. Στην καλύτερη εγώ θα κερδίσω μια προειδοποίηση για αθέτηση όρων συμβολαίου, στην χειρότερη μια απόλυση για αθέτηση όρων συμβολαίου, αλλά ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν μ' εμένα, ο κ55 θα έχει τις ενιαίες ρυθμίσεις. Βρείτε μου λοιπόν τρόπο και δεν έχω κανένα πρόβλημα να γίνει.

Το μόνο που ίσως μπορεί να γίνει, είναι να επισπευσθεί το άνοιγμα του κ56. Να ανοίξει δηλαδή στο πρώτο γκρουπ κόσμων και όχι στο δεύτερο όπως είναι αυτή τη στιγμή ο .gr. Χοντρικά μιλώντας, να ανοίξει ένα 20ήμερο νωρίτερα. Και πάλι όμως δεν μπορώ να υποσχεθώ πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί:
- δεν έχει βγει ακόμη το πρόγραμμα με τις ημερομηνίες ανοίγματος των επόμενων κόσμων,
- κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσοι κόσμοι θα είναι ανοιχτοί με το άνοιγμα του κ55 ή 20-30 μέρες μετά το άνοιγμά του,
- μπορεί να αποφασίσουν να προσθέσουν στο παιχνίδι διαστημόπλοια και να πάει και ο κ56 με 1:1. Πέραν της πλάκας, δεν έχω καμία πληροφόρηση για προσθήκη και άλλου, νέου, χαρακτηριστικού στο παιχνίδι μέχρι και το τέλος του έτους. Αυτά που τρέχουν αυτή τη στιγμή είναι ο επανασχεδιασμός ενός event (ο οποίος έχει σχεδόν τελειώσει και θα βγει live μέχρι τέλος του μήνα) και η ενοποίηση των Κανονισμών για όλους τους servers. Αν τον άλλο μήνα προκύψει κάτι καινούριο, ειλικρινά δεν το γνωρίζω αυτή τη στιγμή.
 

DeletedUser33703

Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το θέμα της ταχύτητας ,ούτως η άλλος οι αργές ταχύτητες είναι και πιο τεχνικές ταχύτητες {προσωπικά μου αρέσει καλύτερα το 1-1} .
Το θέμα όλων είναι τα παρατηρητήρια μία ρύθμιση που μπήκε υποτίθεται δοκιμαστικά και δεν αρέσει σε κανέναν αλλά συνεχίζει και θωρείτε βασική ρύθμιση . Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να υπάρχει ακόμα μία τέτοια ρύθμιση που δεν ευχαριστεί την πλειοψηφία της κοινότητας .
 

theotsak21.

Δεινόσαυρος του forum
Βαθμολογία αντίδρασης
705
Ελπιζω να ειναι εφικτο οπως στην Γαλλια τουλαχιστον ο 56 να μην εχει ουτε ανταλλακτηριο ουτε παρατηρητηριο, πιστευω η εταιρια να κατανοησει οτι εδω και χρονια υπαρχει μια μεγαλη δυσαρεσκεια απο τους παιχτες του gr, καθως μετα τον 42(2 πανε τωρα) δεν εχει ανοιξει αλλος κοσμος με καλες ρυθμισεις και η κοινοτητα μενει συνεχως δυσαρεστημενη και σταματανε ολο και περισσοτεροι παιχτες
 

noesis

ex CM
InnoGames
Βαθμολογία αντίδρασης
211
Το θέμα όλων είναι τα παρατηρητήρια μία ρύθμιση που μπήκε υποτίθεται δοκιμαστικά και δεν αρέσει σε κανέναν αλλά συνεχίζει και θωρείτε βασική ρύθμιση . Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να υπάρχει ακόμα μία τέτοια ρύθμιση που δεν ευχαριστεί την πλειοψηφία της κοινότητας .

Αυτό πως τα παρατηρητήρια είναι δοκιμαστική ρύθμιση, τώρα το διαβάζω πρώτη φορά. Δεν ξέρω ποιος και που το είπε, και δεν αμφισβητώ πως μπορεί και να ειπώθηκε κάπου, αλλά οι οδηγίες για τις ρυθμίσεις των κόσμων είναι σαφέστατες: τα παρατηρητήρια είναι υποχρεωτικά και μπορούν να απενεργοποιούνται ανά κάποιους κόσμους. Δεν γνωρίζω εάν αυτή η δυνατότητα απενεργοποίησης υπήρχε από την πρώτη στιγμή που ενσωματώθηκαν στο παιχνίδι, αλλά από τον Γενάρη που ανέλαβα εγώ, υπήρχε η συγκεκριμένη οδηγία.
Από τη στιγμή λοιπόν που μπορούν να υπάρχουν κόσμοι χωρίς παρατηρητήρια, θα υπάρχουν.

Ελπιζω να ειναι εφικτο οπως στην Γαλλια τουλαχιστον ο 56 να μην εχει ουτε ανταλλακτηριο ουτε παρατηρητηριο, πιστευω η εταιρια να κατανοησει οτι εδω και χρονια υπαρχει μια μεγαλη δυσαρεσκεια απο τους παιχτες του gr, καθως μετα τον 42(2 πανε τωρα) δεν εχει ανοιξει αλλος κοσμος με καλες ρυθμισεις και η κοινοτητα μενει συνεχως δυσαρεστημενη και σταματανε ολο και περισσοτεροι παιχτες

Θα το επαναλάβω (ελπίζω) για τελευταία φορά: εάν ο κ56 έχει τις ρυθμίσεις που προοριζόντουσαν για τον κ55 προτού αποφασιστεί να ανοίξει με ενιαίες ρυθμίσεις και το νέο σενάριο κλεισίματος, δεν θα έχει παρατηρητήρια. Όσον αφορά το ανταλλακτήριο, το έχω μεταφέρει στην Εταιρεία και ακόμη υπάρχει ανοικτό ως θέμα. Δεν ξέρω τι κατάληξη θα έχει. Όταν ενημερωθώ, θα ενημερωθείτε.
 

DeletedUser33703

Αυτό πως τα παρατηρητήρια είναι δοκιμαστική ρύθμιση, τώρα το διαβάζω πρώτη φορά. Δεν ξέρω ποιος και που το είπε, και δεν αμφισβητώ πως μπορεί και να ειπώθηκε κάπου, αλλά οι οδηγίες για τις ρυθμίσεις των κόσμων είναι σαφέστατες: τα παρατηρητήρια είναι υποχρεωτικά και μπορούν να απενεργοποιούνται ανά κάποιους κόσμους. Δεν γνωρίζω εάν αυτή η δυνατότητα απενεργοποίησης υπήρχε από την πρώτη στιγμή που ενσωματώθηκαν στο παιχνίδι, αλλά από τον Γενάρη που ανέλαβα εγώ, υπήρχε η συγκεκριμένη οδηγία.
Από τη στιγμή λοιπόν που μπορούν να υπάρχουν κόσμοι χωρίς παρατηρητήρια, θα υπάρχουν.

Όλες οι ρυθμίσεις που μπαίνουν για πρώτη φορά υποτίθεται ότι μπαίνουν σαν δοκιμαστικές όπως πολλές ρυθμίσεις που μπήκαν για πρώτη φορά και στη συνέχεια έμειναν όπως {εκκλησίες , επίπεδα φυλών πιο πρόσφατα} ή και ρυθμίσεις που μπήκαν δοκιμαστικά και δεν ξανά μπήκαν όπως {πχ τα στρατόπεδα στον κ9 ή στον κ33 που δεν είχε πάλαντιν }

Τα παρατηρητήρια εξ αρχής μπήκαν λοιπόν σαν δοκιμαστική ρύθμιση , έπειτα το παρατηρητήριο καθιερώθηκε ως βασικό κτίριο του παιχνιδιού και μάλιστα είχε δηλώσει ο mad μέσα από ανακοίνωση του ότι είχε πάρει τελεσίγραφο από την εταιρία πως τα παρατηρητήρια δεν γίνεται να βγουν και θα ισχύουν σε κάθε κόσμο , και μετά από τη δυσαρέσκεια της κοινότητας η διαχείριση επέλεξε να βγαίνουν και κόσμοι χωρίς παρατηρητήρια .
Μάλιστα στην Ελλάδα είχα κάνει εγώ την πρόταση να υπάρχει δυνατότητα να βγουν τα παρατηρητήρια ανά κόσμους λόγω του ότι υπάρχουν παίκτες που θέλουν τα παρατηρητήρια αλλά υπάρχουν και πολλοί περισσότεροι παίκτες που δεν τα θέλουν ως ρύθμιση .
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Κορυφή